Prima pagină » Actualitate » Ce făcea, Nelu Ploieșteanu în ultimii ani! Cânta la un restaurant din Slănic Moldova și băga toți banii la jocurile de noroc – FOTO, VIDEO

Ce făcea, Nelu Ploieșteanu în ultimii ani! Cânta la un restaurant din Slănic Moldova și băga toți banii la jocurile de noroc – FOTO, VIDEO

18 mart. 2021, 11:06,
George Cristian, în Actualitate

Maestrul Nelu Ploieșteanu s-a restras în ultimii ani din viaţa publică. Acesta a apărut din ce în ce mai rar în spaţiul public și ultima sa apariţie a fost într-un clip în care fredona versurile unei melodii dintr-un nou curent numit trăpănele. Totuşi, în ultimii ani, Ploieșteanu cânta la un restaurant din Slănic Moldova.

Ajuns la 70 de ani, Nelu Ploieșteanu se află în stare gravă internat la Spitalul din Floreasca după ce a fost diagnosticat cu COVID-19.

Nelu Ploieșteanu cânta la un restaurant din Slănic Moldova

Surse BZI.RO au afirmat că în ultimii ani, maestrul Nelu Ploieșteanu cânta într-un local din Slănic Moldova. Acesta era atracţia restaurantului Cascadă şi strângea bani frumoşi din dedicaţii dar şi din onorariul încasat. Totuşi, maestrul muzicii lăutăreşti este, conform aceloraşi surse exclusive, şi un împătimit al jocurilor de noroc. Acesta îşi băga toţi banii în mai multe locaţii de păcănele din zona Tg Ocnă.

De asemenea, conform sursei citate, Nelu Ploieșteanu băga sume mari de bani în casinourile din Tg. Ocnă.

Nelu Ploiesteanu este internat în stare gravă la Spitalul Floreasca

Nelu Plăiesteanu este internat în stare gravă la Spitalul Floreasca. Acesta a fost diagnosticat cu COVID-19 şi se află în stare gravă la spital. Dezvăluirea a fost făcuta de Mara Bănică care a scris pe pagina personală de Facebook.

Mara Bănică a mai afirmat că după ce a discutat cu unul dintre membrii familiei a aflat că plămânii lăutarului sunt afectaţi în proporţie de 70% În urmă cu 2 minute am închis telefonul cu una dintre fiicele lui nea Nelu Ploiesteanu. Este intubat în stare extrem de gravă, bolnav de Covid, cu o saturaţie de 50% şi cu plămânii afectaţi în proporţie de 70%, a scris pe Facebook, Mara Bănică.

Nelu Ploiesteanu, ultimul mare lăutar din România

Nelu Ploieșteanu, pe numele său real Ion Dumitrache, este unul dintre ultimii mari lăutari din România. S-a născut în Ciorani și are 70 de ani. Acesta a avut sute de colaborări cu cei mai mari artişti naţionali, dar a reprezentat cu succes România pe mai multe scene din lume.

Ultima colaborare pe care acesta a avut-o a fost cu Alex Velea într-un proiect intitulat trăpănele. Acesta a surprins plăcut fanii prin asocierea cu un nou stil muzical. În 1979 pleacă pentru prima oară într-un turneu în afară, cu Ansamblul Mugurelul (Franța, Italia, Belgia și Olanda).

Au urmat după aceea alte turnee în Italia, Spania și Germania. Pleacă câte 6 luni, după care alte șase luni rămânea în țară. Ultima plecare a fost în 1996 în Germania. Nelu Ploieșteanu a reușit, după ani ’90  să lanseze peste 18 albume de muzică lăutărească și nu numai. Acesta a spus în cadrul unui interviu că nu își poate aminti câte concerte și turnee a avut, numărul acestora fiind unul extraordinar de mare.

Ca un lăutar veritabil, acesta a cântat și în mai multe restaurante. De exemplu, între 1990 și 1998 a cântat la restaurantul Șarpele Roșu dar și la restaurantul Perla. Deși a avut multe ocazii de a se stabili în afara țării, Nelu Ploieșteanu a refuzat să se mute dintr-un motiv nobil! Nu dorea ca țara lui să uite muzica veche românească: Doresc să aduc în actualitate muzica veche românească, spunea Ploieșteanu. Mereu îi lipsea familia atunci când pleca în turnee dar era obligat să o facă pentru a-și întreține familia

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *