Prima pagină » International » Ce este semnul portocaliu care apare pe ecranul de la Iphone? Îți ascultă cineva conversațiile?

Ce este semnul portocaliu care apare pe ecranul de la Iphone? Îți ascultă cineva conversațiile?

16 oct. 2024, 12:04,
George Cristian în International

Numeroase persoane se întreabă ce este semnul portocaliu care apare pe ecranul de la Iphone, crezând că cineva le ascultă conversațiile. Sunt numeroase mituri care circulă pe rețelele de socializare și experții explică faptul că oamenii nu trebuie să se sperie de apariția acelui semnal pentru că el înseamnă un lucru banal.

Ce reprezintă punctul portocaliu care apare pe ecranul de la Iphone

Dacă ai observat vreodată un mic punct portocaliu în colțul de sus al ecranului iPhone-ului tău, probabil te-ai întrebat ce înseamnă. Acest punct curios, aparent inofensiv, dar totuși ușor îngrijorător, a lăsat mulți utilizatori nedumeriți și puțin alarmați.

Zvonurile au circulat, sugerând că acest punct ar fi un semn că cineva te ascultă în secret, provocând fiori și neliniște. Cu toate acestea, adevărul nu este la fel de sinistru precum miturile care circulă pe rețelele sociale.

În 2020, odată cu lansarea iOS 14, Apple a introdus aceste indicatoare colorate ca o măsură de securitate. Punctul portocaliu semnalează că o aplicație folosește în acel moment microfonul iPhone-ului tău. În mod similar, punctul verde indică utilizarea camerei sau atât a camerei, cât și a microfonului de către o aplicație.

Contrar afirmațiilor senzaționale, apariția punctului portocaliu nu înseamnă automat că cineva îți ascultă conversațiile. În schimb, doar semnalează că o aplicație folosește microfonul. Ar putea fi o platformă de social media sau o aplicație de mesagerie care are nevoie de acces la microfon pentru a funcționa.

Dacă punctul portocaliu te face să te simți inconfortabil, poți gestiona permisiunile aplicațiilor pe iPhone-ul tău. Accesează Setări, navighează la Confidențialitate și Securitate, apoi selectează Microfon. De acolo, poți alege ce aplicații au acces la microfon și poți revoca permisiunile pentru cele care te deranjează.

Iphone în topul celor mai vândute telefoane din lume

Iphone continuă să domene topul celor mai vândute telefoane din lume, arată datele din domeniu. În acest trimestru, iPhone 15 Pro Max de la Apple a fost cel mai căutat smartphone, având un debut remarcabil pe prima poziție a clasamentului.

Aceasta reprezintă o noutate pentru seria Pro Max, care rar reușește să ajungă în top în afara perioadelor de lansare. Această tendință sugerează o creștere a interesului pentru dispozitivele premium în rândul consumatorilor. Toate cele patru variante din seria iPhone 15, alături de iPhone 14, s-au clasat printre cele mai bine vândute zece modele. Mai mult, gama iPhone 15 a ocupat primele trei locuri în acest clasament.

Cererea tot mai mare pentru linia iPhone Pro de la Apple a fost evidentă în acest trimestru, unde modelele iPhone au constituit 50% din vânzările totale de telefoane Apple. Aceasta reprezintă o creștere semnificativă față de cota de 24% înregistrată în aceeași perioadă din 2020. În plus, modelele iPhone Pro s-au dovedit a fi o sursă principală de venit pentru companie, contribuind cu peste 60% la vânzările din acest trimestru. Așadar, Iphone continuă să domine piața mondială chiar dacă semnul portocaliu care apare pe ecran pune pe unii utilizatori pe gânduri.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`