Prima pagină » Radio » Actualitate » Ce înseamnă dacă visez șerpi. Care sunt cele mai comune înțelesuri ale șarpelui din vis
Ce înseamnă dacă visez șerpi. Care sunt cele mai comune înțelesuri ale șarpelui din vis

Ce înseamnă dacă visez șerpi. Care sunt cele mai comune înțelesuri ale șarpelui din vis

04 mai 2020, 15:37,
BZI.ro, în Radio

Ce înseamnă dacă visez șerpi. Adeseori, visele își lasă o amprentă importantă asupra noastră, poate și datorită faptului că nu le înțelegem pe deplin. Șarpele este una dintre creaturile cele mai încărcate de simboluri și înțelesuri care ne apar în vis. Chiar cei mai celebri psihanaliști, Freud și Jung, au tratat într-o manieră deosebită simbolistica șarpelui. Mai mult, este întâlnit în mitologia tuturor popoarelor și nici religiile lumii nu l-au ocolit. Ba chiar, Creștinismul vetero și neo-testamentar i-a rezervat un loc aparte, șarpele fiind personificarea răului.

Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii s-au ocupat de interpretarea viselor. Se spune că visul este limbajul prin care sufletul încearcă să ne comunice anumite informații. Uneori, visele par să continue anumite acțiuni pe care le-am trăit deja. Dar sunt și situații când întâmplarea din vis face referire la ceva ce urmează a se petrece. Astfel, specialiștii în oniromanție consideră că important în vis nu este doar obiectul, persoana sau locul care ni se arată. O semnificație aparte are și ceea ce simțim cu privire la ceea ce visăm.

Ce înseamnă dacă visez șerpi

Una dintre creaturile cele mai încărcate de simboluri și înțelesuri care ne apar în vis este șarpele. În cele ce urmează vom detalia care sunt cele mai comune înțelesuri cu privire la șarpele din vis.

1. Frică. Faptul că visezi un șarpe are legătură cu frica de ceva sau de cineva din viața de zi cu zi.

2. Schimbare, reînnoire. Adesea, visarea șarpelui poate avea legătură cu o schimbare care s-a produs în viața ta.

3. Anxietate. Apariția șerpilor în vise au legătură cu anumite temeri inconștiente.

4. Transcendență. Șarpele din vis poate fi considerat și un simbol al evoluției către un nivel superior al conștiinței.

5. Simbol falic. Visarea șarpelui poate avea legătură cu suprimarea nevoilor sexuale sau anumite deficiențe.

6. Înțelepciune. În foarte multe culturi, șarpele simbolizează înțelepciunea și cunoașterea. Faptul că îl visezi, poate face trimitere la anumite răspunsuri pe pe care încercați să le găsiți.

7. Dorințe reprimate. Șarpele din vis mai poate însemna și dorințele tale cele mai ascunse. Este un semn că acele dorințe ar trebui revină pe primul plan al vieții tale.

Ce înseamnă dacă visezi șerpi care te mușcă

Părerea unanimă a specialiștilor în oniromanție este că mușcătura șarpelui din vis este un semn de avertizare. Poate avea legătură cu o persoană care îți vrea răul sau cu o situație care te-ar pune în pericol. Totodată, mai poate însemna că subconștientul tău încearcă să-ți trimită un semnal pentru a fi în gardă. Fie e vorba de ceva din trecutul tău ori ceva din prezent care te deranjează.

Poate însemna și faptul că te complaci într-o anumită situație care îți dăunează iar mușcătura este un semnal de trezire. Ca și conotație pozitivă, mușcătura de șarpe poate face trimitere la faptul că ceva din viața ta va suferi o schimbare majoră.

Ce semnificație are culoarea șarpelui din vis

1. Șarpele negru. Apariția lui în vis înseamnă că în viața ta a apărut ceva neplăcut, chiar toxic. Șarpele negru din vis poate putea fi un semn că trebuie să fii atent cu privire la anumite situații care te pun în pericol. Să visezi un șarpe negru înseamnă de obicei un semn al unei relații care îți dăunează. De asemenea, mai poate fi și un avertisment financiar.

2. Șarpele roșu. Acesta înseamnă pasiune trăită la maximum, dar poate fi și un avertisment de posibil pericol. Atunci când visați un șarpe roșu ar fi trebui să căutați posibile conotații în viața de zi cu zi pentru a vă da seama dacă este un posibil avertisment.

3. Șarpele galben reprezintă lumina ta interioară – intuiția, înțelepciunea și abilitățile tale intelectuale. Dacă visezi un șarpe galben poate însemna că intuiția ta încearcă să te ghideze către aflarea unui răspuns important.

Ce înseamnă dacă te urmărește un șarpe în vis

Gândul că ai putea fi urmărit de un șarpe îți dă fiori. La fel și în vis, cu siguranță vei simți frică și panică. O astfel de urmărire în vis poate însemna că există în viața reală ceva sau cineva pe care încercați să-l evitați. Iată câteva posibile situații din cauza cărora puteți visa că vă urmărește un șarpe:
– evitați de mai mult timp o situație neplăcută;
– vă supără o sarcină la locul de muncă sau o procedură medicală pe care urmează să o faceți;
– vrei de multe ori să spui ce gândești însă te abții pentru a nu răni pe nimeni;
– ești prins într-o situație în care ai puține opțiuni și trebuie să faci o alegere dificilă.

Ce înseamnă dacă visez șerpi. Interpretările lui Freud și Jung

Sigmund Freud și Carl Gustav Jung erau amândoi psihanaliști însă aveau viziuni diferite. Pentru Freud, visele erau o expresie a dorinței sexuale inconștiente. Însă Jung considera visele drept o modalitate de a atinge un inconștient colectiv bazat pe arhetipuri comune și simboluri culturale.

În viziunea lui Freud, șarpele este un simbol falic. Astfel, șarpele din vis are conotații sexuale, este strâns legat de de relațiile din viața reală. Însă pe Jung îl interesează semnificația arhetipală a șarpelui din vis. Acesta îl vedea mai tot timpul ca făcând trimitere la un conflict între conștient și instinct.

Simbolistica șarpelui în religie și mitologie

Șarpele joacă un rol important în Vechiul Testament. Șarpele i-a păcălit pe Adam și Eva să mănânce din Pomul Cunoașterii, făcându-i muritori. Potrivit unor interpretări, șarpele din Grădina Edenului reprezintă dorința sexuală și căderea omului din puritate. Alții însă consideră șarpele drept un simbol al înțelepciunii. Și totuși, în Noul Testament, șarpele este întruchiparea răului, uneori chiar a Diavolului. În tradiția iudeo-creștină, șarpele este simbolul tentației, răului și păcatului.

În hinduism, Zeul Siva poartă un șarpe în jurul gâtului, ca o reprezentare a controlului forțelor întunecate și a tentatiei. Tot în hinduism, șarpele simbolizează forța vieții – kundalini.

În mitologia greacă, Medusa este o femeie care are șerpi în păr. La greci, șarpele mai apare și în legătură cu Asclepios, Zeul Medicinei.

Zeul suprem din mitologia aztecă este Quetzalcoatl – șarpele cu pene.

Acest subiect, ce înseamnă dacă visez șerpi, este departe de a fi epuizat. Există zeci de alte interpretări și aspecte care pot fi abordate în legătură cu interpretarea viselor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *