Prima pagină » Actualitate » Ce înseamnă, de fapt, dacă o visezi pe Sfânta Parascheva, ocrotitoarea Moldovei, sărbătorită pe 14 octombrie?
Ce înseamnă, de fapt, dacă o visezi pe Sfânta Parascheva, ocrotitoarea Moldovei, sărbătorită pe 14 octombrie?

Ce înseamnă, de fapt, dacă o visezi pe Sfânta Parascheva, ocrotitoarea Moldovei, sărbătorită pe 14 octombrie?

13 oct. 2024, 13:20, 2 ,
în Actualitate

Anual, în data de 14 octombrie, este sărbătorită, la Iași, Sfânta Cuvioasă Parascheva, numită și „apărătoarea dreptății în fața judecătorilor nedrepți” și „ajutătoarea celor lipsiți, bolnavi și neajutorați”. De altfel, este considerată și ocrotitoarea Moldovei.

Sfânta Paracheva s-a născut în secolul al XI-lea în satul Epivata din Tracia, într-o familie înstărită de credincioși. Fiind foarte credincioasă, participa des la slujbele bisericii împreună cu mama sa. La vârsta de zece ani, aude în biserică cuvintele din Evanghelie: „Cel ce voiește să vină după Mine, să se lepede de sine și să ridice Crucea sa și să Mă urmeze„. Impresionată, hotărăște să urmeze acest învățământ și, la ieșirea din biserică, dă hainele sale unui sărac, iar la schimb îi cere acestuia hainele sale.

Mai târziu, după decesul mamei sale, se retrage în pustietatea din ținutul Pontului, petrecând cinci ani la Mănăstirea Maicii Domnului din Heracleea. De acolo, pleacă spre Țara Sfântă pentru a-și petrece acolo restul vieții. Când ajunge în Constantinopole, decide să se întoarcă în Epivat, păstrându-și identitatea ascunsă față de credincioși. Aici își găsește sfârșitul și este înmormântată ca o străină, potrivit Calendarului Ortodox.

Ce semnificație are visul cu Sfânta Parascheva

Religia spune că Sfânta Parascheva se arată în visele oamenilor bolnavi, pentru a le alina durerea, sau în visele oamenilor care suferă din anumite motive. De asemenea, se mai arată în vis oamenilor care se abat de la cuvântul lui Dumnezeu, pentru a-i aduce pe drumul cel bun.

La fel ca îngerii, dacă visezi un sfânt poate fi asemănat unui mesager ce transmite anumite vești. El poate aduce mesaje de alinare, încurajare, sau critici și reproșuri. Trebuie să reflectezi destul de bine, mai ales dacă nu respecți și urmezi cuvântul lui Dumnezeu.

Uneori, prezența unui sfânt în vis poate semnifica conștiința ta morală care încearcă să iasă la suprafață sau poate reflecta evaluarea ta personală a modului în care trăiești și dorința subconștientă de a corecta greșeli sau de a-ți răscumpăra păcatele.

Dacă sfântul îți vorbește, fii atent la ce îți transmite. Dacă se apropie de tine, acest lucru poate indica noroc într-un proiect sau demers important pentru tine. Un vis în care te închini în fața unui sfânt poate prezice că vei rezolva cu succes o problemă legată de muncă sau sănătate, cu condiția să fii răbdător și să eviți impulsivitatea.

Comentarii
  • Înseamnă ca ești dus cu capul rău tare , ca ai ajuns sa crezi în cai verzi pe pereți și sa adori sa lingiresturi umane ori animale ( cine știe ) , bucăți de lemne și textile în speranța unei vieți veșnice pe alte planete

    • Marsh mah la paradele tale

      Tu vorbesti mah? Tu care crezi ca exista peste 50 de identitati de gen si ca iubitul tau te poate lasa gravid?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`