Prima pagină » Magazin » Ce flori dăruim de 8 Martie?
Ce flori dăruim de 8 Martie?

Ce flori dăruim de 8 Martie?

10 feb. 2022, 09:33,
BZI.ro, în Magazin

8 Martie este ziua în care sărbătorim femeile din viața noastră, în care ne arătam aprecierea și admirația noastră, iar acest lucru îl putem exprima oferindu-le ceea ce iubesc mai mult, florile lor preferate și mult îndrăgite.

Florile poartă o mulțime de semnficatii prin care putem transmite anumite mesaje, în functie de soi și culoarea acestora. Urmărește ghidul nostru pentru a alege cele mai potrivite buchete de flori de Ziua Femeii.

1. Frezii

Freziile sunt frumoase, colorate și, mai ales, parfumate, fiind ideale pentru a fi oferite prietenelor, mamei sau persoanelor apropiate.

Frezia semnifică inocență, prietenie și perseverență, dar este și un simbol al misterului, întrucât nu își dezvăluie mireasma dulce, seducătoare, decât numai atunci când este amplasată într-un loc propice, prietenos, care îi oferă temperatura și umiditatea optime.

2. Lalele

Lalelele sunt un dar spectaculos de 8 Martie, purtând cu sine semnificația iubirii sincere, constanța sentimentelor și rezistența în ciuda tuturor obstacolelor întâlnite. Astfel, un buchet de lalele roșii oferit persoanei iubite vă fi cea mai sinceră declarație de dragoste.

Buchetele de lalele galbene sau multicolore vor fi potrivite pentru a arăta iubirea și aprecierea față de mame, în timp ce lalelele mov vor fi o alegere potrivită pentru prietene apropiate sau colege de muncă.

3. Iriși

Irisul se remarcă prin aspectul sau prețios și fragil, dar și prin culoarea intensă și parfumul discret. De asemenea, irisul este asociat cu comunicarea și cu mesajele sincere, fiind una dintre cele mai potrivite flori pentru a transmite sentimente de dragoste, de apreciere sau de prietenie.

Buchetul de iriși poate fi completat de lalele galbene, care vor oferi un spectacol de culoare, prospețime și un parfum încântător.

4. Trandafiri

Indiferent de ocazie sau anotimp, trandafirii sunt mesageri de seamă ai cuvintelor pe care nu reușim să le exprimăm. Simbol al frumuseții și elegantei, buchetele de trandafiri pot fi oferite mamei, iubitei sau chiar unei șefe de la birou, diferența făcând-o culorile alese.

Așa cum bine știm, trandafirul roșu este declarația eternă a iubirii, dar, în combinație cu trandafirii albi care semnifică puritate, vor crea un buchet de armonie și înțelegere reciprocă.

Un buchet de trandafiri roz pal este ideal pentru a arăta admirația față de o persoană apropiată, având și o simbolistică asociată cu fragilitatea și inocența. Pe de altă parte, buchetele de trandafiri fuchsia îmbină admirația cu un sincer “mulțumesc”, fiind potrivite într-un cadru formal, pentru o șefă sau o parteneră de afaceri.

5. Orhidee

Fie că le alegi că parte din buchet sau în ghiveci, orhideele nu vor da greș să surprindă frumusețea, puritatea și eleganța pe care o poartă, fapt pentru care sunt adorate de toate femeile. Aceaste flori divine sunt asociate cu armonia, liniștea, tinerețea și iubirea, fiind un cadou execelent pentru prietene și colege de muncă.

6. Bujori

Bujorul, denumit și “regele florilor”, poartă cu sine o mulțime de semnificații, ritualuri și tradiții, din toate colțurile lumii. Astfel, buchetele de bujori vor fi un cadou cu adevărat special.

Bujorii roz sunt asociați cu dragostea romantică și senzualitatea, fiind alegerea ideală pentru a fi dăruiți iubitei sau soției de 8 Martie. Pe de altă parte, bujorii albi pot exprima regretul, astfel că, dacă ești în căutarea unui mod de a-ți cere iertare de la o femeie căreia i-ai greșit, un buchet de bujori albi va fi alegerea potrivită.

7. Crini

Pentru mame se recomandă buchetele de crini. Crinul este asociat cu puritate, noblețe, amintiri frumoase, fiind chiar un simbol al maternității. Astfel, un buchet de crini va transmite un sincer mulțumesc mamei, fiind o surpriză minunată și plină emoție.

Cunoscând aceste lucruri, nu iți rămâne decât să alegi buchetul care se potrivește cel mai bine persoanei pe care vrei să o bucuri de Ziua Femeii.

Dacă ești departe de persoanele dragi, comandă flori de 8 Martie de la o florarie online și surprinde-le în cel mai frumos mod. Poți adăuga un card cu mesajul tau, iar un curier îmbrăcat la sacou, cu papion și mănuși, va livra buchetul la destinație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *