Prima pagină » Actualitate » Ce este un Cocktail Molotov. Femeile din Ucraina le pregătesc pentru a face faţa atacurilor ruse – VIDEO

Ce este un Cocktail Molotov. Femeile din Ucraina le pregătesc pentru a face faţa atacurilor ruse – VIDEO

28 feb. 2022, 12:37,
în Actualitate

Întreaga populaţie a Ucrainei s-a mobilizat pentru a lupta împotriva Rusiei, după ce a izbucnit un război. Bărbaţii lupta împotriva soldaţilor ruşi, iar femeile adună zeci de sticle pentru a prepara Cocktail-uri Molotov.

Mobilizarea de forţe în masă are loc în aceste moment în oraşul Dnipro, acolo unde un eventual atac poate avea loc în orice moment. Ce este un Cocktail Molotov vor explica în cele ce urmează.

Ce este un Cocktail Molotov. Civilii pregătesc astfel de arme pentru a face faţa atacurilor

Locuitorii oraşului ucrainean Dnipro şi-au mobilizat forţele şi pregătesc în acest moment un contra atac împotriva trupelor trimise de Vladimir Putin, preşedintele Rusiei. Femeile în oraşul cu ieşire la mare aduna sute de sticle pentru a pregăti Cocktail-uri Molotov. Acestea sunt singurele arme pe care ucrainenii le au la dispoziţie în faţa armatei ruse.

Chiar dacă este a cincea zi de război, în ciuda pericolului, ucrainenii au demonstrat faptul că sunt gata să îşi apere teritoriul şi chiar să moară pentru ţară. Civilii fac orice le stă în putinţă doar pentru a stopa invazia trupelor militare ruseşti, care au ordin să nu tragă în persoane neînarmate. Reamintim faptul că această operaţiune militară pe teritoriile din Ucraina a declanșat un război, care a răpus viaţa a peste 300 de ucraineni.

A cincea zi de război în Ucraina

Astăzi, 28 februarie 2022, este cea de-a cincea zi de război. În momentul de faţă, Vladimir Putin continua această operaţiune militară şi a pus în alertă forte nucleare. Precizăm faptul că mai multe state europene au trimis Ucrainei arme pentru a lupta, chiar dacă trupele ucrainene sunt depăşite numeric.

Televiziunea din Ucraina difuzează deja tutoriale despre cum se fac cocktailurile Molotov, venind astfel în ajutorul cetățenilor rămași pe teritoriul ţării. Executivul din Ucraina a lansat mai multe îndemnuri către populație în care îi îndeamnă pe cetățeni să se pregătească cu astfel de arme pentru a respinge ofensiva soldaților ruși.

De asemenea, Ministerul Apărării din Ucraina sfătuiește cetățenii să nu iasă din case și să fie pregătiți cu astfel de cocktailuri în cazul unui atac din partea trupelor lui Putin.

Cum se pregăteşte un Cocktail Molotov

Având în vedere faptul că femeile au început să pregătească Cocktail-uri Molotov, vom explica pas cu pas ce presupune această bombă incendiara artizanală. Cocktailul Molotov este alcătuit dintr-un amestec format din produse inflamabile. Spre exemplu benzină cu ulei de motor și un recipient de sticlă.

Astfel, în modelele clasice, în recipientul de sticla este introdus amestecul de substanţe inflamabine, o cârpă sau bucată de pânză așezată în locul dopului care servește de fitil. Persoana aprinde fitilul și îl lansează. În momentul spargerii sticlei se împrăștie conținutul care intră în contact cu flacăra fitilului și se declanşează un incendiu. De precizat faptul ca uleiul de motor face ca benzina să se lipească, indiferent de suprafaţa pe care ajunge.

Pe internet au fost publicat o serie de clipuri impresionante în care pot fi observate femeile din orașul ucrainean care strâng sticle pe care urmează să le transforme în cocktailuri Molotov, informează Euronews.com.

Astfel, în ultimele zile, având în vedere contextul actual, tot mai mulți cetățeni s-au interesat ce este un Cocktail Molotov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *