Prima pagină » Magazin » Ce este mai potrivit pentru tine: cafeaua sau ceaiul?
Ce este mai potrivit pentru tine: cafeaua sau ceaiul?

Ce este mai potrivit pentru tine: cafeaua sau ceaiul?

14 apr. 2019, 20:29,
Echipa BZI.ro, în Magazin
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:690215;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

O echipa de cercetatori britanici a studiat efectele cafelei si ale ceaiului asupra a doua grupe distincte de voluntari de ambele sexe, cu varste cuprinse intre 21 si 45 de ani.

Voluntarii au consumat zilnic, la ore fixe, intre 250 ml si 500 ml de ceai sau cafea, timp de 30 de zile. La final li s-au facut analize si s-a descoperit ca in cazul consumatorilor de cafea a scazut riscul aparitiei bolii Parkinson si a diabetului de tip 2. Totodata cafeaua a intarit organismul, in lupta impotriva cancerului endometrial si a celui de piele.

Vezi si: Opiniile cercetatorilor referitoare la calitatile cafelei de dimineata

Cantitatea recomandata de specialisti este de 330 ml pe zi si ceasca trebuie bauta la o temperatura suportabila, nicidecum fierbinte, in combinatie cu lapte sau frisca si, de preferinta, fara zahar. Ce s-a observat in cazul bautorilor de ceai verde si negru? Atat varianta de ceai cu cofeina cat si cea fara cofeina au efecte benefice asupra organismului, reducand riscul aparitiei cancerului, a bolilor cardiovasculare, osteoporozei si a parodontozei. Antioxidantii si polifenolii continuti scad presiunea arteriala, reduc declinul cognitiv, scad riscul producerii unui atac cerebral si ajuta la mentinerea siluetei. S-a observat ca bautorii de ceai racesc mai rar si sunt feriti de bolile de inima si de artrita. In plus, sistemul lor imunitar este mai bine pus la punct si trece cu bine peste sezoanele cu viroze si raceli.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *