Prima pagină » Radio » Actualitate » Ce greșeli fac părinții. Cu toții ajung să le regrete

Ce greșeli fac părinții. Cu toții ajung să le regrete

10 dec. 2019, 12:21,
în Radio

Ce greșeli fac părinții. Ne străduim să le oferim copiilor tot ce credem că este mai bun pentru ei, însă reușim întotdeauna acest lucru. Și aceasta fie din exces de zel „părintesc”, fie din insuficientă cunoaştere a copilului şi a nevoilor sale reale.

Părinții muncesc din greu pentru a-i încânta cu jucării noi și dulciuri. Păstrează rigoarea pentru a învăța disciplina și a insufla dedicație, oferă libertatea de a alege sau de a lua toate deciziile. Fiecare familie are propriile metode de educație, dar există ceva care unește toate mamele și tații. Privind înapoi, doresc să remedieze unele greșeli făcute în tinerețe.

Ce greșeli fac părinții

Primii ani de viață ai copilului sunt un moment magic, de care trebuie să ne bucurăm. În cele ce urmează vă arătăm ce regretă cel mai mult părinții copiilor ce deja au crescut. Ar trebui să luați exemplu de la ei pentru a nu repeta aceleași greșeli.

1. Nu știu cum să se bucure de comunicarea cu copilul

Copilul mic are nevoie de un contact constant cu adulții. Dar adevărul este că și părinții au nevoie de această comunicare. Nu dispunem mereu de timp liber și este în regulă dacă mama își face treburile în timp ce micuțul este ocupat cu o joacă. Dar nu trebuie să transformăm acest lucru într-un obicei. Într-o zi veți observa brusc că copilul a crescut deja și își trăiește viața. Timpul pierdut nu se întoarce, așa că încercați să fiți alături de el, și să vă distrați prin comunicare.

2. Își îmbrățișează copiii prea rar

Oamenii de știință au demonstrat de mult timp beneficiile îmbrățișărilor pentru sănătate. Principalul lucru este să aveți dorință și plăcere să vă îmbrățișați copilul. Se întâmplă ca părinții să refuze această plăcere din diferite motive. Dar toate sunt în mare parte inventate și depășite. Va trece timpul, copilul va crește și nu va mai dori mângâieri și îmbrățișări. Așadar nu ratați momentul.

3. Ce greșeli fac părinții! Nu uita să-ți fotografiezi sau filmezi copilul

Desigur, nu se va întâmpla nimic rău dacă nu-l veți fotografia. Acest lucru nu va afecta psihicul copilului, calitățile sale morale și sănătatea fizică. Dar, cu siguranță, după un timp, veți dori să vă amintiți unele dintre cele mai valoroase momente ale vieții și să împărtășiți aceste emoții cu copiii dvs, deja adulți. Mulți părinți regretă cu adevărat că erau leneși, probabil, în timp când trebuia de făcut poze. Nu vă veți aminti niciodată de o înregistrare video a unui foc de artificii de 10 ani în urmă. Dar asigurați-vă că veți putea privi primul matineu la grădiniță a copilului dvs. Iar albumele foto, în ciuda dezvoltării tehnologiei – reprezintă încă cel mai bun și cel mai fiabil mod de a păstra cadrele valoroase.

4. Nu uita să scrii primele lui cuvinte

Sunt doar amintiri plăcute. Puteți trăi și fără ele. Dar totuși e mai bine cu ele.

5. Prea puține jocuri educative

Ce greșeli fac părinții! Datorită dezvoltării creative la o vârstă fragedă, copilul poate deveni un mare artist sau pictor. Oferindu-i diferite activități, puteți să vă dați seama la care din ele copilul are o abilitate mai bună. În al doilea rând, orice activitate dezvoltă inteligența, fantezia și vocabularul. În al treilea rând, faceți legătura cu copilul mai puternică. Părinții cu experiență regretă adesea că nu au observat la timp și nu au dezvoltat talentele copilului. Oferiți timp jocurilor pentru copii și citiți cărți împreună.

6. Nu fiți prea stricți

Una este când îl cerți pentru o faptă rea, iar alta e să-l cerți pentru fiecare fleac. Certurile dese duc la o relație mai rece cu părinții. Pedepsele pentru note proaste vor duce doar la o scădere a performanței generale a copilului. Copiiii trebuie și încurajați pentru ceea ce contează cu adevărat. O notă rea în catalog și o ceașcă spartă (spre deosebire de o copilărie ruinată) nu a făcut pe nimeni nefericit.

7. Ce greșeli fac părinții! Nu uita să îți bucuri copilul

Amintirile plăcute din copilărie sunt cele mai scumpe amintiri, de care nimeni nu ne poate lipsi. În plus, sărbătorile mici se pot transforma în viitor în realizări mari. Dacă copilul crește într-o atmosferă sănătoasă și primește noi impresii, atunci se dezvoltă activ. Copiii fericiți cresc mai adaptați la viață și fac mai ușor noi cunoștințe. Părinții înșiși își amintesc toată viața cu nostalgie despre timpul petrecut împreună. Deci, bucurați-vă de această vreme și gândiți-vă cum să vă diversificați timpul liber.

8. Fiți alături de copii în momentele importante din viața lor

Ce greșeli fac părinții! Ceea ce pare a fi un lucru obișnuit pentru noi, pentru un copil poate fi un eveniment foarte special. Orice persoană (cu atât mai mult copilul) are nevoie de cineva apropiat în momentele importante ale vieții. Alegeți timp pentru ca întreaga familie să împodobească pomul de Crăciun, să meargă la teatru pentru copii sau să o viziteze pe bunica. Toate acestea contează în felul lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
25 ianuarie 2025
25 ianuarie 2025