Prima pagină » Actualitate » Ce i-a spus un preot celui care a furat din biserică statuia lui Iisus Hristos: „Bravo ție! L-ai slujit pe Stăpân chiar dacă nu ai știut!”
Ce i-a spus un preot celui care a furat din biserică statuia lui Iisus Hristos: „Bravo ție! L-ai slujit pe Stăpân chiar dacă nu ai știut!”

Ce i-a spus un preot celui care a furat din biserică statuia lui Iisus Hristos: „Bravo ție! L-ai slujit pe Stăpân chiar dacă nu ai știut!”

06 iun. 2024, 09:22,
BZI.ro, în Actualitate

Statuia lui Iisus Hristos a fost furată Biserica din Maria Santissima Addolorata din Taranto. Furtul a fost surprins de camerele de supraveghere, care au înregistrat momentul în detaliu. Mulți au rămas uimiți de ce i-a spus un preot celui care a furat din biserică statuia lui Iisus Hristos. Reacția preotului a provocat un val de reacții pe rețelele sociale, generând numeroase comentarii și discuții.

Ce i-a spus un preot celui care a furat din biserică statuia lui Iisus Hristos

Biserica Maria Santissima Addolorata din Taranto a fost recent scena unui incident deosebit de neobișnuit: hoții au reușit să fure statuia lui Iisus Hristos. Acest eveniment a avut loc în lăcașul de cult situat pe strada Japigia și a fost surprins de camerele de supraveghere, care au înregistrat momentul furtului în detaliu.

Furtul s-a remarcat nu doar prin natura sa ieșită din comun, ci și prin reacția plină de ironie a preotului paroh al bisericii. În loc să manifeste indignare sau să solicite pedepsirea autorilor furtului, preotul a ales să răspundă „vestea” într-un mod neașteptat, utilizând o postare pe pagina de Facebook a bisericii pentru a comenta situația. Reacția sa a fost una surprinzătoare și a captat atenția publicului prin tonul său neconvențional.

„Noi suntem diferiți, nu ne plac procesiunile tradiționale,” a spus preotul Bisericii Maria Santissima Addolorata din Taranto.

Preotul i-a transmis hoțului un mesaj profund și ironic.

„Făcând din Hristos inima lumii… trebuie să se fi gândit bine cine s-a gândit să te fure, bravo ție, l-ai slujit pe Stăpân chiar dacă nu ai știut! …și da, inima lui Hristos nu se poate opri într-o biserică, între zidurile unui cenaclu, trebuie mai întâi să pună în practică ceea ce a poruncit: mergeți…și duceți la Toți inima mea…”, a precizat preotul.

Mesajul plin de iubire și iertare

În continuarea mesajului, preotul a precizat că inima lui Hristos trebuie să fie prezentă în lume, nu doar în interiorul bisericii.

„Spuneți-le că eu caut mai întâi fața lor și că nu vreau să o ascund pe a mea de ei…de la inimă la inimă în Biserică în lume… acolo unde omul vrea să mă ducă, acolo unde vrea să dea sens vieții sale, acolo unde are nevoie de o inimă care să bată cu iubire de om care nu poate muri în vinovăția lui care nu se poate stinge”, a menționat părintele.

Reacția preotului paroh a provocat un val de reacții pe rețelele sociale, generând numeroase comentarii și discuții. Mulți au apreciat subtilitatea ironiei și mesajul profund al preotului, care a reușit să transforme un act de vandalism într-o lecție de spiritualitate și iubire creștină.

În timp ce poliția a fost alertată și a demarat o investigație pentru a identifica și a prinde făptașii, comunitatea locală a fost afectată de tristețe din cauza furtului. Cu toate acestea, reacția neașteptată a preotului a adus un strop de lumină în întuneric și a subliniat esența mesajului creștin: iubirea și iertarea.

După ce un preot i-a transmis un mesaj celui care a furat din biserică statuia lui Iisus Hristos, abordarea a ridicat nivelul de conștientizare și a inspirat o reflecție profundă în comunitatea locală și dincolo de ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *