Prima pagină » Sanatate » Ce înseamnă când criza de fiere este însoțită de frisoane? Iată ce măsuri trebuie să iei

Ce înseamnă când criza de fiere este însoțită de frisoane? Iată ce măsuri trebuie să iei

01 apr. 2022, 12:51,
în Sanatate

Criza de fiere însoțită de durere insuportabilă, febră și frisoane ar trebui să te trimită, de urgență, la spital. Însă, dacă simptomele sunt ușoare, poți apela la ajutorul remediilor naturiste.

Criza de fiere sau colica biliară constă în prezența unei pietre în canalul cistic sau în canalul biliar comun al arborelui biliar. Cea mai frecventă cauză a colicilor biliare o reprezintă calculii biliari (pietrele). În cazul în care o astfel de piatră blochează oricare dintre cele două canale, fluxul normal de bilă în intestin este întrerupt. Atunci, celulele musculare din canalul biliar se contractă puternic, pentru a încerca să schimbe poziția pietrei și poate provoca, astfel, durere.

Calculii biliari iau naștere în vezica biliară și pot fi împărțiți în două categorii: calculi de colesterol (80%) și calculi pigmentari (20%). Cei mai mulți dintre pacienții cu pietre biliare sunt asimptomatici, însă acestea pot obstrucționa temporar canalul cistic sau pot trece prin canalul biliar comun, ducând la colici biliare simptomatice.

reprezentare grafică fiere

Calculii biliari iau naștere în vezica biliară și pot fi împărțiți în două categorii: calculi de colesterol (80%) și calculi pigmentari (20%).

Ce înseamnă când criza de fiere este însoțită de frisoane?

Criza de fiere se manifestă printr-o durere care apare brusc, localizată subcostal drept (hipocondrul drept). Durerea poate merge în umărul drept sau în spate și poate fi însoțită de: greaţă (stări de greaţă), vărsături alimentare sau biliare, transpiraţii, mai rar de icter, urini roşietice şi scaune albicioase, decolorate sau diareea. Dacă febra și frisoanele își fac apariția este semn că trebuie să iei legătura cu un medic. Acesta îți poate recomanda tratamentul chirurgical.

Durerea în criza de fiere apare, de regulă, noaptea, la câteva ore după consumul de alimente care stimulează excesiv contracţia colecistului (maioneză, frişcă, ciocolată, ouă, vinete, grăsimi animale, smântană, prăjeli etc). Durata durerii și a celorlalte simptome diferă în funcție de ce se întâmplă cu calculul (dacă blochează căile biliare, se elimină sau cade la loc în colecist). De obicei, durerea poate fi de câteva minute sau de câteva ore, cu creşteri şi scăderi în intenstitate.

De asemenea, criza de fiere poate apărea în: litiaza biliară, dischinezia biliară, funcţionarea defectuoasă a muşchiului canalului coledoc (sfincterul Oddi), infecţii biliare (colecistita), parazitoze biliare, sângerări pe căile biliare, tumori de căi biliare (durerea este persistentă, mai rar ca o colică).

un bărbat cu durere din cauza unei crize de fiere

Criza de fiere se manifestă printr-o durere care apare brusc, localizată subcostal drept (hipocondrul drept).

Remedii naturiste pentru criza de fiere

Dacă simptomele sunt ușoare și doar la recomandarea medicului, poți încerca remediile naturiste pentru calmarea crizelor de fiere.

Gălbenele

Gălbenelele au rol antiinflamator și sedativ și, în același timp, stimulează secreția bilei și evacuarea acesteia. Pentru infuzie, ai nevoie de două lingurițe de plantă uscată, pe care să le adaugi într-o cană cu apă clocotită. Lasă la infuzat 10 minute, apoi bea pe parcursul unei zile, înaintea meselor principale.

Sunătoare

Rolul acestei plante este de a intensifica funcția hepatică. Poți face infuzie de sunătoare dintr-o linguriță de plantă uscată și 200 de mililitri de apă clocotită. Bea două-trei căni pe zi.

Ridiche neagră

Ridichea neagră intensifică procesul de eliminare a bilei. Tot ce trebuie să faci este să amesteci o cană de suc proaspăt de ridiche neagră cu o jumătate de pahar cu miere. Ia 3-6 linguri pe zi, între mese.

Măceș

Măceșul elimină toxinele din ficat și stimulează secreția biliară. Nu ai nevoie decât de o lingură de măceșe la o cană de apă clocotită. Lasă la infuzat 15 minute.

o ceașcă de ceai cu flori de gălbenele

Gălbenelele au rol antiinflamator și sedativ și, în același timp, stimulează secreția bilei și evacuarea acesteia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
27 noiembrie 2024
27 noiembrie 2024