Prima pagină » Sanatate » Ce este și cât costă o operație de amigdale. Cum decurg procedura și perioada de recuperare

Ce este și cât costă o operație de amigdale. Cum decurg procedura și perioada de recuperare

02 mart. 2025, 16:30,
în Sanatate

Dacă urmează să treci printr-o operație de amigdale, probabil că te întrebi cât costă. Amigdalectomia este o intervenție chirurgicală frecvent realizată pentru a trata infecțiile recurente ale amigdalelor sau problemele respiratorii cauzate de mărirea acestora. De asemenea, este important ca cei care se confruntă cu astfel de afecțiuni să cunoască și să înțeleagă costurile asociate și în ce constă procesul de recuperare.

Costul unei amigdalectomii poate varia semnificativ în funcție de o serie factori, precum locația, tipul de instituție medicală și dacă pacientul beneficiază de asigurare medicală. De asemenea, durata și natura recuperării postoperatorii pot influența decizia de a opta pentru această intervenție.

Ce este și cât costă o operație de amigdale

Amigdalectomia este procedura chirurgicală prin care se îndepărtează amigdalele palatine, două mase de țesut limfatic situate în partea posterioară a gâtului. Această intervenție este recomandată în cazuri de infecții frecvente care nu răspund la tratamentul medicamentos. De asemenea, se recurge la această soluției și atunci când mărirea excesivă a amigdalelor poate obstrucționa căile respiratorii, cauzând dificultăți de respirație sau apnee în somn. Aceasta este o măsură de tratament și în cazul unor complicații care nu se ameliorează. În plus, mulți sunt curioși de ce este cât durează o operație de colecist.

Cât costă o operație de amigdale variază în funcție de mai mulți factori. În clinicile private, prețurile pot fi mai ridicate comparativ cu spitalele publice. De exemplu, una dintre acestea oferă această intervenție la un tarif de 5.800 de lei pentru persoanele neasigurate și 5.300 de lei pentru pacienții asigurați prin CAS, în limita fondului disponibil. Astfel, pacienții cu asigurare medicală pot beneficia de reduceri semnificative sau chiar de acoperirea integrală a costurilor în anumite instituții medicale. În plus, unele complicații sau necesitatea unor proceduri suplimentare poate crește costul total al intervenției. Este important ca pacienții să discute în prealabil cu medicul curant pentru a obține o estimare exactă a costurilor și pentru a înțelege ce servicii sunt incluse în prețul menționat.

În cât timp te poți recupera după procedură

Procesul de recuperare după amigdalectomie variază în funcție de vârsta pacientului, starea generală de sănătate și respectarea indicațiilor postoperatorii. În general, majoritatea pacienților își revin complet în aproximativ 10 până la 14 zile după intervenție. Este normal ca aceștia să experimenteze dureri în gât, dificultăți la înghițire și, uneori, dureri la nivelul urechilor. Aceste simptome pot persista pe durata recuperării și pot fi gestionate cu analgezice prescrise de medic. Se recomandă consumul de alimente moi și lichide reci sau la temperatura camerei pentru a evita iritarea zonei operate. Alimentele dure, picante sau fierbinți ar trebui eliminate din dietă pe durata recuperării.

Este indicat să se evite activitățile fizice intense și efortul fizic în primele două săptămâni postoperatorii pentru a preveni complicațiile, cum ar fi sângerările. Deși rare, pot apărea complicații precum sângerări sau infecții. Este important ca pacienții să fie atenți la simptome, cum ar fi sângerările persistente, febra sau durerile severe, și să contacteze imediat medicul în astfel de situații. Respectarea indicațiilor medicului și prezentarea la controalele postoperatorii sunt esențiale pentru o recuperare optimă și pentru minimizarea riscurilor asociate intervenției. Astfel, deși nu se poate afirma cu certitudine cât costă o operație de amigdale, aceasta este o procedură comună cu o rată ridicată de succes.

Bugetul.ro
Trei luni de foc în România. Explozia profețită de specialiștii în economie se referă la prețurile produselor din țara noastră în perioada următoare
redactia.ro
«TURUL DOI INAPOI» Cristela Georgescu primul mesaj dupa decizia judecatorilor
Bugetul.ro
Dispar complet aceste facultăți din România! Nu va mai exista admitere la programele de studiu pentru anul universitar 2025-2026
a1.ro
Volodimir Zelenski și Donald Trump, față în față la înmormântarea Papei Francisc. Ce au discutat, după umilirea de la Casa Albă. Mesajul președintelui Ucrainei: „Are potențialul de a deveni istorică”
Playtech.ro
Fără pensii majorate pentru aceşti bătrâni. Lovitura de după Paşte pentru pensionari
observatornews.ro
Răsturnare de situaţie în cazul bebeluşului răpit de la Maternitatea din Bacău. Poliţiştii iau în calcul o nouă pistă
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Stațiunea-minune din România, unde se tratau conții maghiari. Abandonată de comuniști, a fost resuscitată de un tânăr român
realitatea.net
Se anunță scumpiri în lanț. Expiră plafonările pe care Guvernul nu se știe dacă le va mai prelungi
SportpeSurse
Miliardarul român îi sfidează pe Trump și Putin și anunță că România e pregătită de război cu Rusia
Playtech.ro
Orașul din România unde nu plouă cu lunile, este cel mai secetos. Localnicii se bucură și la câțiva stropi
Dailybusiness.ro
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
RomaniaTV
Scăpaţi urgent de bancnotele de 20 și 50 de euro rămase prin portofele din vacanţe. Raport OFICIAL
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Dispare garanţia de 50 de bani! Schimbare majoră la punctele de reciclare, ce se întâmplă cu sistemul SGR
redactia.ro
Care au fost, de fapt, ultimele cuvinte ale Papei înainte de a muri. Gestul emoționant pe care l-a făcut cu puțin timp înainte să intre în comă
ego.ro
Anca Alexandrescu, de nerecunoscut! În aceste imagini, îți e greu să-ți dai seama că ea este FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
28 aprilie 2025
28 aprilie 2025