E incredibil, dar adevărat! Țuica de pufoaică este o băutură alcoolică, realizată din materii fecale. Da, ați auzit bine!
Țuica de pufoaică se realizează cu ajutorul unei haine groase și vătuite, care se introduce pe un băț, într-o toaletă de curte. După ce haina a absorbit suficientă materie fecală, se scoate, iar conținutul se pune la fiert, în cazanul cu țuică. Pentru o „rețetă de succes”, adăugați drojdie, zahăr, arome și siropuri de fructe.
Țuica de pufoaică: Legendă sau adevăr?
Fanii băuturilor alcoolice folosesc un truc, pentru a verifica dacă țuica este de calitate sau nu. În timp ce savurează „licoarea”, iau un fum dintr-o țigară fără filtru, iar dacă gustul este dulceag, înseamnă că țuica nu este „curată”, deoarece cantitatea de zahăr nu este cea corectă.
În trecut, aceeași rețetă era realizată cu ajutorul găinațului de pasăre. Se considera că păsările nu au digerat tot amidonul din semințele cu care erau hrănite și, de aceea, era perfect de folosit în acest scop. Oamenii îl adunau și îl amestecau cu fructe, după care îl puneau la fermentat. Se obținea o băutură alcoolică, ușor de confundat cu cea obținută din fructe.
La auzul acestor vești, consumatorii de spirtoase s-au panicat puțin. De aceea, să sperăm că cele povestite sunt doar o legendă.
Țuica de electrozi, o altă băutură care ar trebui interzisă
O legendă adunată de prin satele românești și de pe șantierele din vremea lui Ceaușescu, ne spune că oamenii găseau tot felul de idei, pentru prepararea băuturilor alcoolice. Pe lângă țuica de pufoaică, ei au realizat țuica de electrozi.
Un electrod este un conductor electric, folosit pentru a face contact cu o parte a unui circuit nemetalic (de exemplu un semiconductor, un electrolit sau vid).
Electrozii, de unde electronii pleacă în „conductorul” (lichid, gazos) ionic, prin ioni încărcați negativ, se numesc catozi, iar cei ce primesc electronii de la ionii negativi se numesc anozi.
Electrozii sunt realizați din bucăți metalice cu formă de pini (cilindrici) sau plăci. Ei sunt legați la o sursă de curent electric, și la închiderea circuitului electric, ionii negativi ai electrolitului lichid încep să transporte electronii de la catod la anod, când alimentarea electrică este de curent continuu. Într-un mediu gazos, electronii sunt smulși de la suprafața catodului și accelerați, datorită câmpului electric, spre electrodul pozitiv, anodul.
Din acești electrozi, oamenii au realizat țuică.
De asemenea, se mai aude că și spirtul medicinal se consuma, dar nu oricum, ci filtrat prin pâine, pentru a îndepărta culoarea albastră. Consumul acestei substanțe poate duce chiar și la deces.
“Este foarte periculos să bei spirt, de aceea tragem încă un semnal de alarmă, să nu utilizați alcool sanitar de proveniență necunoscută sau care nu e destinată utilizării sanitare.
Aceste cazuri sunt extrem de severe. Au un pronostic extrem de rezervat. În 2013, 30 de persoane și-au pierdut viața din cauza alcoolului contrafăcut.”, a declarat un medic.
Decât să consumați astfel de băuturi, care vă pot dăuna grav sănătății, mai bine învățați cum să preparați o țuică de prune, care are un gust desăvârșit.
Cine inventeaza aceste tampenii? Si daca e asa un geniu, un al doilea Münchhausen, de ce o face pe un blid de supa?