Prima pagină » Actualitate » Ce este Parler, rețeaua de socializare care favorizează discursurile extremei dreapta. A dat in judecată Amazon
Ce este Parler, rețeaua de socializare care favorizează discursurile extremei dreapta. A dat in judecată Amazon

Ce este Parler, rețeaua de socializare care favorizează discursurile extremei dreapta. A dat in judecată Amazon

12 ian. 2021, 08:54,
George Cristian, în Actualitate

Parler pare a fi, din ce in ce mai mult, o alternativa la Facebook, Twitter și Instagram. Reteaua de socializare este cunoscuta pentru că favorizează discursurile extremei dreapta.

Parler este o aplicatie care se bucură de o crestere a numarului de utilizatori. Totusi, aplicatia a stârnit numeroase controverse. De exemplu, Amazon a interzis in magazinul ei această aplicatie. Oficialii Parler au anuntat deja că vor da in judecată compania.

Parler dă in judecată Amazon

Parler, platforma alternativă de socializare favorizată de extrema dreaptă, a dat în judecată Amazon luni ca răspuns la dezaprobare, invocând încălcarea antitrust, încălcarea contractului și interferența cu relațiile de afaceri ale companiei cu utilizatorii.

Plângerea solicită unei instanțe federale un ordin de restricționare temporară (TRO) împotriva Amazon ( AMZN ) și numește decizia Amazon Web Services drept „lovitură de moarte” pentru Parler.

„Fără AWS, Parler este terminat, deoarece nu are nicio modalitate de a intra online”, se menționează în plângere. „Și o întârziere a acordării acestui TRO chiar și într-o zi ar putea, de asemenea, suna la moartea lui Parler în timp ce președintele Trump și alții trec pe alte platforme.”

Într- o scrisoare obținută de CNN Business, care a fost trimisă sâmbetei directorului de politici din Parler, Amy Peikoff, Amazon Web Services a spus că, în ultimele săptămâni, a raportat 98 de exemple lui Parler de „postări care încurajează și incită în mod clar violența”. Scrisoarea include capturi de ecran cu mai multe exemple.

„Am văzut o creștere constantă a acestui conținut violent de pe site-ul dvs. web, care încalcă toate condițiile noastre”, a scris AWS. „Este clar că Parler nu are un proces eficient pentru a respecta termenii și condițiile AWS.”

Ce spune Amazon despre faptul ca Parler ii va da in judecată

Conform unui răspuns oferit de Amazon către Parler, se sublinează existenta unui continut semnificativ care incalcă politicile Amazon. Acestia explică faptul că se incurajează violenta impotriva altora:

„Este clar că există un conținut semnificativ pe Parler care încurajează și incită la violență împotriva altora și că Parler nu este în măsură sau nu dorește să identifice și să elimine prompt acest conținut, ceea ce reprezintă o încălcare a condițiilor noastre de furnizare a serviciilor”, a spus un purtător de cuvânt al Amazon. „Am făcut cunoscute Parler preocupările noastre de-a lungul mai multor săptămâni și în acest timp am văzut o creștere semnificativă a acestui tip de conținut periculos, nu o scădere, ceea ce a dus la suspendarea serviciilor lor duminică seara.”

Decizia de a suspenda Parler nu este una singulară. După incidentele în care a fost implicat Donald Trump, Parler a fost suspendat și de pe google. Un grup de extremă dreapta intitulat Proud Boys este prezent pe Parler. Vorbim despre faptul că platforma este locul în car se anunță protestele grupului menționat mai sus.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *