Prima pagină » Titlurile zilei » Ce idee i-a venit unei tinere de 23 de ani din Iași. Marea deschidere va avea loc pe 1 iunie, în pădure – FOTO

Ce idee i-a venit unei tinere de 23 de ani din Iași. Marea deschidere va avea loc pe 1 iunie, în pădure – FOTO

17 mai 2023, 02:00, 17 ,
Ștefana Șovea, în Titlurile zilei

Ieșenii vor avea parte de o experiență unică și plină de farmec! Se deschide un cinematograf în aer liber pe Releu Bucium, unde ieșenii de toate vârstele se pot bucura de filmul preferat în natură, în una dintre cele mai frumoase zone ale Iașului. Marea deschidere are loc în zilele de 1 și 2 iunie, iar după va funcționa săptămânal

Această inițiativă a fost luată de către o tânără ieșeancă în vârstă de 23 de ani, care a beneficiat de fonduri europene nerambursabile. Este vorba despre Alexandra Rață, absolventă a două facultăți.

Tânăra care a luat această inițiativă a accesat fonduri europene nerambursabile în cadrul proiectului „e-Antreprenor” la USV Iași

o poză cu zona unde va fi amenajată zona specială pentru cinematograful în aer liber

Se deschide un cinematograf în aer liber pe Releu Bucium

Universitatea de Științele Vieții (USV) „Ion Ionescu de la Brad” din Iași, alături de partenerul din proiect, Fundația Corona, a organizat competiția „e-Antreprenor”, în perioada 21.03.2022 – 25.03.2022, unde au fost depuse 58 de planuri de afaceri, dintre care 33 au fost selectate spre finanțare, în ordinea descrescătoare a punctajului obținut. Printre cei 33 de beneficiari se numără și Alexandra Rață, care a primit finanțarea de 40.000 de euro pentru a deschide cinematograful în aer liber.

„Fondurile europene au fost accesate prin programul «e-Antreprenor», beneficiar și lider de proiect Universitatea de Științele Vieții «Ion Ionescu de la Brad» din Iași, în parteneriat cu Fundația Corona. Evenimentele vor fi pe timp de vară și chiar mai mult, dacă vremea este de partea noastră.

Am ales Releu Bucium pentru zona pe care o oferă. De la început, de când m-am gândit la proiect, l-am visat undeva în pădure, printre copaci și cu vedere liberă la stele. Așa că Releul este zona perfectă care întrunește atât dorința mea de a se desfășura în aer liber, cât și faptul că este facil participanților”, declară Alexandra Rață, antreprenoare.

Se deschide un cinematograf în aer liber pe Releu Bucium, zonă care oferă o priveliște spectaculoasă asupra orașului

o poză cu un cinematograf în aer liber

Deschiderea oficială a cinematografului în aer liber are loc în zilele de 1 și 2 iunie

Alexandra Rață a închiriat o suprafață de aproximativ 1.500 de mp, în pădurea din Bucium, iar evenimentele în aer liber se vor ține pe Releu, în zona unde se aflau cabanele Bucium. În spațiul amenajat vor fi 200 de locuri limitate. Tânăra ieșeancă este absolventă a două facultăți pe care le-a făcut în paralel, mai exact Facultatea de Economie și Administrare a Afacerilor și Facultatea de Psihologie din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

„Am închiriat aproximativ 1.500 mp din pădure de la un proprietar, asta înseamnă 200 de locuri limitate, locația exactă este Releu Bucium, unde au fost cabanele din Bucium. Ideea de a deschide un cinematograf a pornit odată cu începutul proiectului unde a trebuit să ne alegem o idee pe care să o dezvoltăm.

Inițial, probabil ca orice antreprenor la început de drum, am filtrat mai multe idei și concepte, iar, până la urmă, aceasta a rămas, întrucât rezona atât cu nevoile mele, cât și reglementările proiectului. Această afacere este a mea și momentan am un angajat lângă mine. Pe parcursul anului trecut, m-am înscris în mai multe proiecte de antreprenoriat și tabere, pentru a putea atât să-mi creez niște legături, cât și să îmi consolidez cunoștințele”, adaugă Alexandra Rață, antreprenoare.

Zona aleasă de către Alexandra este un reper popular, oferind o panoramă spectaculoasă asupra orașului Iași și împrejurimilor sale. Spațiul va fi amenajat cu fotolii tip pară, spații de unde îți poți lua câte ceva de băut, de mâncat, dar și multe altele.

„Să am propria afacere la 23 de ani este o experiență incredibilă și provocatoare în același timp. Spațiul va fi amenajat cu bean bag-uri, cu spații de băuturi, popcorn, dar în așa fel încât frumusețea naturii să fie conservată. Participanții vor privi filmele pe un ecran gonflabil mare, mai exact Air Screen. Avem acces la o gamă variată de filme, atât dublate pentru copilași, cât și subtitrate. Avem diferite categorii și, în funcție de preferințele participanților, acestea vor fi redate”, declară Alexandra Rață, antreprenor”, adaugă declară Alexandra Rață, antreprenoare.

Deschiderea oficială a cinematografului în aer liber are loc în zilele de 1 și 2 iunie, iar prețurile biletelor vor fi în jur de 25 de lei. De asemenea, vor exista anumite pachete pentru familii.

Comentarii
  • Dacă l-ați distrus pe acela de la Palatul Culturii.

  • La poluarea fonica te-ai gandit? La gestionarea deseurilor te-ai gandit?

  • Bai, dar ce hater fara minte esti!!!! Crezi ca primea autorizatie pentru cinematograf, daca nu avea organizare si pe linia gestionarii deseurilor?????

  • Succes, sunt convins ca orasul merita macar 2 cinema-uri….

  • Mai, dar numai genii sant in oras! 2 facultati la 23 de ani? Si ..nici una nui chiar asa facila! Ma rog !!…..asa o fi! E neam de a lui Rață de la Pașcani ca atunci e de inteles!!!!!!

  • Poluare fonica si vizuala

    Dupa ce Greenpeace a distrus peisajul cu mizeria aia din scanduri cu care si-a marcat „teritoriul” ca un animal, acum tulbura si donsoara linistea zonei.

  • accesul auto în zonă trebuie interzis. e plin de ghertoi care deranjeaza, murdaresc si distrug.

  • mai multe masini in spatiul verde. ura!

  • Care este relevanța celor două facultăți in ceea ce a făcut această domnișoară?! Dacă tot ați făcut acest articol la comanda, scrieți și cine sunt părinții acestei domnișoare intreprinzatoare!!

  • @Evaluation ce poluare fonica, ma?:))))

  • @Anonim esti bolnav? ai doua comentarii care n-au legatura cu articolul

  • sunteti prosti gramada astia cu poluarea voastra fonica si cu deseurile, romani de duzina care comentati de aiurea la orice persoana care face ceva mai mult ca voi, niste obositi

  • Inteleg ca se dau bani pentru o activitate sezoniera, de cel mult 4 luni pe an. Asta daca nu cumva va prouecta filme pentru iepuri si veverite, in extrasezon. Nu ma refer la iepurii de Bucium cu geamurile aburite, ci la cei adevarati. Inca ceva: la ce plm ii folosesc cele 2 facultàti?! Mai ales psihologia…

  • Mircea Gramada

    Eu ma bucur ca se face cimenatograf in aier liber. e fain ca poti veni cu gacik cu masina pana sus la releu si nu mai cauti tufe sa stai mai bine, ca are astia pufuri.
    Mie imi place idea. Doar sa faca si locuri de parcare bune, ca eu am bmwe si nu il las chiar ori unde.
    Succes si forta sa fiie cu ea!

  • Și astfel vin gloata de ghertoi-melteni cu figuri in cap împreuna cu dive-târfe cu pufuleți in stomac dar la pachet cu ipocrizie care se vede pe fetele acestora. Cât privește domnișoara cu 2 specializări, o felicit pentru inițiativa proiectului, dar cu mare precauție sa nu fie distrus spațiul verde, privind mizeria lăsată de ghertoi-melteni unde educația fiind îndoielnică in aceasta zona.

  • Foarte buna ideea!

    Este o idee interesanta și nu cred ca va polua în vreun fel zona, ținând cont ca la cinema în aer liber nu vin aia pe care ii găsești la manele și grătare. Altfel, dacă va îngrijorează mizeria și zgomotul, mergeți prin pădure și discutați cu aia cu atv-urile sau motocicletele, plus cu iubitorii de mici la marginea pădurii.

  • Tu ai inteles despre ce este vorba în articol? Nu. Este vorba despre fonduri europene. Dacă proiectul nu era practic și bine documentat, nu primea banii. Sigur, domnisoara si-a notat observațiile tale și se va gândi cu multa atenție la ele fiind foarte inteligente și folositoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *