Prima pagină » Informații utile » Ce este mierea de mană. Unul dintre remediile naturale pentru durerea de gât și tuse

Ce este mierea de mană. Unul dintre remediile naturale pentru durerea de gât și tuse

02 aug. 2024, 14:05,
în Informații utile

Culoarea acesteia este mult mai închisă, spre verde, iar vâscozitatea este mai mare. Mierea de mană conține minerale, uleiuri esențiale și o aromă mai puternică în comparație cu celelalte tipuri de miere.

Proprietățile mierii de mană

Mierea de mană se deosebește prin conținutul bogat de minerale, precum mangan, fosfor, zinc, cobalt și sulf, dar și cantități ridicate de calciu, magneziu, fier și potasiu. Toate acestea contribuie la sănătatea sistemului digestiv, respirator și a pielii. De altfel, aceste vitamine mai combat oboseala și cresc nivel de energie al organismului.

Față de restul tipurilor de miere, aceasta are o capacitate antioxidantă mult mai mare. Acest lucru este relevant și de culoarea mai închisă a mierii. Antioxidanții protejează celulele corpului de stresul oxidativ și previn îmbolnăvirea. În plus, întârzie procesele de îmbătrânire.

Mierea de mană are beneficii impresionante asupra sistemului digestiv, având atât rol protector pentru mucoasa gastrică, cât și un efect antibacterian, contribuind la tratamentul gastritei și chiar al ulcerului gastric. Aceasta reduce producția de acizi gastrici, având un efect calmant și antiinflamator.

Fiind un puternic antibacteriant, iar studiile au arătat că acest tip de miere accelerează vindecarea rănilor, reduce și previne răspândirea bacteriilor.

De asemenea, aceasta poate îmbunătăți aspectul pielii. Datorită efectului emolient, aceasta poate face pielea catifelată și luminoasă. Aceasta poate debloca porii și reduce acneea. În cazul pielii iritate și sensibile, mierea de mană poate face adevărate minuni. Unele persoane sunt însă sensibile sau alergice la miere, așa că cel mai bine este să te consulți cu medicul înainte de a o folosi.

Mierea, remediu natural pentru tuse și dureri în gât

Mierea de mană are capacitatea de a forma un strat protector pentru mucoasa gâtului, calmând tusea și reducând inflamația. Substanțele cu rol antibacterian pot preveni răspândirea bacteriilor, dar și tratarea infecțiilor gâtului, precum răceala sau gripa.

Acest tip de miere este o sursă perfectă de prebiotice. Zaharurile naturale care fermentează în ea reprezintă hrană pentru bacteriile benefice din tractul digestiv. Astfel, mierea contribuie la sănătatea sistemului digestiv și îmbunătățește tranzitul intestinal și chiar absorbția nutrienților de la nivel intestinal. De asemenea, aceasta poate combate constipația, fiind un laxativ natural.

Spre deosebire de mierea normala, cea de mană își păstrează caracteristicile antibacteriene chiar și după ce este încălzită până în punctul de fierbere al apei. Aceasta este un tip rar de miere întrucât se obține și mult mai greu decât cea normală, din cauza costurilor ridicate și a condițiilor de lucru specifice.

Dacă vă întrebați care este diferența de gust, această miere are note bogate de aromă de caramel, dar și un gust ușor de fructe coapte. Conținutul mare de minerale îi dau un gust lemnos și foarte delicios.

În ceea ce privește depozitarea, mierea nu se strică niciodată, atâta timp cât este păstrată corespunzător. Borcanul de miere trebuie sigilat, ferit de lumina directă a soarelui și adăpostit. Cu toate acestea, mierea are cel mai bun gust în primii ani.

Mierea de mană este și un bun și sănătos înlocuitor al zahărului. Indicele glicemic al acesteia este mult mai scăzut decât al zahărului. De altfel, aceasta poate fi folosită și în măști pentru îngrijirea personală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
07 septembrie 2024
07 septembrie 2024