Prima pagină » Magazin » Ce fel de sport ar trebui să alegi pentru un stil de viață sănătos și de ce?
Ce fel de sport ar trebui să alegi pentru un stil de viață sănătos și de ce?

Ce fel de sport ar trebui să alegi pentru un stil de viață sănătos și de ce?

10 dec. 2021, 11:35,
în Magazin

Un stil de viață sănătos permite unei persoane să-și mențină sănătatea, puterea și rezistența pentru o lungă perioadă de timp. Nu numai că îmbunătățește calitatea vieții, dar îmbunătățește și performanța și ajută la menținerea unei forme fizice bune. Principalul lucru este să alegeți tipul potrivit de sport și să îl faceți în mod regulat. Activitatea fizică regulată este esențială pentru un stil de viață sănătos. Dacă nu există un obiectiv de a obține rezultate sportive ridicate, este important să alegeți un sport pentru un stil de viață sănătos, care să aducă plăcere și, în același timp, să formeze un corp frumos și o sănătate bună.

Efectele pozitive ale exercițiilor fizice regulate sunt următoarele:

  • întărește sistemul cardiovascular;
  • optimizarea metabolismului și accelerarea metabolismului;
  • îmbunătățește circulația sângelui;
  • reduce greutatea;
  • întărește sistemul imunitar.

Sporturi pentru un stil de viață sănătos

Atunci când alegeți activități pentru un stil de viață sănătos, trebuie să vă concentrați pe starea corpului, pe vârstă, precum și pe preferințele personale. Particularitățile unor astfel de încărcături sunt că ar trebui să fie plăcute.

ALEARGA

acest tip de antrenament, dacă este făcut în mod regulat, poate arde grăsimile și vă poate strânge șoldurile și fesierii. Alergarea ameliorează perfect tensiunea nervoasă și distrage atenția de la gândurile de zi cu zi . Pentru cele mai bune rezultate, alergați cel puțin 4 km o dată. Dacă nu ai mai alergat de mult timp și nu faci sport în mod regulat, este bine să începi să alergi pe distante scurte, de preferat să nu depășească 500 m, poți ajunge în 2-3 saptămâni să alergi cu ușurință 4-5 km.

PLIMBĂRI CU BICICLETA

Ciclismul poate îmbunătăți circulația sângelui și poate modela corpul. Dacă nu aveți bicicletă, puteți merge la centrul de fitness pentru o bicicletă de exerciții.

Atenţie! Pentru o oră de mers cu bicicleta, puteți consuma 300-600 kcal. Ca bonus – întărirea mușchilor picioarelor.

Pe timpul iernii, nu recomandăm mersul pe bicicleta în aer liber.

ÎNOT

Când te antrenezi într-o piscină sau în apă deschisă, toți mușchii corpului lucrează. Dar, în același timp, oboseala se simte mult mai puțin decât la alergare. Vă puteți face un abonament la bazinul de înot și recomandăm această activitate de 2-3 ori pe săptămână.

SĂRITUL COARDA

Coarda de sărit înlocuiește perfect popularul jogging. Au același impact pozitiv fără a fi nevoiți să fie orientați către vreme. Pentru a menține corpul în formă, este suficient să dedici 10-15 minute pe zi sărituri.

NORDIC WALKING

Aceasta este mersul cu bețe, care în exterior seamănă cu antrenamentul de schi, doar fără schiuri. În acest caz, sarcina este distribuită uniform și toate grupele musculare sunt implicate la mers. Cu exerciții fizice regulate, este posibil să arzi de două ori mai multe calorii decât cu mersul zilnic normal. Potrivit pentru toate vârstele și condițiile fizice.

LECȚII DE TENIS

Tenisul este foarte popular printre fanii unui stil de viață sănătos. Întărește picioarele, îmbunătățește circulația sângelui, antrenează inima. În același timp, clasele în sine arată foarte frumos din exterior. Nu uita înainte de a începe o partida de tenis cu prietenii să-ți încălzești foarte bine articulațiile.

Sfaturi de antrenament fizic pentru un stil de viață sănătos

Pentru a vă întări sănătatea și pentru a nu-i face rău, trebuie să înțelegeți că antrenamentul ar trebui să fie regulat. Este necesar să creșteți treptat sarcina. Este important ca sportul pentru sănătate să fie plăcut.

Un stil de viață sănătos nu este doar sport, ci și următoarele atribute:

  • alimentație adecvată fără fast-food, grasă, prăjită, salam, brânzeturi din comerț etc.
  • respingerea obiceiurilor proaste;
  • regim zilnic optim cu capacitatea de a dormi 7-8 ore;
  • un stil de viață activ.
  • renunță la fumat, tigară electronică, vape, IQOS sau alte invenții care fac rau organismului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
05 octombrie 2024
05 octombrie 2024