Prima pagină » Magazin » Ce înseamnă OMG! Iată explicația celebrului cuvânt de pe rețelele sociale

Ce înseamnă OMG! Iată explicația celebrului cuvânt de pe rețelele sociale

09 apr. 2024, 12:57,
în Magazin

Ce înseamnă OMG! Vom scrie, în rândurile care urmează, întreaga explicație a cuvântului OMG. Ajuns viral pe rețelele sociale, cuvântul OMG vine, după cum era de așteptat, din Statele Unite ale Americii.

Cuvântul OMG se folosește în diverse situații uzuale, dar în ultimii ani acesta s-a transformat și în OMFG. Mulți utilizatori noi de internet se întreabă ce înseamnă această expresie. Multe dintre aceste cuvinte sunt simple abrevieri, sau chiar prescurtări ale unor cuvinte din engleză, la fel cum este și LOL sau seen

Ce înseamnă OMG! Internauții îl folosesc pe post de exclamație a unei situații ridicole

Dacă primul gând atunci când ai citit „OMG” a fost la organisme modificate genetic, atunci din păcate este doar o confuzie; această sintagmă vine din engleză și de fapt înseamnă „Oh my God!” Tradus în română ar fi „Doamne, Dumnezeule!”

Odată cu apariția mesajelor de tip text pentru telefoanele mobile, oamenii au trebuit cumva să „fenteze” sistemul astfel încât să trimită cât mai multe cuvinte într-o limită de 160 de caractere. Însă pe măsură ce instrumentele de comunicare au evoluat, prescurtările au rămas la fel de populare, chiar dacă limita de caractere nu mai există. Prescurtările sunt utilizate în prezent pe toate rețelele de socializare, atât pe Yahoo! Messenger, Facebook, sau WhatsApp. Însă pentru mulți aceste prescurtări sunt de neînțeles, mai ales dacă abia acum au fost expuși la rețele de socializare sau nu au avut prea multe tangențe cu cei tineri.

De asemenea, mai există varianta „OMFG”, care este o versiune mai extremă a „Oh my God”, însemnând „Oh my f**cking God!”. Arătând o exclamație foarte puternică și folosită în special prin rândul tinerilor pentru a-și arăta sentimentele pentru ceva ce li se pare ireal.

Originea cuvântului OMG

Istoria acestui cuvânt este una amuzantă, „OMG” fiind folosit prima dată de John Fisher într-o scrisoare către Winston Churchill din 1917. Aceasta a fost folosit pentru a arăta mirarea și emoția generalului Fisher către Winston Churchill în perioada Primului Război Mondial: „Am auzit că un nou ordin de Cavalerii este pe tapiserie O.M.G. (Oh! My God!)”, se încheia astfel scrisoarea lui Fisher. Chiar dacă această primă prescurtare are un context istoric atât de important, preluarea lor de către tineri nu este neapărat un lucru bun. Unii specialiști precum Silvio Laccetti și Scott Molski, autor al cărții „Arta pierdută a scrisului”, consideră că folosirea de către tineri a atât de multe abrevieri și acronime este foarte dăunătoare. Aceștia mai prezic că elevii care folosesc aceste abrevieri în mod regulat le scade considerabil șansele de angajare. „Șeful nu va să spună LOL când o să citească un raport care conține o grămadă de acronime și abrevieri.”, au spus aceștia.

La fel ca și cuvântul „LOL”, cuvântul „OMG” a fost adăugat în Oxford English Dictionary. Aici este prezentată o scurtă istorie a lui. Acesta a apărut din nou în anul 1994 cu același sens ca cel original, unde a ajuns astăzi unul dintre cele mai folosite cuvinte de către tineri și internauți.

OMG la fel ca celelalte abrevieri sunt folosite foarte mult atât în rândul tinerilor cât și pe rețelele de socializare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
04 ianuarie 2025
04 ianuarie 2025