Breaking News
a:3:{s:7:"site_id";i:7;s:6:"old_id";i:65737;s:8:"site_url";s:15:"sanatate.bzi.ro";}
Foliculita este o inflamatie a glandei sebacee de la baza firului de par, o afectiune cu care se confrunta tot multe persoane. Medicul Viviana Iordache spune pentru Gandul cum putem scapa de ea.
“Foliculita cronica este o inflamatie a glandei sebacee de la baza firului de par si are o componenta congenitala in keratoza pilara (adica ne nastem cu aceasta tendinta). Firul de par se ingroasa si poate fi prins in glanda, iar organismul incearca sa-l elimine, asa se produce inflamatia. Alteori, firele de par sunt foarte groase sau sunt asezate in unghi, iar la epilare se rup in loc sa se smulga. Cresc pe sub piele sau se intorc in radacina si produc o reactie de respingere, pe care o mai ajutam si noi, tot incercand sa sapam dupa ele.
De multe ori, ne trezim cu probleme de inflamatie dupa ani de "liniste", in urma unor schimbari hormonale”, precizeaza medicul dermatolog Viviana Iordache pentru Gandul.
in general, aspectul de foloculita ne poate induce in eroare. “S-au incearcat multe tratamente pana s-a pus la punct tehnologia de epilare definitiva: antibiotice si dezinfectante locale si sistemice, antiinflamatorii, contraceptive, retinoizi sistemici. Epilarea definitiva rezolva aceasta problema, distrugand motivul inflamatiei. Noua generatie de lasere actioneza pe firele deschise la culoare si pe pielea inchisa la culoare sau bronzata. Ba mai mult, pacientul nu resimte niciun pic durerea. Sistemele clasice emiteau lumina care odata absorbita determina explozia firului de par. Noul sistem de lasere are tinta profunda. Strabate pielea fara sa se absoarba si "coace" radacinile fara risc si fara durere. in medie sunt necesare sase sedinte la 4-6 saptamani'', mai spune dermatologul.