Prima pagină » Stiri si curiozitati » Ce înseamnă primer în machiaj: Când trebuie să folosești acest produs și de ce ai nevoie de el

Ce înseamnă primer în machiaj: Când trebuie să folosești acest produs și de ce ai nevoie de el

05 ian. 2022, 09:48,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Dacă nu știi ce înseamnă primer în machiaj, nu îți face griji. În acest articol îți vom dezvălui toate secretele care se ascund în spatele acestui produs-minune.

Dacă nu ai folosit încă un primer de față, atunci ai pierdut multe într-ale machiajului. De ce? Pentru că primer-ul este un produs esențial, care te ajută să eviți strălucirea feței și să creezi o bază fină pentru aplicarea următoarelor produse. Astfel că, fie că folosești un fond de ten sau doar o cremă BB/ CC, este necesar să folosești un primer. Așa că, nu mai sta pe gânduri! Alege un primer adecvat tenului tău, iar restul produselor se vor așeza excelent.

femeie cu prosop pe cap cu un produs cosmetic în mână

Primer-ul este un produs esențial, care te ajută să eviți strălucirea feței și să creezi o bază fină pentru aplicarea următoarelor produse.

Ce înseamnă primer în machiaj?

Când ai auzit de primer, poate că te-ai gândit că nu ai nevoie de el și că nu merită investiția. Ei bine, câteva produse de machiaj și o pereche de gene false de calitate nu sunt suficiente pentru un ten perfect. Utilizarea unui primer, înainte de aplicarea machiajului propriu-zis, va face ca produsele să reziste mai mult pe pielea ta. De aceea, primer-ul este o bază pentru machiajul feței, care îi permite să fie mai ușor de aplicat și să dureze mai mult.

Acest produs cosmetic poate fi găsit sub formă de cremă, gel sau pudră. În timp ce crema hidratantă înmoaie pielea, primer-ul o pregătește pentru aplicarea perfectă a fondului de ten, oferindu-i suport pe tot parcursul zilei. De asemenea, este ideal pentru netezirea liniilor fine și a ridurilor, dar și pentru a diminua aspectul porilor.

Cel mai ușor mod de a aplica primer-ul este cu ajutorul buricelor degetelor. În acest fel, produsul va intra în piele și se va așeza mai bine. Dacă vrei să îl aplici pe zone mai mici, cum este zona din jurul nasului sau pe bărbie, este recomandat să folosești o pensulă. Ideală în acest sens este o pensulă pentru concealer sau una de buze. Folosind un primer zi de zi, vei deveni expertă în aplicarea acestuia. În plus, masajul creat cu ajutorul degetelor ajută la circulația sângelui și la vascularizarea feței.

Dacă încă nu ești convinsă să folosești primer, trebuie să afli că acest produs te va ajuta să ai un machiaj perfect, chiar și în condiții meteo nefavorabile. Acest lucru îl face ideal pentru anotimpurile călduroase și cu umiditate ridicată. Însă, indiferent de vreme, acest produs cosmetic te va ajuta să economisești timp în ceea ce privește refacerea machiajului.

Interesant de precizat este că primer-ul poate fi purtat și fără a mai aplica nimic altceva. Iubești înfățișarea fresh, de genul „no make-up make-up”, dar vrei să arăți că totuși ai grijă de tine? Atunci aplică primer pe întreaga față sau doar pe zona T (frunte, nas, bărbie) și ești gata să ieși în lume.

femeie care se machiază folosind o pensulă

Utilizarea unui machiaj, înainte de aplicarea machiajului propriu-zis, va face ca produsele să reziste mai mult pe pielea ta.

Care este ordinea aplicării produselor de machiaj?

Aplicarea machiajul nu este un proces complicat. Mai întâi trebuie să aplici un primer, pentru a crea o bază perfectă, iar mai apoi să vii cu fondul de ten preferat. Apoi, trebuie să vii cu o pudră ușoară, pentru a fixa machiajul. În continuare, aplici produse de conturare, blush și iluminator, doar dacă acestea sunt produse pudrate. În cazul în care sunt produse cremoase, aplică-le înainte de pudră. Nu aplica niciodată produse cremoase peste produse pudră, deoarece tot machiajul va fi compromis. În final, nu uita de mascara. Dacă vrei un look mai îndrăzneț, aplică farduri de pleoape, tuș și gene false.

Așadar, un primer pentru față, aplicat înaintea fondului de ten, te ajută să ai un machiaj perfect pe o perioadă mai lungă de timp. În plus, acesta fruncționează ca o barieră suplimentară pentru a proteja fața de machiaj și impurități. Cu toate acestea, este necesar să alegi un primer de calitate, deoarece, în caz contrar, poți avea probleme cu tenul.

femeie care are în mână o pensulă de machiaj

Mai întâi trebuie să aplici un primer, pentru a crea o bază perfectă, iar mai apoi să vii cu fondul de ten preferat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *