Au fost perioade cand menstruatia ti-a venit mai repede? Nu trebuie sa te ingrijorezi si nici sa te gandesti ca ai probleme de sanatate. Organismul uman functioneaza intr-un mod ciudat, dar si alte femei s-au confruntat cu aceasta situatie. Fii atenta la acele mesaje transmise de corp cand mestruatia vine mai repede si totul va fi bine, scrie elitedaily.com.
Menstruatia apare in momentul in care ajungi la pubertate, insa varsta difera de la o femeie la alta. Sangerarea dureaza intre doua si sapte zile, iar perioada intre menstruatii este de aproximativ 28 de zile. In functie de organism, aceste lucruri difera si pot fi momente cand menstruatia vine mai repede.
Prima menstruatie iti spune cat vei trai
Nu este cazul sa iti faci griji, este suficient sa fii atenta la aceste opt mesaje transmise de corp cand menstruatia vine mai repede.
1. Nu ai un ciclu regulat
Au trecut cativa ani de la prima menstruatie, dar nu ai un ciclu regulat? Nu este cazul sa iti faci griji, ciclul se regleaza in timp, ceea ce inseamna ca vor fi momente cand menstruatia va veni mai repede sau cand aceasta va intarzia.
2. Ai luat pilula de a doua zi
Pilula de a doua zi poate avea efecte adverse, insa in cazul in care ai facut sex neprotejat si ai apelat la aceasta varianta, sunt sanse destul de mari ca menstruatia sa-ti vina mai repede.
3. Iei anticonceptionale
Anticonceptionalele contin hormoni artificiali care iti pacalesc corpul si il fac sa creada ca poarta deja o sarcina, iar acesta este motivul pentru care sunt eficiente pentru prevenirea unei sarcini nedorite. In momentul in care incepi tratamentul cu anticonceptionale, este posibil sa sangerezi putin. Acelasi lucru se poate intampla si cand intrerupi tratamentul, iar menstruatia sa-ti vina mai repede.
4. Ai o boala cu transmitere sexuala (BTS)
Bolile cu transmitere sexuala iti afecteaza organismul si exista riscul ca menstruatia sa-ti vina mai devreme. Cand se intampla acest lucru, incearca sa compari fluxul menstruatiei cu celelalte menstruatii. Daca ai un flux normal, nu este cazul sa iti faci griji.
Ce boli ascund sangerarile intre menstruatii?
5. Ai slabit sau ai luat mult in greutate
Schimbarile hormonale care au loc in organism in momentul in care ai slabit sau ai luat mult in greutate pot duce la schimbari ale ciclului menstrual.
6. Esti stresata
Stresul poate provoca reactii in organism si poate duce la schimbari ale ciclului menstrual. Totodata, menstruatia poate sa lipseasca complet cand esti stresata.
7. Ai facut schimbari in rutina
Chiar daca iti vine greu sa crezi, orice schimbare in rutina iti poate afecta perioada menstruala. Menstruatia poate sa vina mai repede sau sunt sanse sa intarzie.
8. Ai o problema medicala
In cazul in care ai o problema medicala sau prezinti o afectiune la nivelul ovarelor, este posibil ca menstruatia sa intarzie. Mergi la un control ginecologic si vorbeste cu medicul tau despre simptomele pe care le ai.