Prima pagină » National » Ce flori nu se oferă de 1 și 8 martie. La ce trebuie să fii atent când vine vorba de cadourile de mărțișor

Ce flori nu se oferă de 1 și 8 martie. La ce trebuie să fii atent când vine vorba de cadourile de mărțișor

29 feb. 2024, 08:04,
BZI.ro, în National

Puține persoane știu ce flori nu se oferă de 1 și 8 martie. 1 Martie este Mărțișorul, iar pe 8 Martie este Ziua Internațională a Femeii, iar bărbații se gândesc la cele mai frumoase daruri pentru mamele, soțiile, iubitele și surorile lor. Cei care vor să ofere flori femeilor din viața lor trebuie să știe că anumite flori nu trebuie oferite cu această ocazie. Iată la ce trebuie să fii atent când vine vorba de cadourile de mărțișor.

Ce flori nu se oferă de 1 și 8 martie

Mărțișorul este celebrat pe 1 martie, iar Ziua Femeii se sărbătorește la nivel internațional pe 8 martie prilej pentru bărbați să ofere cadouri și flori femeilor iubite din viața lor. Mulți optează pentru flori, însă trebuie să știm că anumite flori nu se oferă de mărțișor.

Nu orice floare se dă în dar, conform codului bunelor maniere. Calele și florile albe, în general, ar trebui evitate pentru a nu se confunda cu starea de doliu. Florile de sezon cum ar fi lalelele, freziile, lăcrămioarele, narcisele și ghioceii sunt ideale de oferit de 1 și 8 martie.

Trandafirii albi sunt cunoscuți pentru frumusețea lor însă în unele culturi, trandafirii albi sunt asociați cu doliul, fiind oferiți în ceremoniile funerare pentru copii și tinerele domnișoare. Această asociere cu moartea și durerea face din trandafirii albi o alegere neinspirată pentru cadou.

O altă floare pe care nu ar trebui să o oferi unei femei este garoafa. Superstițioșii sunt de părere că aceste flori aduc ghinionul, deoarece, pe vremuri, oamenii duceau aceste flori la înmormântări. Nici florile galbene nu trebuie dăruite femeilor. În tradiția românească, florile galbele reprezintă gelozie, invidie și despărțire. Indiferent de tipul de floare, este de evitat culoarea galbenă.

Trebuie evitate și florile cu un parfum puternic atunci când facem un cadou. Există multe persoane care sunt alergice la parfumul florilor.

Ce flori să dăruiești celor dragi în luna martie

Florile sunt printre cele mai apreciate daruri atunci când vine vorba de sexul frumos. Freziile, lăcrămioarele, narcisele, lalelele și ghioceii sunt ideale de oferit de 1 și 8 martie. Un buchet frumos, colorat și parfumat este perfect pentru o mamă, o soție, o iubită sau o soră.

Trandafirii, crinii, bujorii și orhideele sunt florile pe care orice femeie le adoră, fiind un cadou ideal de 8 Martie. Pentru mamă, bunică și prietena cea mai bună, specialiștii recomandă să alegem un buchet parfumat de crini sau crizanteme.

Bărbații care doresc să facă un gest romantic pentru iubita, logodnica sau soția lor, trebuie să știe că trandafirii roșii sau roz sunt cei mai potriviți pentru a o impresiona. Domnii și cavalerii iau cu asalt florăriile pentru a cumpăra cel mai frumos buchet de 1 și 8 martie pentru a-l oferi celei mai importante femei din viața lor.

Gusturile personale și preferințele individuale joacă, de asemenea, un rol important în alegerea florilor pentru cadouri. Există anumite flori pe care nu trebuie niciodată să le oferi drept cadou, indiferent de ocazie, chiar dacă la prima vedere pot părea extrem de frumoase și elegante.

Cert este că un buchet de flori oferit doamnelor și domnișoarelor este și va rămâne un cadou apreciat de reprezentantele sexului frumos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *