Prima pagină » Sanatate » Ce indică pulsul scăzut. Care sunt pericolele din spatele bradicardiei

Ce indică pulsul scăzut. Care sunt pericolele din spatele bradicardiei

12 feb. 2025, 12:54,
în Sanatate

Bradicardia este o afecțiune în care inima bate de mai puțin de 60 de ori pe minut, ceea ce indică faptul că pulsul este scăzut. Această afecțiune poate fi periculoasă dacă împiedică inima să pompeze suficient sânge pentru a susține nevoile organismului. Cu toate acestea, afecțiunea poate apărea și fără a provoca efecte dăunătoare, mai ales la persoanele foarte active fizic.

Bradicardia se poate manifesta la persoane de orice vârstă, dar este mai frecventă la adulții peste 65 de ani. Este mai puțin comună la adulții tineri și la copii, deoarece ritmul cardiac încetinește în mod natural pe măsură ce îmbătrânești.

Ce indică pulsul scăzut

Când ai bradicardie, inima bate mai încet decât inima medie a unui adult, ceea ce indică faptul că pulsul este scăzut. Aceasta devine o problemă atunci când inima pompează prea încet pentru a face față cererii de oxigen a corpului. Acea lipsă de flux sanguin și oxigen afectează întregul organism, în special creierul și inima. Pentru mulți oameni, bradicardia nu cauzează niciun simptom, însă acest lucru este valabil. Persoanele ale căror inimi nu pot sau nu compensează tind să experimenteze dificultăți de respirație, dureri în piept ce se manifestă ca o angină, oboseală și confuzie. Altele se pot confrunta cu dificultăți de concentrare, amețeli, senzație de leșin și sincopă, iritabilitate, agitație sau alte schimbări de personalitate. Aceste simptome apar din cauza modului în care bradicardia afectează inima și creierul.

Bradicardia poate apărea din mai multe motive. Lipsa unor electroliți esențiali, precum calciul, magneziul și potasiul, poate afecta ritmul cardiac. Anorexia nervoasă este o cauză potențială a bradicardiei, la fel și inflamația mucoasei interioare a inimii (endocardită), a mușchiului cardiac în sine (miocardită) sau a sacului pericardic care susține și protejează inima (pericardită). Bacteriile care cauzează majoritatea infecțiilor de gât streptococic pot provoca, de asemenea, daune inimii, în special valvelor, dacă nu sunt tratate suficient de repede. Febra reumatică poate apărea atunci când o infecție bacteriană, cum ar fi faringita streptococică, nu este tratată rapid. Aceasta cauzează, de asemenea, boala reumatică a inimii la câțiva ani după aceea. Blocajul cardiac este un termen general care se referă la orice întrerupere în sistemul electric al inimii. Aceste întreruperi blochează sau încetinesc curentul electric pe măsură ce călătorește, perturbând procesul de bătăi al inimii. Blocajele pot apărea în multe puncte diferite ale sistemului de conducere electrică.

Măsuri de tratament pentru bradicardie

Un specialist poate diagnostica bradicardia pe baza unui examen fizic și a unor teste care măsoară și analizează ritmul cardiac și ce indică pulsul scăzut. Electrocardiograma poate urmări activitatea electrică a inimii cu foarte mare precizie. Acest test folosește mai mulți senzori, numiți electrozi, care se lipesc de pielea pieptului. Astfel, aceștia pot detecta activitatea electrică din inimă și o pot afișa ca o undă fie pe hârtie, fie pe un ecran.

Dacă primești un diagnostic de bradicardie, dar nu ai simptome, este puțin probabil să ai nevoie de tratament. Pe de altă parte, în cazul celor care au semne, bradicardia este aproape întotdeauna tratabilă și uneori curabilă. Dacă principala cauză este o altă afecțiune a inimii, aceasta trebuie tratată pentru a opri bradicardia. Un exemplu în acest sens sunt anumite medicamente pe care le iei. Dacă bradicardia cauzează probleme semnificative, cum ar fi tensiunea arterială periculos de scăzută, un medicament intravenos sau injectabil, poate face inima să bată mai repede. Tratamentele de acest tip sunt de obicei oferite în spitalul, deoarece este nevoie de monitorizare și îngrijire suplimentară pentru ceea ce indică pulsul scăzut.

Bugetul.ro
Adio, ANPC pentru Cristian Popescu Piedone! Curtea de Apel București i-a dat vestea, după ce a fost acuzat de nepotism
redactia.ro
Donald Trump a decis. Ce se întâmplă cu trupele americane din România
Bugetul.ro
Spitalul care nu va mai exista. 150 de milioane de euro pierdute din cauza incompetenței locale
a1.ro
Larisa Iordache și Cristian Chiriță, pregătiți de botezul fiicei lor. Ce planuri au, la o lună de când au devenit părinți
Playtech.ro
Cine este Nicolle Fota, noua iubită a lui Cătălin Botezatu. Ea are 18 ani, el 58
observatornews.ro
Comisarul-şef din Timișoara care găzduia petreceri cu droguri, acuzat în 2023 că apăra traficanții. Reclamația, retrasă brusc: "Au protecţia lui"
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
E tot mai rău pe piața imobiliară. Prețurile cresc alarmant
SportpeSurse
Imaginile video cu Mario Iorgulescu, care petrecea cu femei, au înnebunit-o de furie pe Melek Minca. Soția șoferului omorât susține că a luat o decizie radicală
Playtech.ro
Ce trebuie să faci în luna mai pentru ca cireșul să rodească din plin. Se va umple de fructe dulci și gustoase
Dailybusiness.ro
Ciocolata care i-a fascinat pe români după căderea lui Nicolae Ceaușescu revine la raft în România
RomaniaTV
Cristela Georgescu ține post negru intermitent: „De 6 ani fac asta. Am pierdut tot ce a însemnat ”corp deșeu”, se vede clar”
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Dispar banii de pe carduri, ANAF şi BNR avertismente pentru toţi românii cu carduri
redactia.ro
Doliu în medicina românească. A murit unul dintre cei mai importanți medici. A fost un profesionit desăvârșit
ego.ro
Vești proaste pentru Gabriela Cristea! Ce s-a aflat după demisia de la Antena Stars EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`