Prima pagină » Stiri si curiozitati » Ce înseamnă LMAO? Cand au luat amploare celebrele prescurtari?
Ce înseamnă LMAO? Cand au luat amploare celebrele prescurtari?

Ce înseamnă LMAO? Cand au luat amploare celebrele prescurtari?

04 iun. 2020, 14:06,
în Stiri si curiozitati

LMAO, de câte ori nu aţi întâlnit această expresie în discuţiile purtate pe internet. Ce înseamnă însă LMAO şi cum de a ajuns atât de folosit? Prescurtările din engleza au ajuns să fie un tipar în discuţiile purtate în mediul online şi nu numai. Tot mai multă lume se foloseşte de aceste acronime pentru a-şi exprima starea de spirit. Totul a început din era MIRC-ului cu celebrul celebrul ASL- age, sex, location, apoi pe Messengerul de la Yahoo iar mai nou pe Facebook sau Instagram.

Mulţi tineri folosesc acest limbaj puţin înţeles de către părinţi pentru a-şi ascunde sentimentele sau anumite părţi din discuţiile pe care le poartă. Expresii precum „Oh, my God” ( „Doamne” în limba romană) au fost înlocuite de către aceştia cu „OMG”.

Ce înseamnă LMAO?

LMAO (Laughing My Ass Off) este folosit de către internauţi pentru a exprima o criză de râs. Acest acronim i-a luat încet locul celebrului LOL şi a fost chiar derivat luând forma de LMFAO (Laughing my fucking ass off).

Aceste acronime nu sunt celebre doar în rândul tinerilor. Adulţii au şi ei propriile lor prescurtări în domeniul de bussines sau de IT spre exemplu. Acolo putem întâlni prescurtări precum CEO (chief executive officer- director executiv), CIO, CTO, COO, CLO- pentru directorii de tehnologie, finanţe şi operaţiuni şi avocatul companiei. VP sau SVP (vice preşedinte sau senior vice-preşedinte).

Iată ce înseamnă cele mai frecvente prescurtări folosite de ei pe internet.

LMAO – Laughing My Ass Off
LMFAO – Laughing my fucking ass off
ASL – Age, Sex, Location – apare la iniţierea conversaţiilor pentru a afla vârsta, sexul şi localitatea interlocutorului
BRB – Be Right Back – anunţă partenerul de discuţii că va reveni imediat la calculator
DND – Do Not Disturb – prin acest mesaj, autorul informează că nu vrea să fie deranjat
LOL – Lough Ouţ Loud – ceva foarte comic, care generează hohote de râs
OMG – Oh, My God! – exclamaţie de uimire la adresa unei veşti sau întâmplări
BF şi GF – Boyfriend şi, respectiv, Girlfriend – prietenul şi prietena
G2G – Gotta Go – trebuie să plec
GTR – Got To Run – acelaşi înţeles că mai sus
AFK – Away From Keybord – nu sunt la tastatură
WB – Welcome Back – bine ai revenit
CU – See You – ne vedem mai târziu
K – ok, în regulă
W8 – Wait – aşteaptă
BBL – Be Back Later – mă întorc mai târziu
F2F – Face to Face – faţă în faţă
HW – HomeWork – teme pentru acasă
JJ – Just Joking – este doar o glumă
VTM – viaţa mea

Când au apărut acronimele?

Pentru a putea folosi prescurtări precum LMAO sau IDK trebuie folosite literele de tipar ca în cazul tuturor acronimelor. Cum au apărut însă aceste acronime?

În folosirea acronimelor şi a literelor de tipar armata a avut un rol extrem de important. Folosirea de către forţele armate a început odată cu Primul Război Mondial atunci cand a fost folosit pentru prima dată acronimul „AWOL” („absent without leave”, adică a pleca fără permisiune din bază).

Toate aceste teorii sunt susţinute de către lingvistul David Wilton. Aceste expresii au devenit şi mai cunoscute odată cu venirea la putere a primului preşedinte cunoscut după iniţialele lui, FDR, adică Franklin Delano Roosevelt.

Acesta a creat în timpul Marii Depresii o serie de istitutii guvernamentale rescunoscute sub iniţiale: TVA (Tennesee Valley Authority) şi WPA (Works Progress Administration).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`