Prima pagină » Actualitate » Ce îi transmite Augustin Zegrean lui Ludovic Orban: „Am mai avut un caz, salariile profesorilor!“

Ce îi transmite Augustin Zegrean lui Ludovic Orban: „Am mai avut un caz, salariile profesorilor!“

23 sept. 2020, 11:47,
Cristian Zavastin, în Actualitate

Fostul președinte al Curții Constituționale a României, Augustin Zegrean, îi transmite premierului Ludovic Orban că a mai fost un caz privind salariile profesorilor și cadrele didactice au avut câștig de cauză. Augustin Zegrean a declarat că Guvernul nu va avea nicio șansă să nu plătească pensiile majorate și a dat un exemplu cu profesorii.

”Noi am mai avut un caz de acest fel, când s-au mărit salariile profesorilor, iar guvernul nu le-a majorat. Atunci, profesorii au dat în judecată guvernul și au primit mai mulți bani, pentru că s-au dat și dobânzi”, a spus Augustin Zegrean.

Ce îi transmite Augustin Zegrean lui Ludovic Orban: „Pensionarii vor da în judecată Guvernul și vor câștiga“

Fostul președinte al Curții Constituționale a României este de părere că pensionarii vor da în judecată Guvernul și vor avea câștig de cauză.

„Dacă nu se vor rezolva lucrurile în mod legal, pensionarii vor da în judecată Guvernul și vor câștiga și vor primi majorarea“, adaugă Augustin Zegrean.

Majorarea pensiilor cu 40%, votată în Parlament

Majorarea pensiilor cu 40% a fost votată de parlamentari. Liderul deputaților PNL Florin Roman a anunțat că proiectele de lege care aprobă rectificarea bugetară adoptate de Parlament vor fi atacate la CCR.

Grupurile deputaților și senatorilor UDMR au votat pentru majorarea pensiilor cu 40%, pentru a rămâne „consecvenți”.

Senatorul USR George Dircă a precizat că USR a votat împotriva adoptării inițiativelor legislative.

Ministrul de Finanțe Florin Cîțu a acuzat PSD de cinism. În replică, liderul deputaților PSD Alfred Simonis a spus că „PNL ne ține acum morală, deși Guvernul Orban și-a asumat răspunderea pe bugetul de stat. Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că ALDE va vota pentru creșterea pensiilor cu 40%“.

Liberalii atacă la CCR legea prin care pensiile au fost majorate cu 40%

Ludovic Orban a anunțat că va contesta la CCR legea prin care pensiile se măresc cu 40%, după votul de marți din Parlament.

„Votarea de către majoritatea PSD a unei legi de dublare a alocațiilor a fost un act populist, fără niciun fundament economic și fără bază în veniturile reale existente în bugetul de stat. Cu toate astea am ținut cont de nevoia copiilor de creștere a alocațiilor și am alocat creșterea alocațiilor în 5 etape.

Este maximum ce poate suporta econonomia românească azi. Orice creștere de cheltuili provocate de criminalii economici de la PSD nu face altceva decât să îndrepte România spre incapacitate de plată“, a precizat Ludovic Orban.

„Nu se poate mai mult!“

În disperare de cauză ,Ludovic Orban a făcut un apel la părinți și bunici să înțeleagă că pensiile nu pot fi majorate, așa cum s-a votat în Parlament.

„Îi rog pe părinții și bunicii noștri să mă creadă pe cuvânt: creșterea punctului de pensie cu 177 de lei este maximum pe care ni l-am putut permite în condiții de raționalitate economică și cu garanția capacității de a plăti. Nu se poate mai mult. Oricine promite mai mult dă mărul otrăvit populației. Populismul, demagogia PSD nu face decât să arunce România în situație de criză economică din care vom ieși mai greu. Riscurile sunt: creșterea costului finanțărilor, creditele vor fi mai scumpe și mai greu de accesat“, a mai spus Ludovic Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *