Prima pagină » WoW! » Diverse » Ce înseamnă crush? 3 diferențe între iubire și crush
Ce înseamnă crush? 3 diferențe între iubire și crush

Ce înseamnă crush? 3 diferențe între iubire și crush

17 feb. 2021, 11:35,
în WoW!

Ce înseamnă crush? Sigur te-ai întrebat măcar o dată cu privire la semnificaţia acestui cuvânt, care provine din limba engleză. În mod evident, îl auzim în filmele şi serialele în care se folosește engleza americană. E un termen din ce în ce mai utilizat, pe măsură ce era digitală acaparează noile de generaţii.
Luat efectiv din dicţionar, cuvântul „crush” înseamnă a zdrobi, a lovi zdrobitor, a înghesui. În argou are însă altă semnificaţie. Ce înseamnă crush, mai ales pentru tinerii din ziua de astăzi?

Crush – Argoul adolescenţilor din secolul al XXI-lea

Argoul este un limbaj convenţional, folosit cu predilecţie de anumite categorii de oameni, cu scopul de a comunica fără să fie înţeleşi de toată lumea. Să zicem că ar fi un limbaj codat. Ei bine, în argou, cuvântul crush înseamnă pasiune sentimentală, dragoste aprinsă. Tinerii folosesc termenul pentru a descrie perioada în care le place de o anumită persoană. You have a crush sau Am un crush înseamnă, cu alte cuvinte, că unei persoane îi place de cineva, dar fără a avea o relaţie de iubire sau fără ca acel om să ştie că e plăcut. Bineintele, această pasiune poate fi sau nu împărtăşită. Dacă vorbim despre o dragoste ce evoluează şi persoana cealaltă reacţionează în mod pozitiv, crush se transformă în boyfriend sau girlfriend.

De obicei, de crush ştie cea mai bună prietenă sau cel mai bun prieten. Dacă e să vorbim tot în argoul tinerilor, BFF înseamnă cel mai bun prieten, adică omul căruia îi încredinţezi cele mai ascunse secrete ale tale.
Aşadar, iată ce înseamnă crush. I have a crush on se traduce prin Îmi place de tine. Iar dacă două adolescente, spre exemplu, bârfesc pe o a treia fată, spunând despre ea că se îmbracă aiurea ori că are un prieten tocilar, folosesc un termen din numai 3 cuvinte (LOL). Cuvântul LOL înseamnă laugh-out-loud.

3 diferenţe între crush şi iubire

Ideal ar fi ca cei doi termeni să nu se confunde. Crush-ul este mai mult ca un foc de paie, adică foarte intens la început, apoi dispare deodată. Iubirea, în schimb, e un sentiment domol şi prelung. Iată cum să faci diferenţa între crush şi iubire:

  • crush-ul este scurt. Ţine, cel mult, câteva săptămâni. Iubirea poate fi, în schimb, pe viaţă;
  • conexiunea fizică ține de crush. Conexiunea la toate nivelurile e în dragoste;
  • când consideri că omul de lângă tine e perfect şi nu îi observi defectele, e crush. Dacă însă le vezi destul de bine şi le pui în balanţă, e dragoste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`