Prima pagină » WoW! » Diverse » Ce înseamnă când te mănâncă în ureche? Superstiţii din popor

Ce înseamnă când te mănâncă în ureche? Superstiţii din popor

02 aug. 2021, 11:17,
în WoW!

Mâncărimile din ureche pot apărea la orice vârstă. Sunt, uneori, chiar foarte deranjante şi enervante. La baza lor stau, de fapt, unele afecţiuni. În popor însă se spune că o mâncărime în ureche are mai multe superstiţii. Acestea au fost create în ideea de a găsi o explicaţie pentru aceste fenomen.

Se spune că urechile te mănâncă numai noaptea. Nu este adevărat. Disconfortul poate să apară oricând. Aşa cum apare, uneori aşa şi dispare. Totuşi, dacă ţi se întâmplă destul de des, nu ar fi o ideea rea să mergi la consultaţie la un ORL-ist.

Superstiţii – Ce înseamnă mâncărimea din ureche?

Pruritul apare din diverse cauze medicale. Vorbim despre o infecţie la nivelul canalului urechii, despre o afecţiune a dermei ori despre prezenţa unei ciuperci. Spre exemplu, dacă te mănâncă urechea, indiferent care este, posibil să nu se producă suficientă ceară, acea substanţă protectoare a canalului auditiv. Pe de altă parte, excesul de ceară, numit în popor dop de ceară, provoacă şi el mâncărimi.

Ce poţi să faci ca să te protejezi? În primul rând, ai grijă să îți faci igiena zilnic. Apoi, după ce foloseşti gel de dus, şampon, balsam ori spumă de păr, asigură-te că te clăteşti foarte bine şi că nu îţi intră în ureche. Dacă pătrund în canalul auditiv, se usucă, se întăresc, apoi provoacă prurit. Chiar și atunci când îți aplici o mască de păr, trebuie să te asiguri că nu îți pătrund substanțele în urechi.
Beţişorul de urechi e recomandat de unii medicii şi blamat de alţii. Dacă îl utilizezi, ai grijă să nu-l introduci foarte adânc în ureche. Rişti să-ţi faci răni şi chiar să perforezi timpanul.

Doar medicul este cel care poate să prescrie tratamentul adecvat în cazul pruritului din ureche. Cel mai adesea, constă în antibiotice, loţiuni, creme, antifungice şi antihistaminice. Dacă problema e mai simplă, şi anume sub forma unui dop, atunci se recomandă nişte substanţe de introdus în ureche (ulei de parafină, glicerină, soluţie salină). Acestea acţionează timp de câteva zile, după care dopul e dizolvat şi eliminat cu uşurinţă.

Inclusiv ambrozia poate provoca mâncărimi în urechi, mai ales persoanelor cu alergie la ea. De aceea e bine să nu te apropii de câmpurile neîngrijite. Riști să îți agravezi alergia, iar apoi să ai nevoie de tratament îndelungat.

Ce înseamnă când te mănâncă urechea

Când te mănâncă o ureche, la exterior, cineva te vorbeşte. Dacă este urechea dreaptă, înseamnă că cineva spune despre tine vorbe nu tocmai frumoase. Cu alte cuvinte, te bârfeşte. În schimb, dacă e urechea stângă, se spun cuvinte frumoase despre tine. Conform unei alte superstiţii, dacă simţi mâncărime la ureche, se va schimba vremea. Mai exact, se anunţă o ploaie.

Potrivit unei superstiţii medievale, când simţi mâncărime la ureche, cineva îţi va împărtăşi un secret cât de curând posibil. E vorba despre o persoană apropiată, care îţi va spune ceva neştiut aproape de nimeni. Mai mult, dacă te mănâncă urechea stângă, atunci persoana care îţi va spune e de sex femini. Dacă te mănâncă urechea dreaptă, e persoana de sex masculin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`