Prima pagină » Stiri si curiozitati » Ce înseamnă când bătăile inimii fătului sunt 170? Iată cum îți dai seama dacă vei avea fată sau băiat

Ce înseamnă când bătăile inimii fătului sunt 170? Iată cum îți dai seama dacă vei avea fată sau băiat

12 ian. 2022, 15:00,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Dacă bătăile inimii fătului sunt 170, ce înseamnă că vei avea? Fată sau băiat? Iată cum poți afla sexul copilului, în funcție de bătăile inimii.

Ai aflat că ai rămas însărcinată și îți dorești să afli sexul copilului cât mai repede. Familia și prietenii vor să știe dacă vei avea fată, băiat sau gemeni. Ei bine, cunoașterea sexului este importantă, deoarece te ajută în planificarea așteptării copilului, la cumpărăturile de haine și chiar în alegerea numelui. Însă, ce te faci când mai trebuie să aștepți pâna la aflarea acestui aspect?

Poate că nu știai, dar poți afla sexul bebelușului, în timpul sarcinii, prin măsurarea ritmului cardiac. Prin analiza vitezei bătăilor inimii fetale vei ști, cu certitudine, dacă vei avea fată sau băiat.

doi bebeluși care dorm

Testul bătăilor inimii constă în stabilirea ritmului cardiac al fătului în bătăi pe minut sau BPM.

Ce înseamnă când bătăile inimii fătului sunt 170: Așa afli dacă vei avea fată sau băiat

Inima embrionului începe să bată la 22 de zile după concepție sau la aproximativ cinci săptămâni după ultima menstruație. Cu toate acestea, în a șasea săptămână de sarcină, inima este prea mică pentru a fi auzită, chiar și prin amplificare.

Astfel că, priceperea conexiunilor dintre frecvența cardiacă și gen va avea de parcurs un drum lung, până vei ști dacă testul de gen al ritmului cardiac al bebelușului este într-adevăr o metodă precisă pentru determinarea sexului.

Testul bătăilor inimii constă în stabilirea ritmului cardiac al fătului în bătăi pe minut sau BPM. Acesta poate fi aflat de la medic, încă din a șasea săptămână de sarcină. Potrivit testului de ritm cardiac, se pare că cel al fetelor este mai rapid decât cel al băieților. În acest fel, un ritm cardiac peste 140 bpm înseamnă că bebelușul este fată. În schimb, dacă ritmul cardiac este sub 140 și mai aproape de 120 bpm, înseamnă că bebelușul este băiat.

Aceasta este metoda rudimentară de aflare a sexului bebelușului. În prezent, acest lucru poate fi determinat de un test de sânge, și anume testul NIPT. El detectează, în sânge, cromozomii de sex ai bebelușului. De asemenea, un rol covârșitor în aflarea sexului copilului îl are ecografia. Însă, aceasta poate fi o metodă inexactă, dacă este efectuată înainte de 18 săptămâni de sarcină. O altă metodă, 100% exactă, dar care poate duce la pierderea sarcinii, este amniocenteza.

rezultatul unei ecografii

Un rol covârșitor în aflarea sexului copilului îl are ecografia.

Metode din străbuni de prezicere a sexului copilului

În trecut, femeile aveau tot felul de metode de a prezice sexul copilului. Una dintre ele are legătura cu forma burții. Se spune că dacă mama are burta țuguiată înspre față, va naște băiat, iar dacă burta este rotundă, copilul va fi fată. De asemenea, dacă burta este poziționată mai sus, gravida va naște băiat, iar dacă este lăsată, copilul se va naște fată.

O altă metodă este testul cu sarea. Acesta constă în presărarea, pe ascuns, pe capul viitoarei mame, puțină sare. Dacă aceasta va duce prima dată mâna la nas sau la ochi, va naște băiat, iar dacă va duce mâna la gură, va naște fată.

Un test amuzant este cel cu lingura sau cu furculița. O persoană trebuie să ascundă sub două perne o lingură și, respectiv, o furculiță. Dacă femeia gravidă pune capul prima oară pe perna sub care se află lingura, va naște fetiță, iar dacă va pune capul peste perna sub care se află furculița, va naște băiat.

Nu în ultimul rând, dacă femeia însărcinată scapă din mână un cuțit, va aduce pe lume un băiat, iar dacă va scăpa din mână un foarfece, va avea fetiță.

o femeie însărcinată

Se spune că dacă mama are burta țuguiată înspre față, va naște băiat, iar dacă burta este rotundă, copilul va fi fată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
18 iulie 2024
18 iulie 2024