Prima pagină » Lifestyle » Ce este hipermetropia si cum o putem corecta?
Ce este hipermetropia si cum o putem corecta?

Ce este hipermetropia si cum o putem corecta?

19 ian. 2021, 14:27,
în Lifestyle

 Hipermetropia este o afecțiune în care o persoană vede în mod clar obiecte îndepărtate în detaliu. Dar cu cât obiectul este mai aproape, cu atât devine mai neclar. Aceasta este o încălcare obișnuită.

Până la vârsta de un an, doar 3 din 100 de copii suferă de hipermetropie, dar când o persoană îmbătrânește, hipermetropia se poate întoarce. Până la vârsta de 40 de ani, 10% din populația lumii se confruntă cu această problemă, iar între 45 și 65 de ani, hipermetropia este chiar mai frecventă decât antagonistul ei, miopia .

De ce este periculoasă hipermetropia

Această deficiență vizuală reduce calitatea vieții. Este dificil pentru o persoană hipermetropă să citească, să lucreze cu un laptop sau smartphone, să tricoteze, să efectueze acțiuni mici care necesită atenție cu mâinile.

Dar în hipermetropie, dacă nu este corectată, sunt posibile și alte consecințe, chiar mai neplăcute.

  • Strabism . Sugarii cu hipermetropie pronunțată pot dezvolta strabism până la vârsta de 4 ani. Riscul este de 13 ori mai mare decât pentru alți copii.
  • Dureri de cap, apariția timpurie a ridurilor din jurul ochilor. Acestea sunt rezultatele tulpinii pe care o experimentează ochii atunci când o persoană miopă încearcă să privească obiectele apropiate.
  • Eficiență scăzută, dificultăți de învățare.
  • Nivel de securitate scăzut. Chiar și felierea pâinii sau a brânzei poate fi o provocare periculoasă pentru o persoană hipermetropă: o mișcare inexactă și apare o rana.

Cum se tratează hipermetropia

Cel mai simplu și mai rapid mod este de a alege ochelarii sau lentilele de contact potrivite. Aceste lentile au o formă convexă care compensează o cornee prea plată și ajută la focalizarea imaginii strict pe retină.

În unele cazuri, este prescrisă o operație chirurgicală, cu ajutorul căreia se modifică forma corneei.

Care dintre opțiuni va fi mai eficientă în cazul dumneavoastră, numai medicul vă va spune.

De asemenea, medicul dumneavoastră vă poate sfătui să faceți exerciții speciale pentru ochi sau să luați vitamine.

 

Cum să preveniți sau să încetiniți hipermetropia

Miopia nu poate fi prevenită. Dar poți proteja  ochii din cauza deteriorării care pot afecta calitatea vederii.

  • Protejați-vă ochii de radiațiile ultraviolete. Asigurați-vă că purtați ochelari de soare la lumina soarelui strălucitoare.
  • Protejați-vă ochii de răni. Purtați ochelari de protecție dacă intenționați să faceți jogging pe o stradă cu praf sau tunderea gazonului. Sau, să presupunem că veți picta un gard.
  • Țineți bolile cronice sub control. Anumite tulburări, cum ar fi hipertensiunea sau diabetul, pot afecta vederea dacă nu sunt tratate.
  • Evitați oboseala ochilor. Uită-te departe de computer sau rezervă la fiecare 20 de minute pentru a te concentra asupra obiectelor îndepărtate (cel puțin 6 m de tine). Luați în considerare cel puțin 20 de secunde
  • Renunță la fumat. Fumatul dăunează organismului în general și vederii în special.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *