Prima pagină » Sanatate » Boli si tratamente » Ce inseamna cand ti se zbate ochiul stang sau drept
Ce inseamna cand ti se zbate ochiul stang sau drept

Ce inseamna cand ti se zbate ochiul stang sau drept

31 mai 2021, 19:14,
în Sanatate

Afectiunile frecvente ale ochilor includ dureri și oboseală, vedere încețoșată, dureri de cap, pleoape care se zbat și ochi apoși sau uscați.

Majoritatea acestor condiții se pot remedia singure. Dacă aveți probleme care par a fi recurente sau care se înrăutățesc, consultați un oftalmolog. Erorile de refracție, inclusiv miopia (miopia), hipermetropia (miopia), astigmatismul și presbiopia (incapacitatea de a se concentra asupra obiectelor apropiate) sunt cele mai frecvente tulburări oculare.

Problemele de vedere datorate erorilor de refracție pot fi, în general, ajutate de ochelari sau lentile de contact sau de o intervenție chirurgicală cu laser.

Ochi care se zbat

Blefarospasmul este o zvâcnire involuntară a mușchilor din pleoape care este de obicei cauzată de stres sau oboseală. Aceasta este o afecțiune obișnuită care tinde să reapară din când în când, de obicei la același ochi, drept sau stang, și în aceeași zonă a pleoapei. Zvâcnirile pot părea evidente, dar dacă puneți pe altcineva să va privească, de obicei nu vor observa nicio mișcare.

Un somn bun este cel mai simplu mod de a corecta această problemă. Dacă continuă, consultați un oftalmolog.

Probleme oculare și dureri de cap

Durerile de cap sunt în general un semn că ceva nu este în regulă. Cu toate acestea, există multe cauze posibile ale durerilor de cap. Unele dintre acestea sunt legate vizual, cum ar fi o eroare de refracție necorectată (problema de focalizare).

Medicul dumneavoastră poate obține informații valoroase analizand natura durerilor de cap. Efectuarea unui test ocular este un bun punct de plecare atunci când încercăm să restrângem motivul durerilor de cap. Dacă examinarea ochilor este normală, consultați medicul pentru investigații suplimentare.

Musculite oculare

Petele oculare sunt pete pe care uneori le vezi în fața ochilor. Acestea sunt foarte frecvente și sunt create atunci când se formează o mică aglomerare sau fir în substanța limpede din interiorul ochiului (vitrosul). Când vă mișcați ochii pentru a privi petele, acesta se mișcă.

Majoritatea oamenilor vad aceste musculite. Ele pot fi enervante, dar sunt de obicei inofensive. Nu există tratament. Cu toate acestea, dacă observați brusc o mulțime de flotoare sau lumini intermitente, ar trebui să faceți o examinare a ochilor pentru a vă asigura că suprafețele interne ale ochiului sunt poziționate corect și sănătoase.

Ochii umezi

Ochii apoși se pot datora:

unei infecții scăzute a pleoapelor, provocând iritații la trezire și producerea ulterioară de lacrimi
ochilor uscați, cauzati de factori precum medicamente, condiții generale de sănătate, factori de mediu precum aerul condiționat sau vânt sau rareori, închiderea incompletă a pleoapelor. Uscăciunea vă face ochii să producă mai multe lacrimi
o problemă cu drenajul lacrimilor din ochi (uneori cauzată de un blocaj)
o reacție alergică ușoară
material străin în ochi.

Merită să vă examinați ochii pentru a afla dacă aveți nevoie de picături pentru ochi pentru a vă lubrifia ochii sau de alt tratament pentru a corecta o afecțiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *