In plină criză economică, Guvernul României, prin covrigarul Marcel Ciolacu a ales să investească sute de milioane de euro într-o fabrică de muniție NATO. Uniunea Europeană va contribui și ea cu suma de 47 de milioane de euro.
Vă aducem aminte faptul că România inregistrează cea mai mare inflație din Uniunea Europeană, are cei mai săraci tineri și printre cele mai scumpe alimente.
Marcel Ciolacu investește sute de milioane de euro într-o fabrică de muniție
Pentru dezvoltarea unei unități avansate de producție a munițiilor în România, un proiect a fost inițiat cu un buget estimativ de aproape 400 de milioane de euro. Din acest fond, Comisia Europeană contribuie cu aproximativ 47 de milioane de euro.
„România este membră NATO. Avem pe teritoriul României mii de soldaţi trimişi, ca şi ţară gazdă, avem un comandament francez, coordonare franceză pe teritoriul României, sunt şi militari din aproape toate statele europene. România nu va fi atacată de Federaţia Rusă”, a afirmat Ciolacu.
Această nouă facilitate se va concentra pe fabricarea de pulberi compatibile cu standardele NATO. Până în prezent, nu au fost oferite detalii despre sursa restului finanțării, dar trebuie doar să ne imaginăm că cu acești bani se puteau face cateva spitale, școli sau alte investiții de bun augur.
Inițiativa face parte din ASAP (Act in Support of Ammunition Production), un program al UE care include participarea mai multor țări: Grecia, Slovacia, Norvegia, Franța, Suedia, Germania, Italia, Ungaria, Letonia, Finlanda, Spania, România, Belgia și Cehia.
Guvernul PSD-PNL bagă țara în faliment
Conform datelor recent publicate de Eurostat , rata anuală a inflației în Uniunea Europeană a cunoscut o ușoară scădere în luna ianuarie, situându-se la 3,1%, comparativ cu 3,4% în decembrie. În ciuda acestei scăderi generale, România a înregistrat o rată a inflației dublă față de media din UE și în creștere față de luna decembrie a anului precedent.
În ceea ce privește cele mai mari rate ale inflației în ianuarie, România a fost în frunte cu 7,3%, urmată de Estonia cu 5% și Croația cu 4,8%. În contrast, cele mai scăzute rate ale inflației au fost înregistrate în Danemarca și Italia, ambele cu 0,9%, urmate de Letonia, Lituania și Finlanda, toate cu o inflație de 1,1%.
Comparativ cu decembrie 2023, rata anuală a inflației a scăzut în 15 state membre, a rămas stabilă într-o singură țară și a crescut în 11 state, inclusiv în România, care a trecut de la 7% la 7,3%.
În zona euro, rata anuală a inflației a înregistrat o ușoară scădere de la 2,9% în decembrie la 2,8% în ianuarie. În ceea ce privește inflația de bază, care exclude prețurile pentru bunuri volatile precum energia și alimentele, aceasta a înregistrat o scădere la 3,6%, față de 3,9% în decembrie. În același timp, un alt indicator care exclude și prețurile la țigări și alcool a crescut la 3,3%, de la 3,4% în decembrie. Inflația de bază rămâne unul dintre indicatorii cheie monitorizați de BCE în elaborarea politicilor sale monetare. În concluzie, dacă țara ar fi guvernară de oameni capabili, care sunt total opusul lui Marcel Ciolacu, cel care nu și-a luat Bacalaureatul nici până acum, situația ar arăta mult mai bine. În 2024 este timpul ca românii să voteze oameni patrioți în fruntea țării. Este timpul pentru schimbare.
Foarte bine ca sunt investiti bani europeni intr-o fabrica.
La fiecare pulbere de pușcă vândută ciordacu vinde și câte un covrig iar gaura covrigului o vinde populimi din romănica –ce mai trai nu glumă ”trecem de la fapte la vorbă ”din citatul dottorilor îîî și âââ nicu&covrigel ai mei–
Articol comandat politic!Incepind cu titlul de tip eticheta!Asta-i presa ?