Prima pagină » Stiri si curiozitati » Ce înseamnă „simp”? – Termenul folosit de tineri pentru a face băieții de rușine

Ce înseamnă „simp”? – Termenul folosit de tineri pentru a face băieții de rușine

08 feb. 2022, 14:19,
în Stiri si curiozitati

Multă lume se întreabă ce înseamnă „simp” și de unde provine acest termen. Majoritatea persoanelor știu că nu este un cuvânt de laudă, un compliment sau orice de bine. Deși pare un slang nou, acest termen se află în lumea virtuală încă din jurul anului 2005, însă abia recent a început să atingă cu adevărat popularitatea. 

doi tineri care se tin de mana

Majoritatea persoanelor știu că nu este un cuvânt de laudă

Originile termenului „simp”, popular printre adolescenți

Se presupune că originile acestui cuvânt au luat naștere în secolul al XX-lea, ca prescurtare a termenului „simpleton” din engleză. „Simpletonii” sunt, prin definiție, niște oameni naivi care repetă niște acțiuni prostești. 

Prin anii 2000, prescurtarea „simp” a luat amploare, însă cu o definiție care s-a îndepărtat de sensul inițial. Tinerii au început să folosească acest slang pentru a batjocori, în general, băieții care se comportau prea politicos sau prea romantic cu fetele, cu scopul de a întreține relații intime cu acestea. Se spune că băieții erau mult prea submisivi în fața fetelor pentru a le impresiona. Acest lucru atrăgea batjocura celorlalți băieți din grup. Contrar persoanelor de sex masculin, fetele apreciau genul acesta de comportament. 

ilustratie oameni din secolul al XX-lea

Se presupune că originile acestui cuvânt au luat naștere în secolul al XX-lea

Ce înseamnă „simp” în zilele noastre?

În viața noastră cotidiană, până și a doua definiție și-a pierdut sensul sau poate că este doar mai puțin folosită. Termenul a fost din ce în ce mai ironizat până a ajuns să insulte tinerii cumsecade care doar își exprimă sentimentele față de persoanele care le-au căzut cu tronc. Dacă îți scoți iubita în oraș la o cină romantică, dacă îi faci o surpriză sau dacă pur și simplu asculți ce are de spus cu interes, atunci internetul te va cataloga drept „simp”. 

Acest fenomen nou a luat amploare undeva între anul 2019 îi anul 2020, pe platforma care face acum furori, TikTok. Tinerii din generația Z au început să posteze clipulețe în care menționau slang-ul „Simp Nation” care ar putea fi tradusă prin „Națiunea Simp”. 

persoana de pe tiktok

Tinerii din generația Z au început să posteze clipulețe în care menționau slang-ul „Simp Nation”

Ce reprezintă slang-ul?

Termenul „slang” provine din engleză, iar cel mai apropiat de definiția sa originală este cuvântul „argou” din română. Mai exact, slang-ul se referă la un grup (în continuă creștere) de cuvinte sau expresii care sunt mult prea informale pentru a fi folosite în orice situație. De obicei, aceste expresii circulă în rândul prietenilor, a cunoscuților și nu ne permitem să le folosim cu oricine. De exemplu, până și prescurtările de tipul „lmao”, „lol”, brb” fac parte din slang. 

Este „simp” un cuvânt doar pentru băieți?

Există speculații care atestă faptul că la începuturi acest cuvânt era folosit doar de către cei de sex masculin. Băieții foloseau acest termen pentru a glumi între ei sau chiar pentru a insulta pe cineva care se comporta prea lingușitor cu o fată. 

Totuși, nu a fost niciodată menționat sau stabilit faptul că „simp” li se poate adresa sau poate fi utilizat doar de către băieți. Astfel, fetele sunt la fel de libere să participe la acest slang. 

În ciuda faptului că este utilizat de foarte mulți ani, originile acestui cuvânt încă sunt neclare, iar istoria sa încă poate fi scrisă. Așadar, fetele au început să ia parte la acest fenomen în continuă dezvoltare.

Generația Z a avut o mare contribuție în a răspândi ce înseamnă „simp” peste tot internetul. Fenomenul a luat amploare spre sfârșitul anului 2019 și încă este utilizat foarte des. 

doi tineri indragostiti

Fetele au început să ia parte la acest fenomen în continuă dezvoltare


Imaginile pe care Mihaela Rădulescu le vrea şterse de pe net

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *