Prima pagină » Stiri si curiozitati » Ce este Onlyfans. Cât se câștigă în România din această industrie

Ce este Onlyfans. Cât se câștigă în România din această industrie

20 mai 2024, 11:55,
în Stiri si curiozitati

În acest moment, mediul online este dominat de rețelele de socializare, indiferent dacă vorbim despre Facebook, Instagram, Twitter, TikTok, etc., iar fiecare dintre acestea are un anumit public-țintă, precum și ce este Onlyfans.

Ce este Onlyfans

OnlyFans a fost creată în noiembrie 2016 de către antreprenorul și investitorul britanic în domeniul tehnologiei Timothy Stokely. Doi ani mai târziu, miliardarul american de origine ucrainează, Leonid Radvinsky, cel care deține site-ul de videochat MyFreeCams, a simțit potențialul și a cumpărat 75% din compania cu sediul în Londra.

Inițial, platforma s-a dorit a fi o rețea de socializare, însă a devenit destul de repede un serviciu online unde oamenii pot accesa contra-cost conținut exclusiv pentru adulți. Platforma nu trebuie, însă, confundată cu un studiou de videochat. Deoarece o mare parte din conținutul de pe OnlyFans este explicit, utilizatorii trebuie să aibă minimum 18 ani indiferent de rolul pe care aceștia îl aleg: creator de conținut sau fan. În plus, înregistrarea este complet gratuită în ambele situații.

Mulți dintre utilizatori sunt celebrități, persoane publice, care folosesc platforma pentru a crea conținut prin care își fac, astfel, publicitate. Printre aceștia se numără experți în fitness, muzicieni sau modele. În momentul de față, OnlyFans are peste 130 de milioane de utilizatori înregistrați în întreaga lume și în jur de două milioane de creatori de conținut.

Cât se câștigă în România din această industrie

Schema de funcționare a platformei OnyFans este cât se poate de simplă. Pe scurt, creatorii de conținut își pot seta un anumit tarif pentru ca fanii să le poată accesa pagina. Fanii trebuie să plătească pentru a avea acces la conținutul exclusiv.

În timp ce creatorii își pot crea conturi gratuit, atunci când câștigă bani de pe platformă, OnlyFans plătește 80%, păstrând 20% din câștiguri sub formă de taxă. Spre exemplu, un creator de content care are 1.000 de subscriberi care plătesc lunar un abonament de 4,99 dolari poate câștiga între 49 și 249 dolari în fiecare lună. Dacă cei 1.000 de abonați au toți abonament de 49,99 dolari, câștigurile creatorului de content poate varia între 499 și 2.499 de dolari pe lună.

Dacă ai 15,000 de urmăritori și 1-5% dintre aceștia sunt abonați cu un abonament lunar de 14,99 dolari vei putea câștiga între 2.000 și 100.000 de dolari. Creatorii pot câștiga până la 600.000 de dolari lunar, însă acei creatori au de obicei o prezență puternică pe rețelele sociale. Există și alte forme de monetizare, precum sfaturi, sugestii, etc. ori mesaje exclusive pe care utilizatorii le pot trimite și pe care ei decid dacă acestea vor fi contra-cost sau vor fi gratuite prin intermediul a ceea ce este Onlyfans.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
22 noiembrie 2024
22 noiembrie 2024