Prima pagină » Sanatate » Ce este flamexin și pentru ce se utilizează. Reacțiile adverse provocate de medicament

Ce este flamexin și pentru ce se utilizează. Reacțiile adverse provocate de medicament

13 iul. 2022, 13:00,
BZI.ro, în Sanatate

În ultima perioadă tot mai multe persoane se întreabă ce este flamexin și pentru ce se utilzează. Aceste medicament este un antibiotic din grupul penicilinelor semisintetice cu un spectru larg de acțiune. Este un analog 4-hidroxi al ampicilinei. Are efect bactericid. Pastilele fiind active împotriva bacteriilor aerobe.

Medicamentul este capabil să lupte cu bacterii precum este staphylococcus, cu excepția tulpinilor producătoare de penicilinază. De asemenea, flamexin este administrat împotriva unor bacterii aerobe gram-negative, precum neisseria gonorrhoeae, neisseria meningitidis, escherichia coli, shigella, salmonella și klebsiella.

mai multe pastile pe o masa

Cu utilizare prelungită în doze mari, medicamentul poate provoca amețeli, ataxie, confuzie, depresie, neuropatie periferică și convulsii

 

Ce este flamexin și pentru ce se utilizează. Cum să administrezi corect medicamentul

În combinație cu metronidazolul, flamexin este activ împotriva Helicobacter pylori. Se crede că flamexin inhibă dezvoltarea rezistenței Helicobacter pylori la metronidazol. Spectrul de acțiune antibacteriană este extins cu utilizarea simultană a amoxicilinei și a acidului clavulanic inhibitor de beta-lactamază. Această combinație crește activitatea flamexinului împotriva bacteriilor.

Atunci când este administrată pe cale orală, flamexin este absorbit rapid și complet din tractul gastrointestinal. Medicamentul nu este distrus în mediul acid al stomacului. Cantitatea maximă de amoxicilină în plasmă este atinsă după 1-2 ore. Cu o creștere de 2 ori a dozei, concentrația crește, de asemenea, de 2 ori. În prezența alimentelor în stomac nu se reduce absorbția generală. Prin administrare și ingerare intravenoasă, intramusculară, se obțin concentrații similare de flamexin în sânge. Astfel, legarea flamexinului de proteinele plasmatice este de aproximativ 20%.

persoana care sta cu mai multe pastile in fata sa si intinde o pastila unei persoane de alaturi

Atunci când administrezi medicamentul trebuie să fii atent deoarece acesta provoacă unele reacții alergice

Distribuit pe scară largă în țesuturi și fluide corporale. Au fost raportate concentrații mari de flamexin în ficat. Aproximativ 60% din doza administrată pe cale orală este excretată nemodificată în urină prin filtrare glomerulară și secreție tubulară. La o doză de 250 mg, concentrația de flamexin în urină este mai mare de 300 mcg /ml. O anumită cantitate de flamexin este determinată și în fecale.

Indicații ale substanțelor active ale medicamentului Flamexin

Pentru utilizare ca monoterapie și în combinație cu acid clavulanic, antibioticul tratează boli infecțioase și inflamatorii cauzate de microorganisme sensibile. Printre acestea se numără bronșită, pneumonie, amigdalită, pielonefrită, uretrita, infecții gastrointestinale, infecții ginecologice, boli infecțioase ale pielii și țesuturilor moi, listerioză, leptospiroză, gonoree.

Pentru utilizare în combinație cu metronidazol, medicamentul contribuie la vindecarea gastritei cronice în faza acută, ulcer peptic al stomacului și duoden în faza acută, asociat cu Helicobacter pylori.

un recipient din care cad pe masa mai multe pastile

Pentru utilizare ca monoterapie și în combinație cu acid clavulanic, medicamentul tratează boli infecțioase

Atunci când administrezi medicamentul trebuie să fii atent deoarece acesta provoacă unele reacții alergice. Printre acestea se numără urticarie, eritem, angioedem, rinită, conjunctivită, rareori febră, dureri articulare sau eozinofilie.

Cu utilizare prelungită în doze mari, medicamentul poate provoca amețeli, ataxie, confuzie, depresie, neuropatie periferică și convulsii. În principal atunci când este utilizat în combinație cu metronidazol, remediul provoacă greață, vărsături, anorexie, diaree, constipație, durere epigastrică, glosită și stomatită.

Flamexin nu trebuie administrat de către persoanele care suferă de mononucleoză infecțioasă, leucemie limfocitară, infecții gastrointestinale severe însoțite de diaree sau vărsături. De asemenea, medicamentul nu trebuie luat de pacienții care au infecții virale respiratorii, diateză alergică, astm bronșic, febra fanului, hipersensibilitate la peniciline sau cefalosporine.

Din moment ce cunoști ce este flamexin și pentru ce se utilizează trebuie să-l iei cu moderație și doar cu prescripția medicului tău. De asemenea, acesta trebuie administrat doar în cazuri în care nu există o altă metodă de tratament deoarece acesta are o serie de efecte adverse care ar fi mai bine de evitat.

femeie care ia o pastila

În combinație cu metronidazolul, flamexin este activ împotriva Helicobacter pylori

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *