Ce înseamnă amc? Cotidianul „Bună Ziua Iași” vă oferă răspunsul la una dintre cele mai întâlnite întrebări în rândul utilizatorilor români. Odată cu apariţia reţelelor de socializare, utilizatorii au preluat o serie de prescurtări/acronime pentru a simplifica transmiterea anumitor informaţii. Conform Dicţionarului Explicativ al Limbii Române (DEX), termenul acronim defineşte un cuvânt format din prima sau din primele litere ale cuvintelor care compun o sintagmă, o expresie, un titlu etc.
Totuși, pe lângă acronimele împrumutate, românii au creat unele cu origini românești. Unul dintre cele mai răspândite prescurtări este amc. Rețelele de socializare, atât în descrierea fotografiilor sau videoclipurile, cât și în conversații folosesc acest cuvânt.
Ce înseamnă amc?
Această prescurtare a apărut ca început al unor glume pe rețelele de socializare. Numeroase meme-uri au la bază cuvântul amc. Acestea au stârnit de-a lungul timpului amuzamentul internauților. Este momentul să dezvăluim ce înseamnă acest acronim. Deși pare un termen care ar avea un sens mai complicat acesta este format din inițialele expresiei „acel moment când”. Mai jos vom prezenta câteva meme-uri în care este prezentă această prescurtare.
Ce înseamnă amc pe Instagram?
Pe rețeaua de socializare Instagram peste trei milioane de postări poartă în descriere hashtag-ul amc. Deși este un cuvânt care provine din limba română, foarte mulți utilizatori din alte țări îl folosesc. Cel mai probabil, numărul ridicat de persoane care accesează acest hashtag îi face pe internauți să spere la o creștere a popularității pe Instagram prin intermediul utilizării acestuia.
Ce înseamnă amc pe Facebook?
Prin intermediul rețelei de socializare Facebook, utilizatorii reușesc să rămâne conectați atât cu persoanele cunoscute cât și cu celebritățile pe care le admiră. Deseori, în descrierea videoclipurilor sau fotografiilor postate apar o serie de acronime care îi ajută să trasnmită cu ușurință un mesaj. Pe Facebook lucrurile stau la fel ca pe celelalte rețele de socializare. Acronimul „amc” este folosit în aceleași scopuri.
Prescurtări provenite din limba română
După ce mesajele tip text pe telefoanele mobile au apărut, oamenii au căutat diverse metode pentru a utiliza la maximul limita de 160 de caractere care era disponibilă atunci. Odată cu evoluția instrumentelor de comunicare, prescurtările au devenit din ce în ce mai populare, iar utilizarea lor s-a extins şi în cazul unor expresii mai puţin obişnuite. Utilizatorii români nu se lasă mai prejos decât cei din alte țări. Aceștia au adaptat la trendul acronimelor foarte multe expresii din limba română. Cmbp ( cel mai bun prieten), vtm ( viața mea), amr (au mai rămas/a mai rămas), lma ( la mulți ani!), nb (noapte bună) etc. reprezintă câteva dintre cuvintele utilizate în mediul online.
Alt acronim a pus internauții pe jar. Ce înseamnă bff
În ultimii ani acest cuvânt a început să fie foarte folosit. Traducerea în română a expresiei Best Friend Forever este „cel mai bun prieten pentru totdeauna”. De asemenea în România este utilizat și acronimul cmbp. Cel mai probabil unii utilizatori au dorit să folosească varianta românească a acestui cuvânt pentru a-și pune într-un fel amprenta pe rețelele de socializare. Click aici pentru a vedea toate sensurile acestui cuvânt.