Prima pagină » Magazin » Ce inseamna daca te mananca in fund. Nu e de ras
Ce inseamna daca te mananca in fund. Nu e de ras

Ce inseamna daca te mananca in fund. Nu e de ras

25 iun. 2016, 12:19,
Echipa BZI.ro, în Magazin
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:560345;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

Sa te manance in fund este poate una dintre cele mai jenante situatii. In primul rand, pe langa senzatia suparatoare, uneori insuportabila, e extrem de deranjant faptul ca nu te poti scarpina pentru ca, nu-i asa, nu e deloc civilizat sa faci asta in public. Daca este vorba de o iritatie si aceasta mancarime persista, inseamna insa ca ai probleme si trebuie sa depistezi cauzele.

Iata care pot fi cauzele unei astfel de mancarimi suparatoare:

Daca iritatia este de culoare rosie, te mananca si ai mici basicute
In acest caz este cel mai probabil vorba despre o eruptie a herpesului. Acesta nu apare numai la nivelul mucoasei genitale sau in jurul gurii, poate aparea si pe pielea posteriorului. Basicutele sunt mici de marime si adunate una langa cealalta. Herpesul nu se vindeca definitv, insa existe tratamente pentru vindecarea temporara mai rapida.

Daca iritatia este rosie, te mananca si pielea are tendinta de cojire
Este vorba despre o infectie cu o ciuperca, aceeasi pe care atletii o dezvolta la nivelul picioarelor. Aceasta ciuperca se dezvolta in zonele corpului care sunt acoperite, care nu iau contact cu lumina in mod frecvent si se trateaza cu unguente specifice.

Daca iritatia este rosie si apar niste umflaturi asemanatoare unor cosuri
Poate fi ceea ce se numeste foliculita. Nu este o afectiune foarte frecventa, dar nu este nimic grav. Exista unguente pentru ea si necesita ca zona sa fie aerisita.

Daca iritatia este rosie, pielea se cojeste
Este probabil vorba despre psoriazis, care este o afectiune cronica a pielii, dar care nu este contagioasa, Este produsa de o productie excesiva de celule. Aceasta se trateaza cu unguent pe baza de steroizi, dar nu inainte de a consulta un dermatolog.

Daca iritatia te mananca foarte tare si iti apar niste bubite rosii
In acest caz este vorba despre o eczema. Cauza acesteia poate fi cel mai probabil imbracamintea mult prea stramta si din material sintetic. In prima faza trebuie sa renunti la acest tip de imbracaminte si sa alegi una lejera, de bumbac. Daca nu iti trece este bine sa mergi la dermatolog.

Daca mancarimea este foarte puternica si este la nivelul anusului
In acest caz este vorba de hemoroizi. Sunt mici portiuni ale unor vene care s-au iritat. Este o afectiune comuna cauzata cel mai adesea de constipatia cronica. Ea se poate agrava insa, iar acest lucru necesita control medical.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *