Prima pagină » Sanatate » Ce leacuri bătrânești există pentru alergii? Ce consumau bunicii noștri
Ce leacuri bătrânești există pentru alergii? Ce consumau bunicii noștri

Ce leacuri bătrânești există pentru alergii? Ce consumau bunicii noștri

06 sept. 2023, 11:09,
în Sanatate

Există numeroase leacuri bătrânești tradiționale și soluții naturale pentru a gestiona alergiile, dar întotdeauna este important să căutăm sfatul unui medic înainte de a încerca aceste metode, mai ales dacă există suspiciunea unei alergii grave său potențial periculoase pentru sănătate.

Multă lume caută leacuri bătrânești că să te ajute să renunți la alcool. Într-un articol precedent s-a scris despre câteva soluții la îndemnâna oricui pentru a reduce dependența de alcool.

Leacuri bătrânești pentru alergii! Ce consumau bunicii noștri

Sunt numeroase leacuri bătrânești pentru alergii pe care le vom prezenta în articolul actual. Este foarte important de precizat faptul că articolul nu ţine loc sub nicio formă unei scheme de tratament sau a unei părere a specialistului. Trebuie să consultați de urgență un specialist dacă dezvoltați o alergie.

Cu toate că poate părea neobișnuit, cel mai eficient remediu natural pentru alergii este, atunci când este posibil, prevenirea expunerii la factorii alergeni. Atât medicii, cât și practicienii de medicină naturală recomandă limitarea sau evitarea alergenilor care declanșează reacțiile alergice.

Pe scurt, evitarea expunerii la alergeni este crucială. De exemplu, dacă ați dezvoltat o alergie la un anumit medicament, este important să discutați cu medicul dumneavoastră despre această alergie. De obicei, specialiștii vor putea prescrie un antibiotic alternativ în cazul în care va fi necesar în viitor. Cu toate acestea, unele alergene pot fi dificil de evitat. În astfel de cazuri, după ce ați discutat cu medicul despre simptomele dumneavoastră, puteți lua în considerare remediile tradiționale pentru alergii.

Studiile au arătat că irigarea nazală cu soluție salină (ser fiziologic) poate avea efecte benefice atât pentru copii, cât și pentru adulți cu rinită alergică, deseori denumită febra fânului.

Deși nu există încă dovezi științifice solide care să susțină această teorie, consumul de miere locală este sugerat ca un potențial ajutor în reducerea reacțiilor alergice la polenul cules de albine pentru a produce mierea. Un studiu din 2015 a indicat că spirulina, o algă albastru-verde, poate avea efecte protectoare împotriva rinitei alergice.

Pentru susținătorii remediilor naturale, se crede că consumul zilnic de 2.000 de miligrame de vitamina C poate ajuta la reducerea nivelului de histamină din corp, potențial atenuând reacțiile alergice. De asemenea, se consideră că fructele și legumele bogate în vitamina C, cum ar fi lămâia, pot avea beneficii similare. Este important să discutați cu un specialist în sănătate sau un medic înainte de a începe orice tratament sau supliment pentru a vă asigura că este potrivit pentru nevoile dumneavoastră individuale.

Cele mai comune alergii! Ce sunt alergiile

Atunci când sistemul imunitar reacționează la ceva care nu este considerat un pericol pentru majoritatea oamenilor, se poate dezvolta o reacție alergică. Printre principalii vinovați pentru declanșarea acestor reacții alergice se numără:

  1. Polenul: Alergiile la polen pot provoca simptome sezoniere, cum ar fi strănut, congestie nazală și ochi apoși. Aceasta este cunoscută sub numele de febră fânului.
  2. Acarienii: Acești mici organisme care trăiesc în praf pot declanșa alergii respiratorii și pot provoca simptome precum strănut, tuse și senzație de sufocare.
  3. Părul de animale de companie: Persoanele alergice la animale pot experimenta reacții alergice în prezența părului său a pielii animalelor de companie, inclusiv simptome precum mâncărime, erupții cutanate și dificultăți respiratorii.
  4. Sporii de mucegai: Inhalarea sporilor de mucegai sau contactul cu aceștia poate declanșa alergii care se manifestă prin tuse, strănut și mâncărime.
  5. Înțepăturile de insecte: Unele persoane pot dezvolta reacții alergice severe la înțepăturile de insecte, cum ar fi albinele sau viespile, manifestate prin umflături, mâncărime intensă și chiar șoc anafilactic în cazuri grave.
  6. Alimente: Alergiile alimentare pot provoca o varietate de simptome, de la mâncărime și erupții cutanate până la umflături, dificultăți respiratorii și chiar șoc anafilactic.
  7. Medicamente: Unele medicamente pot declanșa reacții alergice, care pot varia de la erupții cutanate până la umflături și dificultăți respiratorii.

Simptomele reacțiilor alergice pot varia și pot include:

  1. Strănut frecvent
  2. Congestie nazală sau rinoree (curgerea nasului)
  3. Mâncărime la nivelul ochilor, nasului sau pielii
  4. Erupții cutanate sau urticarie (umflături și mâncărime la nivelul pielii)
  5. Umflături ale feței sau altor părți ale corpului
  6. Dificultăți respiratorii, inclusiv astm în cazurile severe

Este important să consultați un medic sau un specialist în alergii și să nu luați leacuri bătrânești pentru alergii ca o soluție ce înlocuiește tratamentul specific. Specialistul va identifica cauza specifică a alergiei pentru a dezvolta un plan de gestionare a simptomelor sau de prevenire a reacțiilor alergice în viitor.

Bugetul.ro
Spaima care vine dinspre UE! Guvernul României ar putea primi ordin să mărească toate salariile actuale din sistemul bugetar în perioada următoare
redactia.ro
Gestul neașteptat făcut de Gigi Becali în miez de noapte pentru George Simion.
Bugetul.ro
Moștenitorul lui Cristian Popescu Piedone nu se joacă. Primarul sectorului 5 vrea să-l facă uitat pe tatăl său și demarează un proiect care i-ar putea aduce și alte mandate
a1.ro
Gestul făcut de George Simion, imediat după ce a pierdut alegerile. Cum a fost surprins pe Aeroportul Otopeni în această dimineață
Playtech.ro
Ce i-a șoptit la ureche Mirabela Grădinaru lui Nicușor Dan după ce a câștigat alegerile prezidențiale. I-a spus un singur cuvânt
observatornews.ro
Cea mai mare bancă din SUA, reacţie după alegerile din România. Predicţie asupra leului
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Ciolacu își anunță demisia din fruntea PSD. Cine îi va lua locul
realitatea.net
Colesterolul redus într-o săptămână. Cinci pași recomandați de nutriționiști
SportpeSurse
Vizită surpriză pentru George Simion în toiul nopții. A dat cu el de pământ!
Playtech.ro
Top 4 plante pe care să nu le ţii în dormitor. Îţi fac mai mult rău, sigur le ai şi tu
Dailybusiness.ro
Românii, „salahorii” Europei: Muncim cel mai mult, dar trăim cel mai puțin!
RomaniaTV
Anunţul BNR după rezultatele alegerilor prezidenţiale. Veste fabuloasă pentru români
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
EXIT POLL alegeri prezidenţiale 2025, turul 2! E TSUNAMI de la prima oră! Surprize mari după primele cifre!
redactia.ro
Cum a apărut Ilinca Simion la secția de vot din Mogoșoaia? Ce rochie a ales să poarte
ego.ro
Oana Roman, momente dramatice, EXCLUSIV: ”O relație abuzivă și toxică...”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
19 mai 2025
19 mai 2025