Prima pagină » International » Ce gest impresionant a făcut un ucrainean pentru un român: „Am reuşit să spălăm imaginea României”

Ce gest impresionant a făcut un ucrainean pentru un român: „Am reuşit să spălăm imaginea României”

31 mart. 2022, 23:16,
în International

O întâmplare ce a avut loc în Germania, a impresionat o țară întreagă! Un șofer de camion de origine română se afla în cursă atunci când mașina sa s-a defectat. El a oprit într-o parcare, de unde să ceară îndrumare către un service auto. Acesta a fost abordat de un coleg de breaslă, din Ucraina. Bărbatul de origine ucraineană l-a întrebat pe șoferul afectat dacă este român, dacă vorbește rusă și dacă vrea ceva de mâncare.

Ce gest impresionant a făcut un ucrainean pentru un șofer român

Șoferul român a vorbit public despre gestul făcut de colegul său ucrainean. În timp ce se afla într-o cursă, în Germania, camionul său s-a stricat. El a fost nevoit să oprească într-o parcare, de unde să ceară îndrumare către un service auto.

„Astăzi am fost nevoit să opresc de urgenţă într-o parcare din Germania, mai exact pe autostrada A7, între Ulm şi Memmingen. S-a spart un furtun şi am pierdut toată apa din radiator”, îşi începe povestea românul, potrivit Adevărul.

La scurt timp, un alt camion oprește lângă el. La volan, se afla un bărbat din Ucraina, care l-a întrebat pe șoferul afectat dacă este român. Imediat după ce acesta a spus că da, ucraineanul a mai avut o curiozitate.

„După ce am rabatat cabina, am observat care e problema şi am chemat un service mobil. Între timp şi-a făcut apariţia un bărbat la vreo 50 de ani şi mă întreabă dacă sunt român. Eu îi răspund în engleză că da, el mă întreabă dacă vorbesc ucraineană sau rusă. Eu îi răspund că nu, pe un ton mai iritat deja, că mă întrerupea din muncă”, a mai povestit românul.

„Am reuşit să spălăm imaginea României”

Imediat după ce românul a răspuns, ucraineanul a plecat de lângă el, însă s-a întors la scurt timp cu mâncare și lacrimi în ochi. Deși inițial conaționalul nostru nu a vrut să accepte ajutorul colegului său, la insistențele acestuia, a spus da.

„Se ia omul şi pleacă şi vine înapoi cu un borcan de mâncare şi câteva bucăţi de pâine. Cu lacrimi în ochi îmi spune: „You help Ucraina, I help you”. După care pleacă înapoi la camion. Am încercat să îi spun că nu am nevoie de mâncare, dar de fiecare dată mi-a răspuns, cu mâna pe inimă: „Please take it, please take it”, povesteşte cu emoţie conaţionalul nostru.

În acel moment, șoferul român a realizat că imaginea României a fost îmbunătățită, după solidaritatea pe care conaționalii noștri au arătat-o față de ucraineni. Ba mai mult, bărbatul a mai spus că toți străinii cu care a discutat, aduc doar cuvinte de laudă la adresa noastră.

„Dacă am reuşit să facem ceva în ultimele săptămâni, am reuşit să spălăm imaginea României. Toţi străinii cu care am vorbit au avut doar cuvinte de laudă la adresa noastră”, mai spune românul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *