Prima pagină » Cancan ultimă oră » Ce înseamnă BRB? Explicaţia abrevierii utilizate pe internet
Ce înseamnă BRB? Explicaţia abrevierii utilizate pe internet

Ce înseamnă BRB? Explicaţia abrevierii utilizate pe internet

05 iun. 2020, 11:58,
BZI.ro, în Cancan ultimă oră

Ce înseamnă BRB? După cum ne-am obişnuit de-a lungul timpului, utilizatorii de internet folosesc o listă de abrevieri şi prescurtări ce pare să nu aibă sfârşit. Acest lucru este făcut pentru a transmite cât mai rapid şi cât mai succint un mesaj SMS sau în conversațiile din reţelele de socializare. „Brb” este un exemplu utilizat pentru a atenţiona persoana cu care eşti în dialog că lipseşti câteva minute şi îl vei contacta imediat după ce revii.

Ce înseamnă BRB?

În dorinţa de a scrie rapid sau de ce nu din obişnuinţă sau chiar plictiseală, internauţii folosesc întotdeauna în conversaţiile neoficiale pe site-urile de socializare abrevieri sau prescurtări. O astfel de abreviere este şi BRB. BRB este folosit pentru a nu-ţi lăsa partenerul în dialog să aştepte un răspuns şi tu să nu i-l acorzi. Astfel, dacă lipseşti câteva minute de la calculator, îi poţi scrie pur şi simplu BRB, ce înseamnă Be right Back, adică revin imediat, şi totul s-a rezolvat. Prezentăm mai jos o listă cu cele mai utilizate abrevieri din limba engleză.

aka = also know aş = cunoscut ca şi …
wtf = what a fuck = ce dracu..
0.o = /:)
brb = be right back = revin imediat
sth = something = ceva
btw = by the way = apropo..
inah = i need a hug = am nevoie de o îmbrăţişare
lol = laugh ouţ loud
rip = rest în peace – odihnească-se în pace
omg = oh my god/gosh = oh doamne / omfg = Oh my fucking god
gg = good game = joc bun
gj = good job = bravo, ai făcut treabă bună

Ce înseamnă BRB pe TPU?

TPU (Toți Pentru Unul) este un site lansat în anul 2008, ocupând locul 125 în cele mai accesate website-uri româneşti, potrivit Wikipedia. Acesta este utilizat de sute de mii de persoane. TPU este o reţea de socializare, o platformă online de întrebări şi răspunsuri. Utilizatorii îşi oferă ajutor reciproc, adresând şi răspunzând cu soluţii la problemele cu care se confruntă zi de zi. Timpul mediu de răspuns este în jur de 15 minute.

O astfel de întrebare publicată pe site-ul TPU a fost şi cea analizată de noi în prezentul articol. Ce înseamnă BRB? Marea majoritate din utilizatori oferă răspunsuri similare şi definesc „BRB” ca fiind „Be Right Back”, adică „revin imediat” sau „nu lipsesc mult”. Originea acestei abrevieri vine de pe portalul web MSN şi aplicaţia Yahoo Messenger.

Utilizatorii platformei de întrebări şi răspunsuri pot fi „premiaţi” dacă oferă răspunsuri calitative, concrete, complexe şi rapide. Aceştia pot primi „fundiţe” din partea celor care au adresat întrebarea. Colectarea cât mai multor astfel de fundiţe pot plasa un internaut în topul celor mai active persoane de pe site.

Un astfel de comentariu premiat cu fundiţă

„Cred că ai putea să premiezi pe toată lumea, pentru că toţi ţi-au răspuns corect la întrebare. Din păcate se folosesc destul de multe abrevieri (folosirea doar a iniţialelor unor cuvinte) şi acest lucru, pe multă lume pune în imposibilitatea de a cunoaşte, dacă nu cunoaşte limbi străine, ori semnificaţia iniţialelor unei unităţi, ori a unor funcţiuni etc.

Cred că din grabă, fiecare încearcă să-şi folosească cât mai bine timpul, însă poate din respect pentru oameni, ar trebui să încercăm cel puţin că, atunci când scriem ceva să ne şi facem înţeleşi, pentru mine acest lucru este deosebit de important, pentru că altfel mesajul se pierde fără rost. Chiar şi la Messenger ar trebui să existe nişte explicaţii pentru că utilizatorii să cunoască ce înseamnă prescurtările respective. Oricum trebuie să ne adaptăm aceasta este epoca modernă. O zi bună tuturor.”, a scris un utilizator TPU.

Un alt utilizator susţine că abrevierile şi prescurtările se utilizează din „lene” şi nu din „grabă”.

„Eu cred că se scrie prescurtat mai mult din lene decât din grabă!”, a adăugat un alt utilizator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
16 iulie 2024
16 iulie 2024