Prima pagină » Actualitate » Ce face mama lui Gheorghe Falcă în baie, pe întuneric pentru a economisi energie

Ce face mama lui Gheorghe Falcă în baie, pe întuneric pentru a economisi energie

13 sept. 2022, 12:23,
în Actualitate

Economisirea de energie pare să fie subiectul numărul 1 în politica europeană. Recent, Gheorghe Falcă a explicat ce face mama lui în baie, pe întuneric, pentru a economisi din energie. Europarlamentarul i-a luat apărarea și lui Rareș Bogdan care a ținut un discurs destul de acid la adresa Uniunii Europene, îndemnându-i pe tinerii liberali să nu facă economie.

Asta în condiţiile în care ministrul Energiei din Elveția a explicat recent că dușul în doi reprezintă o opţiune necesară pentru a mai economisi energie. Ministrul Energiei din Elveția a punctat faptul că măsura este una cât se poate de serioasă și îi îndeamnă pe elvețieni să se folosească de aceasta. Oficialul a explicat că la rându-i a luat mai multe decizii pentru a reduce din consumul de energie.

Mama lui Gheorghe Falcă închide lumina în baie pentru a economisi energie

Europarlamentarul Gheorghe Falcă a explicat ce face mama lui în baie pentru a economisi energie. Liberalul a vorbit despre faptul că mama lui înregistrează costuri mari și facturile tot mai mari au împins-o pe propria mamă să închidă un bec, din cele două, în momentul în care folosește toaleta. Europarlamentarul punctează că economisirea nu trebuie făcută forțat:

„Eu cred că fiecare român o să-și reducă din consum, costurile sunt foarte ridicate. Am fost săptămâna trecută, în week-end, la mama acasă și din cele două becuri pe care le avea în baie, doar unul era aprins, pentru că avea factura destul de mare. Fiecare o să ne adaptăm la aceste reduceri, deci nu trebuie să fie ceva forțat creat de stat. Statul în schimb poate să producă reduceri în structurile administrative, în instituțiile publice, în orele pentru iluminatul public”, spune Gheorghe Falcă.

Falcă l-a apărat pe Rareș Bogdan care i-a îndemnat pe tinerii liberali să nu facă economisire așa cum spune UE, fiind acuzat că ar fi antieuropean. Falcă a explicat că Rareș Bogdan a dorit să le spună liberalilor să nu creadă tot ceea ce aud în spațiul public și să fie atenți la tentele radicale ale unor discursuri.

Europa în pas de colaps din cauza resurselor de gaze naturale

Gazprom a anunțat recent faptul că la iarnă ar putea stopa în totalitate livrarea de gaze naturale, ceea ce ar duce, cel mai probabi, Europa în pragul unui colaps. Majoritatea țărilor sunt dependente de resursele livrate către Europa, iar oficialii statelor au stabilit reguli prin care îndeamnă populația să economisească. De exemplu, în caz că gazele naturale vor fi raționalizate și faci risipă riști să îţi petreci următorii 3 ani în spatele gratiilor, în Elveția.

În Germania autoritățile locale au anunțat că nemții ar trebui să facă dușuri rapide pentru a preveni riscul de risipă a apei dar și a energiei consumate pentru a încălzi apa. Măsurile nu se opresc aici și au fost luate incă din vară în Franța unde riscai amendă dacă aveai aerul condiționat pornit și ușile deschise. În tot acest context este de apreciat că mama lui Gheorghe Falcă economisește și stinge un bec în baie, rămânând aproape în întuneric.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
08 septembrie 2024
08 septembrie 2024