Prima pagină » Sanatate » Stiri medicale » Ce fac cu masca între două utilizări? Ce fac cu masca când mănânc la restaurant?
Ce fac cu masca între două utilizări? Ce fac cu masca când mănânc la restaurant?

Ce fac cu masca între două utilizări? Ce fac cu masca când mănânc la restaurant?

08 sept. 2020, 06:50,
în Sanatate

Ce fac cu masca când mănânc? Sigur ti-ai pus aceasta intrebare! Dacă purtarea unei măști de protectie a devenit un reflex, utilizarea acesteia pune în continuare unele probleme practice. În special, ce trebuie făcut atunci când o indeparați pentru a mânca într-un restaurant sau cantină? Iată acțiunile corecte !

O completare esențială a gesturilor de barieră, purtarea unei măști a devenit lege. In contextul actualei pandemii de coronavirus, aceasta a devenit o parte a rutinei noastre de care nu ne separăm niciodată, de la supermarket la restaurant și chiar pe stradă în zone aglomerate. Dar trebuie să o folosești bine. Pentru că atunci când o îndepărtați, există anumite reflexe care ar trebui urmate pentru a o păstra si a pune înapoi. Iata ce sa fac cu masca când mănânc!

Spălarea sistematică a mâinilor dupa eliminarea mastii

Primul sfat, atunci când vă scoateți masca, este esențial să o luați de benzile elastice, pentru a nu atinge partea interioară, care este potențial infectată. Același lucru este valabil și atunci când îți pui masca la loc. Această „coregrafie” trebuie completată prin spălarea sistematică a mâinilor, pentru a elimina toate urmele virusului.

Rețineți că, spre deosebire de măștile lavabile, o mască de unică folosință trebuie aruncată cel mult la fiecare patru ore sau când este udă. Având în vedere acest lucru, între două utilizări, este adesea mai practic să schimbi masca, de exemplu.

Ce fac cu masca când mănânc? Aruncați-o, spălați-vă pe mâini, luați una noua după masă!

Un alt sfat, atunci când purtați o mască de țesătură reutilizabilă: utilizați un ambalaj etanș, cum ar fi o cutie sau o pungă de plastic închisă. Într-adevăr, dacă cineva își „aruncă” masca pe birou după utilizare sau aceasta o strecoară în geantă, riscă să murdărească suporturile de contact. Lucrul corect de făcut: izolați masca de țesătură înainte de a o introduce in mașina de spalat.

Ce sa evitati

Dacă știm acum ce să facem, există totuși obiceiuri proaste care persistă și care au pătruns în comportamentul nostru. Și printre aceste „anti-gesturi de barieră”, care nu trebuie reproduse cu masca, găsim:

  • Păstrați masca în geantă sau buzunar, deoarece manipularea acesteia vă poate murdări mâinile sau obiectele,
  • Tineți masca pe o masă, din aceleași motive,
  • Așezați masca pe braț sau antebraț, deoarece se freacă de piele, se uzează și protejează mai puțin eficient,
  • Lăsați masca să atârne de ureche sau bărbie, deoarece partea interioară ne poate infecta oricând, în loc să ne protejeze.

Oricum, aceste câteva sfaturi pentru depozitarea măștii între două utilizări nu ar trebui să vă facă să uitați de importanța altor gesturi de barieră: spălarea mâinilor și distanțarea socială.

Bugetul.ro
Orașul în care nu a mai plouat de 600 de ani. Una dintre cele mai exotice capitale de pe planetă se bucură și de un fenomen meteorologic neobișnuit
redactia.ro
«TURUL DOI INAPOI» Cristela Georgescu primul mesaj dupa decizia judecatorilor
Bugetul.ro
Trei luni de foc în România. Explozia profețită de specialiștii în economie se referă la prețurile produselor din țara noastră în perioada următoare
a1.ro
Ilie Bolojan și Marcel Ciolacu au fost prezenți la înmormântarea Papei Francisc. Cum a apărut președinte interimar al României
Playtech.ro
Fără pensii majorate pentru aceşti bătrâni. Lovitura de după Paşte pentru pensionari
observatornews.ro
"Bubuitură mare de tot. Am crezut că a căzut tavanul". Băut bine, un şofer din Mehedinţi a ajuns cu maşina în poarta unei case
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Băsescu, trădat de cine nu se aștepta. Toată lumea aștepta asta
SportpeSurse
Rapid l-a dat afară ACUM, dar „BOMBA BOMBELOR” urmează: Semnează cu MAREA RIVALĂ
Playtech.ro
Orașul din România unde nu plouă cu lunile, este cel mai secetos. Localnicii se bucură și la câțiva stropi
Dailybusiness.ro
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
RomaniaTV
Dispare garanţia de 50 de bani! Schimbare majoră la punctele de reciclare, ce se întâmplă cu sistemul SGR
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Era retragerilor de la bancomat devine istorie. Cum faci rost de numerar dacă îți ții economiile pe card
redactia.ro
Care au fost, de fapt, ultimele cuvinte ale Papei înainte de a muri. Gestul emoționant pe care l-a făcut cu puțin timp înainte să intre în comă
ego.ro
Anca Alexandrescu, de nerecunoscut! În aceste imagini, îți e greu să-ți dai seama că ea este FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
25 aprilie 2025
25 aprilie 2025