Ce faci când pulsul este mare – Modalități de prevenire a unei boli care afectează ritmul cardiac

23 feb. 2022, 10:25
BZI.ro, în Sanatate

Multe persoane se întreabă ce trebuie să faci când pulsul este mare. Aceasta este o problemă cu care se înfruntă destul de mulți oameni. Pulsul crescut poate reprezenta un motiv de îngrijorare atunci când persoanele afectate nu consultă un medic specialist.

Care sunt valorile normale ale pulsului

Pentru a știi când este cazul să ne alarmăm și când totul este în regulă, trebuie să cunoaștem și valorile pulsului atunci când funcționează normal. Totuși, acesta variază în funcție de vârsta, greutatea și chiar starea pe care o are persoana respectivă. Așadar, pulsul diferă de la om la om.
Statisticile arată că la adulți, valorile normale ale pulsului sunt cuprinse între 50 și 100 bpm. La copii, ritmul cardiac poate fi chiar mai mare, adică va avea valori de 70-100 bpm. Bebelușii sunt și mai mult în alertă, iar pulsul lor poate ajunge la 140 bpm, ceea ce este normal.
Totuși, persoanele care au o condiție fizică foarte bună și mult antrenament, vor avea ca valoare normală 40 bpm.

ilustratie puls fundal rosu

Valoarea normală a pulsului variază în funcție de vârsta, greutatea și chiar starea pe care o are persoana

Care sunt cauzele pulsului crescut

Afecțiunea care definește pulsul crescut se numește tahicardie (mai des, i se spune aritmie cardiacă). Aceasta poate fi de mai multe tipuri, deci are și mai multe cauze. Schimbarea de acest tip la nivelul ritmului cardiac poate fi provocată de o eroare a impulsurilor electrice ale inimii. Dar din ce cauză apare această greșeală?
Pulsul mărit poate apărea la persoanele care suferă deja de hipertensiune arterială sau care au anumite probleme congenitale la nivelul inimii. De asemenea, un stil de viață nesănătos poate contribui la apariția tahicardiei. Fumatul și consumul excesiv de alcool pot reprezenta factori de risc, alături de cafeină.
Stresul ne afectează prin tot felul de moduri și poate cauza multe afecțiuni. Așadar, chiar ș stresul, anxietatea și oboseala vor avea impact asupra ritmului cardiac.
Există chiar și medicamente care pot declanșa aritmia cardiacă, precum antibioticele, anumite medicamente pentru depresie, pentru alergii sau răceli.
Nu întotdeauna există un motiv clar pentru care o persoană suferă de această afecțiune.

persoana care isi masoara pulsul

Afecțiunea care definește pulsul crescut se numește tahicardie

Ce faci când pulsul este mare – Metode de a combate simptomele tahicardiei

Metodele de tratament atunci când vine vorba de această afecțiune diferă de la persoană la persoană, însă, în general, pacienții care suferă de tahicardie vor primi un tratament medicamentos (antiaritmice).
Totuși, ce este de făcut atunci când suferim de o criză în care pulsul este foarte mărit? Acest lucru ne poate oferi senzația de amețeală, febră, stare de leșin. Așadar, avem nevoie de modalități prin care să restabilim pe moment valoarea normală a pulsului.
Este indicat pentru persoanele cu această problemă să aibă la îndemână un tensiometru mereu. Folosindu-se de acesta, își pot controla mai ușor crizele. Există diferite modalități de a încetini ritmul cardiac cum ar fi aplicarea unui cub de gheată sau doar puțină apă rece pe față, sau crearea unei presiuni la nivelul gâtului, mai exact în zona arterei carotidă. Mai poate ajuta și tușitul sau adoptarea poziției „pe vine” timp de câteva secunde.

persoana care sufera de tahicardie

Metodele de tratament atunci când vine vorba de această afecțiune diferă de la persoană la persoană

Cum putem preveni pulsul crescut – Diete corespunzătoare

Prevenirea acestei afecțiuni constă în adoptarea unui stil de viață sănătos. Acest lucru înseamnă reducerea semnificativă a consumului de alcool și cafeină, și de asemenea, renunțarea la fumat. Dacă ducem o viață activă din punct de vedere fizic, este și mai bine! O persoană care are un antrenament pe care îl practică în mod regulat, are mai puține șanse de a dezvolta această problemă.
De asemenea, alimentele pe care le consumăm pot avea o mare influență asupra sănătății. Așadar, este nevoie de un regim alimentar corespunzător pentru pacienții care se confruntă cu această boală. Este important pentru aceștia să consume alimente bogate în calciu, magneziu și potasiu. Acestea se regăsesc în alimente precum laptele, brânza, iaurtul, broccoli, migdalele, dovleacul, bananele, roșiile, somonul și multe altele. Legumele verzi constituie un mare ajutor atunci când vine vorba de puls. Este foarte indicat să consumăm cantități semnificative de broccoli, spanac, salată, varză, pătrunjel aproape zilnic.
Așadar, răspunsul la întrebarea „ce faci când pulsul este mare?” constă într-un stil de viață sănătos alături de medicamentele recomandate de medic și suplimente alimentare.

iustratie puls si inima

Prevenirea acestei afecțiuni constă în adoptarea unui stil de viață sănătos

Comentarii
  • Bună dimineața Am tensiunea arteriala 135 /77 și puls 74 .Nu cunosc cauza iau Atacand de 16 dim și Tenaxum de 1 mg,25mg egilok Seara 1 Tenaxum.De câteva zile îmi scade tensiunea pe timpul nopții la 113/65 puls 56
    Seara după Tenaxum de la 145 /78puls 72 îmi scade la 116/82 puls 52 la interval de 1 oră. Acest aspect se întâmplă de aproximativ o săptămână mă trezesc pe parcursul nopții din 2 două ore cu un tremur în organism și tensiune oscilanta.
    Mulțumesc

  • Bună din ce cauză să am tensiunea arteriala mare peste noapte 170/91 puls 108 și spre dimineață 159/91puls99 Am tratament cu Atacand de 16, Tenaxum de 1 mg și Egilok 0,25 dim . Seara 1 Tenaxum în funcție de ce TA am dacă este 137/80 puls 68 s-au 128/69puls 58 atunci nu îmi iau medicamentele.

  • Bula elisabeta

    Eu am tensiunea o 109 cu 81 și pulsul 105 nu știu dacă bine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *