Prima pagină » Sport » Ce lovitură! Handbaliștii de la Dinamo vor avea un antrenor emblematic pentru istoria Barcelonei. Primele declarații
Ce lovitură! Handbaliștii de la Dinamo vor avea un antrenor emblematic pentru istoria Barcelonei. Primele declarații

Ce lovitură! Handbaliștii de la Dinamo vor avea un antrenor emblematic pentru istoria Barcelonei. Primele declarații

02 iun. 2021, 02:00,
în Sport

Echipa de handbal Dinamo a dat o adevărată lovitură și s-a înțeles cu Xavi Pascual (53 de ani), unul dintre cei mai valoroși antrenori ai lumii. Spaniolul îl va înlocui pe Constantin Ștefan. Tehnicianul în vârstă de 53 de ani va pregăti gruparea din Ștefan cel Mare în următorii trei ani, scrie site-ul clubului Dinamo. Fost selecționer al naționalei României între 2016-2018, antrenorul are în spate o carieră impresionantă, derulată la gigantul FC Barcelona, cu care a câștigat tot ce se putea câștiga.

„Este o onoare pentru mine să mă întorc ca antrenor în România. Dinamo m-a dorit foarte mult și vreau să mulțumesc clubului pentru efortul depus pentru a mă avea pe banca tehnică în sezonul următor. Pentru mine este o mare provocare și sper că această colaborare să fie de lungă durată și de mare succes. Aș dori, de asemenea, să îi trimit cele mai bune urări lui Javi Humet în aceste momente dificile pentru el. Am fost foarte impresionat de modul în care fanii dinamoviști l-au susținut în acele momente dificile”, a spus Pascual, cu referire la momentele grele prin care trece Humet.

Soția handbalistului formației roș-albilor s-a stins din viață săptămâna trecută, la vârsta de 33 de ani.

Xavi Pascual a fost portar la FC Barcelona

Născut pe 8 martie 1968 chiar la Barcelona, Xavi Pascual a fost handbalist până în 2006, evoluând pe postul de portar și timp de două sezoane (1986-1987 și 1988-1989) a îmbrăcat tricoul blau-grana.
Din 2006 și-a început cariera de antrenor la Barca, responsabil mai întâi cu pregătirea portarilor, apoi ca antrenor secund, mai notează sursa mai sus citată.
Pe 9 februarie 2009, Xavi Pascual a preluat funcția de antrenor principal la FC Barcelona, când clubul catalan a decis să îl înlocuiască pe Manolo Cadenas.

Din postura de antrenor, Pascual a cucerit 7 trofee cu Barcelona în 2015

În 12 ani de activitate la cel mai înalt nivel, lucrând cu mulți dintre marii jucători ai lumii, Xavi Pascual a cucerit toate titlurile posibile. Recordul l-a stabilit în sezonul 2014/2015, când Barca, cu el la timonă, a câștigat șapte trofee, inclusiv Liga Campionilor.
În sezonul 2020-2021 al Ligii Campionilor, el a fost declarat cel mai valoros antrenor al competiției.
Între 2016 și 2018, Xavi Pascual a fost selecționer al naționalei României. El a renunțat la reprezentativa tricoloră în iunie 2018, atunci când și-a prelungit contractul cu Barcelona, neputând să continue pe două fronturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *