Prima pagină » WoW! » Diverse » Ce înseamnă TBH și de ce este folosit asa de mult pe Instagram
Ce înseamnă TBH și de ce este folosit asa de mult pe Instagram

Ce înseamnă TBH și de ce este folosit asa de mult pe Instagram

16 iun. 2020, 11:59,
BZI.ro, în WoW!

Ce înseamnă tbh? De la apariția internetului și a telefonului, lumea a început să scurteze din ce in ce mai multe cuvinte. La început erau într-un fel forțați, era o limita de caractere la mesajele pe care le puteai trimite. Acum cuvintele se scurtează mai mult din comoditate.

Abrevierile nu sunt ceva nou. Primele apariții ale cuvântului OMG (oh my God – Oh, Doamne) sunt din 1917, iar FYi (for your information – pentru informația ta) a apărut în anul 1940. Totuși cele mai multe abrevieri au apărut odată cu Usenet în anul 1980, atunci a apărut și celebrul lol. În România, abrevierile din engleză, au început să apară odată cu răspândirea internetului și în special al mircului.

Ce înseamnă tbh în română

TBH este prescurtarea de la cuvintele englezești to be honest care se traduce să fiu sincer. Tbh este folosit când utilizatorul atrage atenția că este adevărat ce a spus sau ce va spune. De exemplu:

  • Tbh, nu am chef să ies în seară asta.
  • Nu prea mă înțeleg cu prietenul tău, tbh.

Ce înseamnă tbh pe instagram

Conform Washington Post celebrul acronim, pentru tinerii din ziua de azi, și-a schimbat înțelesul. Potrivit acestora tbh este folosit să spui ceva frumos despre prietenii tăi. Aceștia au luat un profil de Instagram a unei fete de 13 ani și au verificat de ce are așa de multe like-uri. Printre pozele ei, această, avea peste nouă poze cu mesajul:”Like la toate pozele mele pentru un tbh, comentați când terminați”. Astfel multă lume îi dădea like-uri pentru un comentariu cu tbh.

Cu toate că TBH înseamnă în continuarea să fiu sincer (to be honest), sau câteodată să fiu auzit (to be heard), acesta numai este asociată cu o insultă, ci un compliment.

Pe Instagram tbh a devenit un fel de moneda virtuală. Poți să faci schimb de un comentariu cu tbh în schimbul unui like la o poză.

Alte derivari al tbh pe internet

  • JBH = Just Being Honest – doar sunt sincer
  • LBH = Let’s Be Honest – hai să fim sinceri
  • TBBH = To Be Brutally Honest – să fiu brutal de sincer

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *