Prima pagină » Sanatate » Ce este inelul contraceptiv vaginal și cum se folosește? Află totul despre această metodă de contracepție modernă

Ce este inelul contraceptiv vaginal și cum se folosește? Află totul despre această metodă de contracepție modernă

10 apr. 2023, 10:10,
BZI.ro, în Sanatate

Nu știi ce este inelul contraceptiv vaginal și cum se folosește? Află, în continuare, totul despre această metodă de contracepție modernă.

Probabil ți-ai dorit, în nenumărate rânduri, să îți poți controla menstruația după bunul plac. Fie că aveai programată o vacanță la mare, fie că ți-ai pregătit planuri romantice, menstruația apărea și strica totul. Ei bine, atât pentru contracepție, cât și pentru un control mai bun al menstruației, a apărut inelul contraceptiv vaginal, care îți permite să fii așa cum vrei să fii în orice moment.

De exemplu, dacă ai uitat să iei pilula contraceptivă, nu este nicio problemă, fiindcă ai varianta inelului contraceptiv, care te poate ajuta să scapi de o sarcină nedorită.

Ce este inelul contraceptiv vaginal?

Inelul contraceptiv este, de foarte mult timp, utilizat de femeile din Franța și America. De câțiva ani, însă, a apărut și în România, fapt ce le-a conferit reprezentantelor sexului frumos oportunitatea de a-și controla ciclul menstrual și de a se proteja, în același timp, de o sarcină nedorită.

Inelul contraceptiv vaginal a devenit, astfel, un concurent important, luând fața pilulei contraceptive, în ceea ce privește controlul asupra propriului corp. Dacă pilula a adus un control total al menstruației, stabilind momentul în care aceasta vine, al durerilor și al sindromului premenstrual, inelul contraceptiv aduce aceleași avantaje, dar cu mai puține riscuri. Prin urmare, inelul contraceptiv devine nepotul bătrânei pilule, aducând cu sine toate avantajele sale contraceptive, dar și non-contraceptive.

Mai mult decât atât, inelul prezintă mai puține riscuri pentru sănătate, grație conținutului hormonal mai mic și modului de administrare. Acest lucru face ca substanțele active să nu mai treacă prin ficat, absorbția acestora nemaifiind influențată de alimentație sau vărsături. În plus, conferă femeii libertatea de care are nevoie, nemaifiind constrânsă de gestul de a lua pilula zi de zi.

un inel contraceptiv vaginal transparent

Inelul contraceptiv este, de foarte mult timp, utilizat de femeile din Franța și America.

Cum se folosește inelul contraceptiv?

Inelul contraceptiv este un inel flexibil, confecționat dintr-un material subțire, transparent. Practic, este un plastic inerent biologic, care se introduce în vagin încă din prima zi de menstruație, în scop contraceptiv.

Acesta se păstrează timp de trei săptămâni, timp în care oferă femeii protecția dorită împotriva unei sarcini nedorite. Lucrul acesta este posibil grație hormonilor estrogenici şi progesteronici pe care îi eliberează constant, continuu şi regulat, timp de 21 de zile. Hormonii pe care îi conține inelul contraceptiv are rolul de a opri ovulația și de a îngroșa mucusul cervical, în așa fel încât să creeze o barieră naturală împotriva lichidului seminal.

Inelul se montează ușor și nu provoacă niciun disconfort în momentul actului sexual. Asemenea pilulelor, această metodă contraceptivă ameliorează durerile menstruale și sindromul premenstrual, conferind un control total asupra momentului menstruației, dar și a numărului de menstruații pe care vrea femeia să le aibă într-un anumit interval de timp.

Pentru a opri o menstruație să apară, femeia trebuie să introducă un nou inel vaginal, imediat ce l-a scos pe cel anterior. Astfel, nu este întreruptă protecția contraceptivă, femeia fiind ferită de o sarcină nedorită.

un inel contraceptiv vaginal transparent

Inelul contraceptiv este un inel flexibil, confecționat dintr-un material subțire transparent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *