Prima pagină » WoW! » Diverse » Ce înseamnă rețeaua horeca și cum ajută industria unei țări
Ce înseamnă rețeaua horeca și cum ajută industria unei țări

Ce înseamnă rețeaua horeca și cum ajută industria unei țări

22 mart. 2021, 10:36,
în WoW!

În România, printre cele mai cunoscute sectoare ale economiei se numără şi turismul. Restul sunt: industrie, construcţii, comunicaţii, finanţe, sectorul bugetar, transporturi s.a.m.d. Spre deosebire de multe alte țări, România are un potenţial turistic foarte mare, iar asta datorită şi faptului că se lucrează la prezervarea mediului de tip rural. Bineînţeles, suntem avantajați şi de peisaje superbe, de patrimoniul UNESCO şi nu numai. Acesta este motivul pentru care trebuie să vedem ce înseamnă reţeaua HoReCa.

Cele mai intens vizitate puncte turistice sunt: Valea Prahovei, litoralul Mării Negre, Delta Dunării, Valea Oltului, Munţii Apuseni, Maramureşul, Bucovina. Pentru străini, o atracţie sunt şi oraşele: Oradea, Cluj-Napoca, Sibiu, Braşov, Băile Herculane, Târgovişte şi Bucureşti. Datorită potenţialului turistic, în ultimii 10-15 ani au fost înfiinţate foarte multe hoteluri, pensiuni şi restaurante. Ele fac parte, de fapt, din reţeaua HoReCa.

Ce înseamnă sectorul horeca

HoReCa este o abreviere care provine de la cuvintele: HOteluri, REstaurante, CAtering / CAfenele. Cu alte cuvinte, înglobează totalitatea unităților de cazare şi a celor care oferă servicii de mâncare şi băutură din România. Abrevierea a fost utilizată pentru prima dată în Olanda şi denumea unitar domeniul unităţilor amintite anterior.

În industria serviciilor alimentare, HoReCa este un sector important ce cuprinde spaţiile de cazare, dar şi unităţile unde se servesc băuturi şi mâncăruri. Indiferent de capacitatea de cazare sau de alimentare, toate fac parte din HoReCa.

Datorită creşterii şi dezvoltării accelerate din ultimii ani, globalizarea a dus la extinderea turismului. A călători nu mai este o cheltuială enormă, astfel că din ce în ce mai multe persoane își permit să viziteze diverse puncte turistice. Acest lucru înseamnă implicit apariţia unităţile de cazare şi a unităţilor de alimentare. Spre exemplu, la începutul anilor `90, circa 10% din PIB-ul mondial era datorat turismului.

Ce înseamnă clienţi horeca

În categoria clienţilor HoReCa intră totalitatea celor care apelează la serviciile de cazare, dar şi cei care activează în domeniu. Vorbim, în primul rând, de persoanele care îşi fac rezervări prin diverse platforme online. Sărbătorile de iarnă, Paştele, 1 Mai şi sezonul estival sunt perioade pline de activitate pentru unităţile hoteliere.
În al doilea rând însă, clienți HoReCa sunt şi proprietarii spaţiilor de cazare şi de mâncare. De ce? Pentru că ei activează într-un domeniu, au diverse facilităţi de la stat şi încheie contracte cu alte firme pentru prestări de servicii. Spre exemplu, patronul unui hotel poate semna contract cu o fabrică de confecţii, pentru a primi 100 de lenjerii de pat. Pentru cei din confecţii, patronul hotelului nu este altceva decât client HoReCa.

Ce înseamnă gama horeca

Gama Horeca înseamnă totalitatea produselor utilizare în spaţiile de cazare şi de mâncare. Vorbim despre ţesături, lenjerii, produse de curăţenie, veselă, tacâmuri şi nu numai. Pentru oferirea serviciilor la o calitate cât mai bună este clar ce înseamnă reţeaua horeca. Şi anume, oferirea unor servicii cât mai apreciate, la preţuri decente şi cu produse bune.

Așadar, în horeca sunt incluse toate spațiile de cazare și de servire a mâncărurilor și băuturilor, la care apelăm când mergem în vacanță. Cu familia toată, cu soțul, cu cea mai bună prietenă, nu contează. Ideea este că mulți oameni, măcar o dată în viață, au fost plecați în concediu și au apelat la serviciile horeca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`