Prima pagină » Stiri si curiozitati » Ce înseamnă când verși cafeaua – Superstiții care au cucerit internetul

Ce înseamnă când verși cafeaua – Superstiții care au cucerit internetul

08 mart. 2022, 11:39,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Multe persoane sunt curioase ce înseamnă când verși cafeaua. Această băutură a stârnit multe controverse în mediul online, printre internauți. Există fel și fel de superstiții care circulă printre iubitorii de cafea, în legătură cu această licoare cu efecte „magice”. Unele prevestesc binele, pe când altele ne pregătesc de ce este mai rău.

cească de facea langa saculet cu boabe de cafea

Există fel și fel de superstiții care circulă printre iubitorii de cafea

Ce beneficii ne aduce cafeaua

Cafeaua este băutura care face parte din viața de zi cu zi a aproape fiecărui adult. Totuși, nu multe persoane știu că aceasta are mai multe beneficii, înafară de faptul că ne trezeste și ne readuce în simțiri în fiecare dimineață.

Majoritatea așteptăm cu drag și nerăbdare dimineața, doar pentru a savura o cană fierbinte de cafea, plină de aromă. Acesta reprezintă momentul nostru de relaxare, de altfel și felul în care ne începem ziua.

Chiar dacă nu foarte mulți oameni nu cunosc acest lucru, cafeaua reprezintă o sursă importantă de antioxidanți, și chiar nutrienți. Cafeaua naturală, cea clasică pe care o preparăm direct din boabele de cafea, conține și puțin potasiu, magneziu și vitamina B3.

De asemenea, antioxidanții pe care îi produce pot ajuta celulele să nu se deterioreze. Aceasta are în compoziția sa și o parte din nutrienții necesari organismului, cum ar fi Vitamina B3, magneziu, potasiu, Vitamine B2 și B5.

Cafeaua este asociată și cu fericirea! S-au făcut unele studii care arată că celor care beau mai multe cești de cafea pe zi, le scade riscul de a dezvolta depresie.

Recent, a mai fost decoperit faptul că riscul în cazul cancerului de ficat poate scătea dacă consumăm cafea.

ceasca de cafea cu fata zambareata

Cafeaua reprezintă o sursă importantă de antioxidanți

Ce înseamnă când verși cafeaua

Superstițiile se află în cultura oricărui popor, de foarte mult timp. Așadar, nu este un fenomen recent, însă cu ajutorul internetului acestea s-au răspândit și au căpătat tot felul de sensuri.

Legate de cafea, există multe superstiții și nu toate ne prevestesc binele! Unele chiar ne pot da fiori.

Încă din bătrâni este considerat că atunci când vărsăm cafeaua, deranjăm cumva echilibrul Universului. Totuși, totul depinde de cum se varsă aceasta. În funcție de acest lucru, putem hotărî dacă este de bine sau de rău.

Dacă puțin din cafea curge pe farfuriuța pe care este așezată, atunci acest lucru prevestește o bucurie din punct de vedere financiar.

Se spune că dacă vărsăm din cafea în timp ce bem din ea, vom avea noroc în dragoste. Totuși, dacă ne alunecă cana din mână și o scăpăm, acest lucru ne avertizează că urmează să avem mult ghinion pe viitor. În perioada care urmează nu este bine să luam decizii importante pentru că s-ar putea nărui.

Atunci când cafeaua dă singură pe afară, ne anunță astfel că va urma o vreme mohorâtă și ploioasă. Aveți grijă să vă aduceți o umbrelă!

ceasca de cafea pe farfurie langa boabe de cafea

Superstițiile se află în cultura oricărui popor, de foarte mult timp

Alte superstiții legate de cafea

Există și alte superstiții, legate de zahărul din cafea sau de bulele pe care le face aceasta. Se spune că atunci când îți rămân cateva cristale de zahăr nedizolvate pe fundul cănii, ai o persoană care te place, dar ține acest lucru secret!

Dacă bulele care se formează pe deasupra cafelei, când o turnăm în cană, sunt așezate în direcția ta, acest lucru indică faptul că vei avea parte de o veste bună în viitorul apropiat.

Pentru cei curioși de ce înseamnă când verși cafeaua, răspunsul se află la orice colț al internetului. Pe deasupra, puteți găsi multe alte superstiții care să vă facă ziua mai interesantă.

cafea turnata in ceasca langa boabe de cafea

Există și alte superstiții, legate de zahărul din cafea sau de bulele pe care le face aceasta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *