Garnitura pentru pește trebuie să facă din acest preparat o mâncare sănătoasă, pentru a te ajuta să îți menții o siluetă de invidiat. Pe lângă legume sau orice altă variantă vei vrea să alegi, trebuie să iei în considerare și o salată pentru a avea un meniu complet.
Cel mai simplu mod de a găti peștele la cuptor. Pur și simplu îl pui pe o hârtie de copt cu sare, ulei de măsline și câteva felii de lămâie și vei avea un preparat delicios, ușor și sănătos. Alături de el se potrivesc o mulțime de garnituri de la legume la cartofi, orez sau salate.
Ce garnitură e potrivită pentru pește
Garniturile pot varia în funcție de specia și modul de preparare a peștelui. Spre exemplu, pentru peștele alb, precum codul, șalăul, plătică, se potrivește o anumită garnitură.
Astfel că, un sos clasic de unt cu ierburi proaspete, cum ar fi pătrunjelul sau cimbrul, se potrivește bine cu peștele alb. Poți adăuga și puțin suc de lămâie pentru prospețime.
Puteți alege legume la abur sau coapte ca garnitur, precum este sparanghelul, broccoli, cartofii obișnuiți sau cei dulci, dovleceii, fasolea teci. Acestea sunt opțiuni bune pentru a însoți peștele alb. De asemenea, le poți transforma într-un piure cremos în care poți strecura și câteva ierburi aromatice.
Pentru peștele gras, precum este somonul macroul sau heringul, ai nevoie de sosuri și garnituri care să echilibreze preparatul, fără să copleșească gustul peștelui.
Un sos de lămâie, portocală sau o combinație de muștar și miere se potrivește de minune cu peștele gras. Puteți adăuga, de asemenea, și un piure de cartofi dulci sau un orez simplu care pot completa peștele gras. În acestea poți adăuga și câteva ierburi aromatice proaspete sau uscate.
Legumele cu arome puternice, cum ar fi spanacul, ciupercile sau sparanghelul, pot fi excelente alături de peștele gras, iar la urmă puteți să vă răsfățați cu un desert mai dulce ca vata de zahăr.
Dacă ai posibilitatea să gătești peștele afară pe grătar sau pe plită vei avea un preparat cu o piele mai crocantă și cu un gust aparte. Sosul clasic de unt sau un ulei de măsline cu ierburi proaspete sunt alegeri simple și delicioase.
O salată crocantă de rucola cu roșii cherry și oțet balsamic poate fi o garnitură ușoară și plină de prospețime.
Ce alte variante dietetice mai există?
Pentru o ganitură dietetică și sănătoasă care să însoțească peștele, poți alege opțiuni cu conținut scăzut de calorii și bogate în nutrienți.
O varietate de legume gătite la aburi, cum ar fi broccoli, sparanghelul, dovleceii sau spanacul, sunt o alegere excelentă pentru o garnitură sănătoasă și plină de nutrienți. Acestea sunt bogate în fibre și substanțe nutritive esențiale.
Legumele le poți servi și sub formă de piure, dacă nu adaugi o cantitate mare de unt sau de smântână. De asemenea, le poți pune la cuptor alături de pește. Dovleceii, ardeii, roșiile cherry și ceapa, asezonate simplu cu ierburi proaspete și ulei de măsline, poate completa perfect peștele.
Dacă vrei o garnitură neobișnuită, dar delicioasă, poți alege un amestec de căpșune tăiate felii și frunze proaspete de mentă. Această combinație adaugă prospețime și gust fără a adăuga multe calorii.
Un piure de legume, cum ar fi cartofii dulci sau dovleacul, fără adăugarea excesivă de unt sau smântână, poate fi o garniturp delicioasă și sațioasă. Un risotto cremos și parfumat, preparat cu supă de legume sau de pește, poate fi o garnitură excelentă pentru peștele gătit.