Prima pagină » Stiri si curiozitati » Ce înseamnă pansexual: Cu ce se diferențiază de bisexual

Ce înseamnă pansexual: Cu ce se diferențiază de bisexual

27 apr. 2021, 14:47,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Sunt anumite persoane cărora le este greu să-și dea seama de orientarea sexuală sau identitatea de gen. Astfel, din ce în ce mai mulți tineri nu sunt conștienți de identitatea lor sexuală și nu cunosc ce înseamnă pansexual și dacă există vreo diferență față de bisexual.

Înțelegerea întregii game de concepte poate necesita uneori timp și asta poata implica și o trecere între diferitele părți ale spectrului.

Bisexualitatea și pansexualitatea sunt termeni folosiți pentru a descrie orientarea sexuală. În general, bisexualitatea se referă la o atracție pentru mai multe sexe, în timp ce pansexualitatea este atracția indiferent de sex. Oricum, cele două noțiuni sunt conexe, iar definițiile ar putea varia.

Există multe orientări sexuale diferite și există, de asemenea, multe identități de gen. Crearea definițiilor clare care se aplică tuturor poate fi o provocare.

Bisexualitatea poate însemna lucruri diferite și nu există încă o singură definiție cu care toată lumea să fie de acord.

De obicei, oamenii își definesc sexul în funcție de sexul lor biologic, însă mulți se văd pe ei înșiși ca nefiind caracterizați de sexul biologic.

Pentru anumite persoane, bisexualitatea ar putea însemna doar sentimentul de a fi atras de bărbați și femei. Pentru alții, poate însemna să te simți atras de identități de gen multiple. Pentru cei care consider că există doar două sexe, cuvântul poate fi controversat. În schimb, cei care se identifică ca bisexuali recunosc că există sexe multiple.

Ce înseamnă pansexual: Atracția pentru orice gen

Persoanele care se identifică ca fiind pansexuali pot simți o atracție pentru oricine, inclusiv indivizii care nu se identifică ca făcând parte dintr-un anumit sex. Persoanele pansexuale își pot descrie atracția ca fiind concentrată mai degrabă pe personalitate decât pe gen.

De exemplu, persoanele cu orientare pansexuală pot simți o atracție față de personalitatea cuiva care are vârsta mai mare. S-ar putea să găsească la fel de atrăgătoare o femeie, un bărbat sau o persoană cu fluiditate de gen.

Identificarea ca pansexual nu înseamnă să te simți atras de toată lumea, la fel cum un bărbat heterosexual nu simte o atracție pentru fiecare femeie și invers.

Care este diferența între pansexual și bisexual

Bisexualitatea se referă la sentimentul de a fi atras de mai multe sexe, în timp ce pansexualitatea este atracție pentru toate sexele. Există suprapuneri între cele două, dar sunt distincte.

De exemplu, o persoană care se identifică ca bisexual se poate simți atras de cei care sunt fluizi de gen, de sex masculin sau nonbinar, dar nu de cei care sunt de sex feminin.

Persoana care se identifică drept pansexual poate avea același nivel de atracție pentru persoanele de orice gen. Cu toate acestea, pot experimenta acest lucru în moduri diferite.

Totuși, tipul de atracție pe care o experimentează cineva poate varia în funcție de sex. De exemplu, cineva poate simți o atracție romantică față de un sex, dar o atracție sexuală față de altul.

Cum îți poți identifica orientarea

Gândirea în domeniul sexualității s-a schimbat în ultimii ani și va continua să evolueze. Tocmai de aceea, o persoană se poate identifica cu orice orientare crede că se potrivește. Nu se poate considera că există un răspuns corect sau greșit. O persoană nu trebuie să își eticheteze sexualitatea sau să se conformeze anumitor idealuri dacă alege să nu o facă.

Există posibilitatea ca o persoană să se identifice cu mai mulți termeni și să-i folosească în mod interschimbabil pentru a se descrie pe sine. Mai mult, oamenii își pot schimba și orientarea sexuală dacă simt că se schimbă capacitatea lor de atracție sau învață un alt cuvânt care poate descrie mai bine orientarea lor.

Din aceste considerente, comunitatea LGBTQ + este considerată un loc primitor deoarece este deschisă către diferite orientări sexuale și identități de gen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
13 iulie 2024
13 iulie 2024