Prima pagină » Economic Local » Ce locuri de muncă sunt disponibile în această perioadă, în Iași? Persoanele cu studii medii au mai multe șanse să se angajeze
Ce locuri de muncă sunt disponibile în această perioadă, în Iași? Persoanele cu studii medii au mai multe șanse să se angajeze

Ce locuri de muncă sunt disponibile în această perioadă, în Iași? Persoanele cu studii medii au mai multe șanse să se angajeze

23 sept. 2024, 02:00,
Raluca COSTIN în Economic Local

În această perioadă sunt disponibile 983 de locuri de muncă în Iași, din care jumătate sunt pentru persoanele cu studii medii. Angajatorii din domeniile construcții, industrie sau comerț au nevoie de personal. Potrivit specialiștilor AJOFM Iași, unii angajatori oferă posibilitatea calificării la locul de muncă.

Persoanele care vor să se angajeze în această perioadă au la dispoziție 983 de locuri de muncă vacante pentru persoane cu studii medii sau superioare. Angajatorii din Iași au transmis ofertele de muncă Agenției Județene pentru Ocuparea Fortei de Muncă (AJOFM) Iași, fiind vorba de domenii precum construcții, comerț, confecții sau HoReCa. Cele mai multe posturi disponibile sunt în domeniul construcțiilor. În continuare, angajatorii nu găsesc oamenii potriviți pentru a munci pe șantierele din Iași, de aceea aduc muncitori din străinătate. În această perioadă sunt disponibile 503 posturi în domeniul construcțiilor, în Iași.

Domeniul construcțiilor, cel mai ofertant pentru persoanele șomere

Angajatorii din domeniul construcțiilor derulează proiecte imobiliare și au nevoie de angajați pe diverse posturi, precum dulgher, electrician, electromecanic, faianțar, inginer construcții, inginer ecolog, geodez sau inginer instalații pentru construcții. Salariile sunt cuprinse între 3.000 și 10.000 de lei lunar. Hidrotehnice SA Iași și Tech Confort SRL angajează dulgheri, iar Das SRL, Conest SA, Inbit SRL și RC Beton Bau SRL au nevoie de dulgheri restauratori. Firmele de construcții din Iași au nevoie și de electricieni. Universal Service, C.T Prestator SRL, Imeco SRL, Das SRL, Invest Company SRL angajează electricieni cu studii medii și cu experiență.

Locuri de muncă disponibile în Iași, în această perioadă

De asemenea, patronii din Iași, din domenii precum comerț, serviciu sau HoReCa fac angajări. În servicii, sunt 285 de posturi vacante. Angajatorii au nevoie de agenți de securitate, agenți de vânzări sau agenți de servicii clienți. Patronii vor să angajeze analiști, paznici, vânzătoare, cofetari sau contabili. Persoanele care au diplomă de liceu se pot angaja la Eurotel Electronic Systems SRL ca tehnician pentru sisteme de detecție, supraveghere video și control acces studii liceale. De asemenea, C.T Prestator SRL angajează tehnician electromecanic, iar Map Admin Trate angajează agent pentru curățenie clădiri și mijloace de transport.

Locuri de muncă în străinătate

Ieșenii pot aplica în 2024 pentru locuri de muncă în străinătate. Sunt puse la dispoziție solicitanților 136 de posturi. Salariile sunt ofertante, iar un angajat poate câștiga între 1.500 și 2.500 de euro, lunar. În Norvegia, o firmă angajează 50 de persoane pentru postul de muncitor în acvacultură. Salariul este de 20.000-24.000 de euro brut pe an. Persoanele interesate trebuie să aibă cunoștințe de limba engleză la nivel conversațional și să fie capabile să lucreze individual sau în echipă. O firmă din Germania are nevoie de 10 muncitori în producție, în domeniul alimentar. De asemenea, angajatorii din străinătate mai au nevoie de sudori sau muncitori forestieri. În funcție de locurile de muncă din Iași și din străinătate, cei interesați au la dispoziție sute de posturi, în diverse domenii de activitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`