Prima pagină » National » Ce face Liviu Dragnea în prima zi de libertate, după mai bine de doi ani de închisoare

Ce face Liviu Dragnea în prima zi de libertate, după mai bine de doi ani de închisoare

16 iul. 2021, 15:00,
Bianca Rebegea în National

După mai bine de doi ani de închisoare, vineri, 16 iulie, este prima zi de libertate pentru Liviu Dragnea. Acesta a stârnit controverse încă de când a ieșit pe poarta penitenciarului, în momentul în care a declarat că nu exclude ipoteza întoarcerii în sfera politică.

Joi, 15 iulie, Liviu Dragnea a părăsit penitenciarul Rahova, fiind liberat condiționat. Acesta a fost așteptat a ieşire de către iubita lui, Irina Tănase. Aceasta a declarat că în momentul în care a aflat că iubitul ei va fi pus în libertate, i-au dat lacrimile. Astăzi, fostul lider PSD are un program ferit de ochii lumi. Până la ora transmiterii acestei știri, el nu a părăsit locuința deținută de partenera sa în Sectorul 4. Nici vizite nu a primit până în momentul de față.

Pe de altă parte, seara trecută a stat până târziu în noapte alături de apropiaţii săi, printre care se află Codrin Ştefănescu şi Carmen Dan. Aceștia i-au fost alături în fiecare moment.

Liviu Dragnea își dorește să intre din nou în politică, dacă situația o va cere. Cu toate acestea, în următorii trei ani îi va fi imposibilă candidatura pentru o funcție publică. De asemenea, pe plan personal, fostul lider PSD plănuiește să se căsătorească cu Irina Tănase și chiar să aibă un copil.

În ciuda acestor lucruri, problemele din justiție se țin scai de Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea, libertate umbrită de alte două dosare: Tel Drum și vizita din SUA

Cele două dosare care nu-i dau pace fostului lider PSD sunt Tel Drum și vizita din SUA. Tel Drum este reprezentat de dosarul în care doi foști premieri ai României au fost audiați la DNA. Este vorba despre Sorin Grindeanu și Victor Ponta. Compania Tel Drum este acuzată că ar fi luat peste un milion de euro ilegal, bani din fonduri europene. La începutul lui septembrie 2018, Victor Ponta spunea că știe că Tel Drum este a președintelui PSD, Liviu Dragnea. Tot în acea perioadă, Victor Ponta a precizat că Dragnea i-ar fi cerut să treacă lacul Belina, de la Apele române la Consiliul județean Teleorman, lac care a ajuns mai apoi la Tel Drum. În data de 18 septembrie, Ponta a fost audiat în același dosar în care a fost audiat și fostul premier Sorin Grindeanu.

În data de 14 ianuarie 2021, Liviu Dragnea a fost adus la DNA pentru a fi pus sub acuzare în dosarul vizitei din SUA. Atunci, fostul lider PSD s-a întâlnit cu Donald Trump. Direcția Națională Anticorupție anunța atunci că acuzaţiile sunt de trafic de influență și folosirea influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite, în dosarul vizitei pe care a făcut-o în Statele Unite în 2017, la ceremoniile de instalare a lui Donald Trump la casa Albă.

Pe 17 mai 2021, DNA a anunțat trimiterea în judecată a lui Liviu Dragnea în dosarul vizitei în SUA.

Liviu Dragnea a fost eliberat condiționat de la penitenciarul Rahova

După ce a ispășit doi ani din pedeapsa de trei ani şi jumătate de închisoare, Tribunalul Giurgiu a decis ca Liviu Dragnea să iasă din închisoare. Decizia a fost luată joi, 15 iulie și este una definitivă.

Liviu Dragnea a stat în închisoare 2 ani și 2 luni. Acesta a fost audiat prin videoconferință de la Penitenciarul Rahova, unde este încarcerat pentru trei ani şi jumătate în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman.

Decizia de strămutare la Giurgiu a aparținut Curții de Apel București, în urma solicitării lui Dragnea care spunea atunci că judecătorii de la Tribunalul București care i-au respins eliberarea sunt corupți.

Decizia de joi este definitivă şi executorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *